Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Αλήθειες και ΨΕΜΑΤΑ


Σας το είπα και χθες. Εδώ μέσα θα τα λέμε λίγο διαφορετικά τα πράγματα και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Να δεχτούμε λοιπόν ότι τα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Κυριακής είναι ντροπή για τον Παναθηναϊκό και καταδικαστέα από τους πάντες και τα πάντα. Αλίμονο αν δεν το κάνουμε, θα πάμε να γίνουμε σαν αυτούς που κοροϊδεύουμε και επί της ουσίας όμως ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ δεν έχουμε μαζί τους.

Άλλο λοιπόν αυτό και άλλο η γενικότερη υποκρισία και τσουβαλοποίηση που επιχειρείται από τους γνωστούς – άγνωστους που είναι προφανές πως πάσχουν από αμνησία και αλτσχάιμερ. Για τον Παναθηναϊκό λοιπόν μπορεί να ήταν και πρωτόγνωρα αυτά που έγιναν χθες το βράδυ, για το ξεφτιλισμένο το ελληνικό ποδόσφαιρο απλώς πταίσματα. To πιο εύκολο πράγμα στη ζωή (και στη δημοσιογραφία) είναι να... καταγγέλεις και να καταδικάζεις. Το δύσκολο είναι να ψαχτείς και να δεις γιατί γίνεται ότι γίνεται και ποιος τα προκαλεί...  

Κανείς λοιπόν δεν  μπορεί να μιλάει (και ειδικότερα οι «ηθικοί - αυτουργοί» για ότι έγινε) για νέα Ριζούπολη, ούτε να κάνει συγκρίσεις με το περσινό Καραϊσκάκη. Δεν μπορεί από εκεί που σου χρωστάγανε να σου ζητάνε και το βόδι, πως να το κάνουμε; 

Είδατε πουθενά καμιά εισβολή μέσα στον αγωνιστικό χώρο; Είδατε ξύλο σε αντιπάλους ποδοσφαιριστές; Τους ακούμπησε μήπως κάποιος και απλά δεν το έδειξε η Νόβα που ζούσε στο δικό της αγγελικά πλασμένο κόσμο; Υπάρχει έστω ένας που να πει με έβρισαν ή με χτύπησαν; Γιατί πέρσι είχαμε βροχή τις καταγγελίες. Είδατε φραστικές επιθέσεις του προέδρου του Παναθηναϊκού σε ποδοσφαιριστές των αντιπάλων; Είδατε εμπρηστικές δηλώσεις μετά το ματς και ατάκες του στυλ «διδάξαμε ήθος»; Γιατί εγώ είδα μια ανακοίνωση από την ΠΑΕ που ζητούσε συγνώμη.

Δεν μπορούν να το παίζουν τιμητές του ποδοσφαίρου και ειρηνοποιοί οι μέχρι πρότινος νταβατζήδες του. Ποιος κάνει επίδειξη δύναμης κάθε τρεις και λίγο και οπλίζει με μίσος και οργή τα μυαλά και τα χέρια του κόσμου; Ποιος καθιέρωσε το καθεστώς ατιμωρησίας; Ποιος επανέφερε μέχρι και τον Καλόπουλο στους πίνακες; Ποιος προκαλεί για κάθε πιθανό και απίθανο λόγο (με τελευταίο παράδειγμα την φαρσοκωμωδία της ΕΠΟ με την αναβολή του παιχνιδιού); Ποιος έβαλε την αστυνομία να ανοίξει πόλεμο όλη την εβδομάδα με τους οπαδούς ώστε να γίνει «ξεκαθάρισμα» την Κυριακή;

Όταν αναλάβουν όλοι αυτοί τις ευθύνες τους και πούνε έστω και… μισή αλήθεια τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε επί ίσοις όροις. Μέχρι τότε ο Παναθηναϊκός θα παλεύει να κλείσει τις πληγές του, αλλά θα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να τον πιάνουν στο στόμα τους και να τον παρομοιάζουν με τα μούτρα τους. Αρκετά έχει υποφέρει ο σύλλογος αυτός. Και οι τελευταίοι από τους οποίους υποφέρει είναι οι οπαδοί του... 

9 σχόλια:

  1. Νικόλα , την περασμένη εβδομάδα υπήρξε μια είδηση η οποία πέρασε στα ψιλά , μιλάω για το επεισόδιο που έγινε με το Μαριδάκη και τους μπράβους του στην είσοδο του ΥΠ.Π.ΠΟ . Τι δουλειά είχε εκεί , είναι τυχαία η συμπεριφορά της αστυνομίας ολη την εβδομάδα με αποκορύφωμα χθές? Τα δικά μας (εαν ηταν δικά μας τελικά) τα καλόπαιδα τσίμπησαν όμως τελικά δεν ξέρω εαν γινόταν και αλλιώς . Το περίεργο είναι πως πέρασαν όλα αυτά τα πολεμοφόδια στο γήπεδο , τυχαίο και αυτό? Οι ανεγκέφαλοι δρούσαν και δρουν πάντα υπό την ανοχή του κράτους γιατί βολεύει . Δυστηχώς αυτή είναι η Ελλάδα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασιλαρά πλέον αυτοί που έχετε μείνει κι αγαπάτε πραγματικά τον Παναθηναϊκό είστε πολύ λίγοι. Κάντε κάτι πριν είναι πολύ αργά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νικολα περιμενα πολυ να σε βρω καπου με τα το γκαζετα πο ελυξε η συμφωνια εψαξα ν δω που γραφεις και εμαθα απο φιλους παναθηναικους πως εχεις δικο σου μπλοκ...το μονο που ηθελα να σου πω ειναι πως θα τα λεγαμε στο οακα αλλα δν ειδαμε τπτ...ειδαμε μονο βια και σκληρη βια που η ριζουπολη ηταν εκκλησια....που πας ρε νικολα ξυπολιτος στα καρβουνα που πας?εχεις ενα μεριδιο ευθυνης και εσυ και αλλοι δημοσιογραφοι γιατι μ αυτα που γραφατε ολον αυτο τον καιρο ειχαν ως αποτελεσμα τα χθεσινα.....εμας δεν μας κανατε τπτ πρωταθλητες φυγαμε απο εκει μεσα....το μονο που κερδισες ειναι να παλευεις απ του χρονου την δευτερη θεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα φιλε η ριζουπολη εκκλησια ναι,ναιι οτι πεις! Τι αλλο θα ακουσουμε ρε! Η Ριζουπολη στην οποια υπηρχαν μπραβοι στα αποδυτηρια, που ειχαν σκισει φυσουνες και βαρουσαν παιχτες, που δεν μπορουσαν οι παιχτες να κανουν ζεσταμα, που ειχαν φαει ποσες φωτοβολιδεσ... και χθες τι επαθαν οι παιχτες???? ΤΙΠΟΤΑ!! ΑΠΟΛΥΤΩΣ!!

      Διαγραφή
    2. για βαλε το βιντεο να δεις αν εφαγε κανενας ξυλο εκεινη την μερα...ουτε φωτιες βαλαμε ουτε τπτ...δεν πειραξαμε ΚΑΝΕΝΑΝ...μεχρι και ο φιλλιπιδης κοτες σας ειχε πει δεν ειπε τπτ για τρομοκρατια,την επομενη χρονια το θυμηθηκατε...μην συγκρινεις καμια σχεση εχθες αυτο που εγινε μονο στην αργεντινη εχει ξαναγινει...και περισσυ οακα παλι φωτια βαλατε στο πουλμαν....ουτε καφε εχετε φαει οπως ο μαυρογενιδης στην λεωφορο ουτε σκισμενο μαγουλο ειχε κανενας παιχτης σας οπως ο γεωργιου....και το βασικοτερο ειναι οτι ριζουπολη εφαγες τρια και χθες παλι στο εξωχικο σε νικησα παρ ολα αυτα που κανατε...

      Διαγραφή
  4. Τώρα εσύ συγκρίνεις το ποιά επεισόδια ήταν χειρότερα αλλά αν βρισκόσουν στη θέση του κυριούλη με το ανοιγμένο κεφάλι που είδαμε στις φωτογραφίες ίσως την έβλεπες αλλιώς τη δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΒΕΒΑΙΑ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΠΟΥ ΚΑΙΓΑΝ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ, ΠΟΥ ΧΑΝ ΒΓΑΛΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΦΩΝΑΖΑΝ ΠΑΙΚΤΕΣ ΓΑ..... Ο ΠΑΟ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ. ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΙ ΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΓΝΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟ ΠΡΙΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΚΤΩΡΙΑ. ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΙΣΜΕΝΟ ΜΑΓΟΥΛΟ ΤΟΥ(ΔΙΑΜΠΕΡΕΣ ΤΡΑΥΜΑ) ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ,ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΣΑΝ ΣΤΟΝ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ ΤΟΤΕ ΚΑΣΤΙΓΙΟ ΣΤΗΝ ΦΥΣΟΥΝΑ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ(ΑΣΧΕΤΟ ΑΝ Ο ΤΡΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΓΙΟ-ΓΙΟ).ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΟ ΠΑΡΟΛΙΓΟ ΒΓΑΛΜΕΝΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΓΕΝΙΔΗ ΑΠΟ ΡΙΨΗ ΠΟΤΗΡΙΟΥ.ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΑ ΝΤΟΥ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ 13 ΣΤΗΝ 7 ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ(ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΣΚΟΤΩΝΩΣΑΣΤΑΝ). ΞΕΧΑΣΕΣ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.
    ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΑΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ, ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΕΧΤΩ ΝΑ ΜΕ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΪΤ Ή ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΡΒΙΡΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΓΡΑΦΤΑ ΟΛΑ, ΚΡΑΞΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΠΑΔΟΥΣ ΣΟΥ,ΟΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΚΑΙ ΓΑΛΟΥΧΗΣΕ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΦΡΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια ζωή τα "καλόπαιδα" του ΠΑΟ βρίσκουν άλλοθι στα καφριλίκια των "καλόπαιδων" του ΟΣΦΠ και ανάποδα για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους. Έτσι η Λεωφόρος του 2002 γίνεται Ριζούπολη του 2003 και αυτή ΟΑΚΑ του 2010, που θα δώσει τη σκυτάλη στο Καραϊσκάκη του 2011, προτού φτάσουμε στα προχθεσινά. Φαύλος κύκλος.
    Δυστυχώς μιλάμε για μια λογική που δεν διαχέει μόνο τους οπαδούς, αλλά και τις διοικήσεις, με τις "χαριτωμενιές" του Βαρδινογιάννη να δίνουν τη θέση της στην "παράγκα" του Κόκκαλη, αυτές στην "μπουγάδα" του Πατέρα κι αυτή στο "ήθος" του Μαρινάκη.

    Αυτές οι λογικές δεν οδηγούν πουθενά. Κάποια στιγμή πρέπει όλοι μαζί ως κοινωνία (όχι μόνο ποδοσφαιρική) να ξεπεράσουμε τα συμπλέγματα του παρελθόντος και να κοιτάξουμε μπροστά, μπας και σώσουμε ό,τι έχει απομείνει, σε κοινωνικό-οικονομικό και αθλητικό εν προκειμένω επίπεδο.

    Για αρχή ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογεί, χωρίς να ψάχνει άλλοθι σε άλλες παλιότερες καταστάσεις και γεγονότα.
    Συγκεκριμένα για το προχθεσινό ντέρμπι είχε βουίξει ο τόπος ότι θα “γίνει χαμός” και ότι πολλοί οπαδοί του ΠΑΟ πάνε να τα σπάσουν, αποφασισμένοι ακόμα και να διακόψουν τον αγώνα (αν στραβώσει) εις βάρος της ομάδας τους. Οι ίδιοι τα έλεγαν ,οι ίδιοι απειλούσαν, οι ίδιοι τώρα στρουθοκαμηλίζουν.

    Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι η βία δεν έχει καμία θέση στα γήπεδα. Δεν είναι επαναστατική πράξη. Το αντίθετο. Γιατί αυτό θέλει το σύστημα. Εκεί μας σπρώχνει. Να ασχολούμαστε –σε οπαδικό επίπεδο- μόνο με τον αθλητισμό, να “πλακωνόμαστε” για τις ομάδες και να εκτονώνουμε την οργή μας στα γήπεδα, ώστε να ξεθυμαίνουμε.
    Έτσι η δίκαιη οργή της κοινωνίας για τα πραγματικά της προβλήματα γίνεται ανόητη, κατευθυνόμενη βία για κάτι επουσιώδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πες τα ρε φιλε γιατι θα μας βγαλου και φταιχτες στο τελος...τον ξυλοδαρμο του ευθυμιαδη τον ξεχασανε τα λαμογια

      Διαγραφή