Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Πάρτε τους και… καλά θα περάσουμε!


Μετρώντας τις ώρες για να δούμε από κοντά τον Εξάστερο, ας πούμε δυο λόγια και για κάτι άλλο που κοντεύουμε να το ξεχάσουμε εδώ και τόσες μέρες. Το ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ που είναι ο… μισός τίτλος. Αν δεν το πάρεις, πολύ περισσότερο αν το χάσεις κιόλας, τζάμπα η προσμονή για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Kαι να τους κερδίσεις δηλαδή, πρωτάθλημα δεν παίρνεις.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν πρέπει να φύγει νικητής το βράδυ της Κυριακής από το Μαρούσι και έχει όλα τα φόντα για να το καταφέρει. Αν οι παίκτες του μπουν ορκισμένοι και καμικάζι μέσα στο γήπεδο καμία ΑΕΚ δεν πρόκειται να τους αντισταθεί ότι και να κάνει, για όσες… ιστορίες της κληθεί να παίξει και όσες συσπειρώσεις κι αν κάνουν στον κόσμο (πράγματα άγνωστα πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για παράδειγμα).

Ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος και πρέπει αυτό να το βγάλει μέσα στο γήπεδο. Αν είναι ο εαυτός του δεν υπάρχει τίποτα μα τίποτα να φοβηθεί, εκτός ίσως από το κοράκι που έβαλαν τον Δούρο να βάλει μπας και φράξει το δρόμο του τριφυλλιού προς την κούπα. Πέρσι ο Κουκουλάκης είχε αρνηθεί σε ένα ματς της ΑΕΚ (με την Τρίπολη αν δεν κάνω λάθος) τρία ολόκληρα πέναλτι. Είναι προφανές ότι τον έβαλαν για να… επανορθώσει και να ανάψει την εξέδρα. 

Ο ίδιος διαιτητής σφύριξε και τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και έδωσε το ανύπαρκτο πέναλτι στον ΠΑΟΚ για να μειώσει το σκορ και να μην γίνει ο απόλυτος διασυρμός. Όσο για το Ολυμπιακός – Αρης; Τον Γιάχο ξέρουνε, τον Γιάχο εμπιστεύονται. Το έχουμε πει τόσες και τόσες φορές για την πλήρη αποτύπωση του «μόνοι μας και όλοι τους» στο φετινό πρωτάθλημα. Και παρ’ όλα αυτά μόλις την περασμένη εβδομάδα κατάφεραν να πάνε στην κορυφή. Που να το παίζαμε και στα ίσια…

Η ουσία λοιπόν είναι ΜΙΑ. Κερδίζεις την ΑΕΚ και την άλλη Κυριακή… καλά θα περάσουμε. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, ειδικά εκείνοι που ήταν παρόντες στο περσινό Καραϊσκάκη,  αλλά και η Θύρα 13 ξέρουν καλά τι μπάλα πρέπει να παίξουν. Και θα την παίξουν. Μόνο μη χύσουμε το γάλα μια αγωνιστική πριν. Αυτά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου