Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

To «παιχνίδι» με τις πολιτικές!


Να ξέρετε πως τους τελευταίους μήνες στη δημοσιογραφική πιάτσα ακούγονται περίεργα πράγματα. Και επειδή οι αθλητικές εφημερίδες, άλλη λιγότερο και άλλη περισσότερο, έχουν χαρακτηριστεί αποσπώντας συγκεκριμένη «στάμπα» λέγεται λοιπόν ότι πλέον γίνεται χοντρό «παιχνίδι» με τις πολιτικές, που μπορούν ευκολότερα να πείσουν τους ανυποψίαστους. Οι περισσότεροι συνάδελφοί μου σίγουρα το έχουν ακούσει, ας το μοιραστούμε πλέον και μαζί σας.

Να σας πω την αλήθεια το παρακολουθώ καιρό το «θέμα» αυτό και δεν δίνω άδικο σε αυτούς που κάνουν τις συγκεκριμένες υποθέσεις, χωρίς βεβαίως να βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Ότι δηλαδή, ειδικά σε κάποια κυριακάτικα φύλλα αλλά και γενικότερα σε σοβαρές και υπεράνω κάθε υποψίας εφημερίδες, υπάρχουν πολλά «πάρε – δώσε» και ρεπορτάζ που μόνο αυθόρμητα δεν είναι.

Σου λέει για παράδειγμα ο χι ή ο ψι παράγοντας πως «αντί να σου πληρώσω μια σελίδα καταχώρηση για την τάδε εταιρία ώστε να διαφημιστεί, θα σου υπαγορεύσω ένα κείμενο και θα μας έρθει μία η άλλη». Πολλές φορές μάλιστα ο συντάκτης που υπογράφει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ δεν είναι καν υπαρκτό πρόσωπο, αλλά χρησιμοποιεί ψευδώνυμο.

Εχω δει πρόσφατα δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις, όπου φιλοξενούνται θέματα «γραμμής» όπου υπό άλλες συνθήκες δεν θα τα «άγγιζαν» τα συγκεκριμένα έντυπα. Και αναρωτιέσαι πως τους έπιασε ξαφνικά ο πόνος και ποια μύγα τους τσίμπησε.  Γενικότερα πάντως ξεφυλλίζοντας κανείς τις πολιτικές εφημερίδες μπορεί πλέον να βρει «παπάδες». Όπως καλή ώρα σήμερα που διάβασα σε έντυπο που διαβάζει όλο το… έθνος, σε ρεπορτάζ μάλιστα μίας ολόκληρης σελίδας, πως «ο Παναθηναϊκός πληρώνει τα εγκλήματα του Πατέρα». Να σας πω την αλήθεια έψαξα πολύ για να βρω κάποιο σοβαρό ή έστω και ασόβαρο επιχείρημα αλλά δεν βρήκα.

Προφανώς θα φταίει ο Πατέρας επειδή στα δύο καλοκαίρια που έφυγε από την ομάδα χάθηκε και η μπάλα γενικώς. Το πρώτο, με εξαίρεση τον Μπουμσόνγκ πετάχτηκαν γύρω στα 6-7 εκατομμύρια σε «παλτά» και το δεύτερο που άρχισε το «ξεπούλημα» η ομάδα αποκλείστηκε από την Ευρώπη χάνοντας τα σίγουρα και υπολογισμένα κέρδη. Μάλλον αυτό θα εννοούν. Δεν πειράζει όμως, μην κάνουμε έτσι. Θα έρθουν οι Αραβες και θα μας σώσουν. Αλλωστε η συγκεκριμένη εφημερίδα έπαιζε φουλ τον Τσάκα. Σε βαθμό… παρεξήγησης, αναλογικά με τα σότα που πούλαγε ο συγκεκριμένος (εξαφανισμένος εσχάτως) τύπος.

3 σχόλια:

  1. mi ξυπνας τα προβατα!!!
    ειναι ικανα αμα δε τους το πει το μεγκα να μη φανε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α ρε Νικόλα, τι άλλο θα δουν τα μάτια μας και θα ακούσουν τα αυτιά μας;
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή