Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝ υπήρχε αστυνομία Τύπου...

Το θέμα του Τσάκα σηκώνει κουβέντα και… αφιερώματα πολυσέλιδα. Δεν λύνεται σε ένα πρωί, ούτε στο πόδι που γράφω αυτή τη στιγμή γιατί δεν σας κρύβω πως βιάζομαι. Εννοείται πως ο πρώτος που πρέπει να λογοδοτήσει για όλα αυτά είναι ο Τζίγκερ, υπό την ανοχή του οποίου έχει συντηρηθεί όλη αυτή η φαρσοκωμωδία.

Μα από τον συγκεκριμένο έχουν πάψει να υπάρχουν Παναθηναϊκές απαιτήσεις εδώ και πολλά χρόνια. Ούτε θέλει, ούτε μπορεί άλλωστε. Αποδεδειγμένα. Οπότε πάμε λιγάκι να δούμε και τα υπόλοιπα γρανάζια του συστήματος.

Το θέμα όμως φίλοι μου είναι ότι δεν υπάρχει και αστυνομία Τύπου. Διότι αν υπήρχε κάποιοι τύποι θα είχαν φάει ισόβια. Ή στην καλύτερη γι’ αυτούς θα τους είχε απαγορευτεί να λένε και να γράφουν το όνομα ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ με όλα αυτά που έκαναν. Γιατί λάθη κάνουν ΟΛΟΙ όσοι δουλεύουν και δεν βγάζω και τη αφεντιά μου απ’ έξω. Εδώ ωστόσο μιλάμε για κανονική εξαπάτηση του κόσμου, για ένα απίστευτο ξεφτιλίκι του μεγαλύτερου συλλόγου της χώρας.

Τη μεγαλύτερη πλάκα πάντως την έχουν εσχάτως τα «τσακάκια». Μιλάμε για διάφορα τυπάκια (προς Θεού δεν τους θεωρώ καν συναδέλφους μου κι ας το «παίζουν» δημοσιογράφοι) που έγλυφαν από το πρωί μέχρι το βράδυ τον Τσάκα και πάνω τους στηρίχτηκε όλος ο επικοινωνιακός μηχανισμός της αστείας αυτής μορφής.

Τους είχε δέσει με ένα… λουρί και τους έβαζε να λένε καθημερινά το «ποίημα». Σήκωναν  στο Θεό το «θέμα» στα μέσα στα οποία δουλεύουν (καθωσπρέπει και... σοβαρά τα περισσότερα, έτσι για το ξεκάρφωμα) με αποτέλεσμα ο κόσμος που τους διαβάζει να έχει κάποιες αμφιβολίες μήπως τελικά δεν είναι παραμύθι και να μην τους παίρνει ομαδικώς στο κυνήγι.

 Όταν μάλιστα κανείς δεν πίστευε τον Τσάκα έβαλαν σε εφαρμογή το plan Β. Ο «τσοπάνης» τους έκανε διαρροές και τα «πρόβατα» τις πέρναγαν προς τα έξω ως «περιβάλλον του fund». Ανάθεμα κι αν ήξεραν ή ξέρουν ακόμη και τώρα ποιο είναι το fund.

Κάποιοι μπορεί και να κονόμησαν από αυτή την ιστορία, οι περισσότεροι  έμειναν με την… ελπίδα και βολεύτηκαν με μερικά τραπεζώματα και κάμποσα «αποκλειστικά» στα μέσα που δουλεύουν και κάποιοι άλλοι το έκαναν απλώς λόγω… βλακείας, αν και αυτό δεν τους απαλλάσσει.  

Τα «τσακάκια» λοιπόν (και σε καμία περίπτωση… τσακάλια) τον τελευταίο καιρό αρχίζουν να κρατούν αποστάσεις και κάποιοι εξ αυτών ειρωνεύονται κιόλας την ιστορία. Νομίζουν ότι ο κόσμος έχει μνήμη χρυσόψαρου και ξεχνάει ποιοι ήταν ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ σε όλο αυτό το Παναθηναϊκό έγκλημα. Ποιοι έλεγαν «τι φωνάζετε; Ότι έχει πει ο Τσάκας το έχει κάνει» και ένα σωρό ακόμη παπαριές. Εβαλαν κι αυτοί το χεράκι τους για να φτάσει εδώ που έφτασε η ομάδα κι αυτός κανείς δεν πρόκειται να τους το συγχωρήσει.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου