Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Βρείτε τα να τελειώνουμε!


Στο ίδιο έργο θεατές… Βρισκόμαστε λοιπόν ξανά στον… Σεπτέμβρη. Όπως τότε έτσι και τώρα η μοναδική ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ πρόταση σωτηρίας προέρχεται από τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Το δάνειο με εγγυητή τον Πολέμη αρχίζει να «χλομιάζει» (ακόμη κι αν βγει μόνο χρόνο θα προσφέρει και όχι ουσιαστική λύση αφού τα χρήματα θα πρέπει να επιστραφούν), ενώ ο Τσάκας με τους Αραβες και τους… Πακιστανούς του δεν πείθουν πια ούτε καν τα τσιράκια του που ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν από το σότο που είτε εσκεμμένα είτε απλά λόγω βλακείας (παίζουν και τέτοιοι, μην απορείτε) σέρβιραν .

Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει λοιπόν σε ορισμένους (άλλωστε προσωπικά ουδέποτε είχα πάρε δώσε μαζί του) ο Mr Mig είναι αυτή τη στιγμή ο μόνος που μπορεί να δώσει μια λύση. Ακόμη κι αν δεν έχει τη δύναμη του 2008 (ποιος την έχει άλλωστε;), είναι εδώ και θέλει να βοηθήσει. Χωρίς επικοινωνιακές κόντρες, χωρίς δημόσιες διαπραγματεύσεις. Ξέρω και είναι χιλιογραμμένο ότι ο Τζίγκερ προτιμά να πουλήσει την ομάδα ακόμη και στον… Μαρινάκη (λέμε τώρα, φυσικά και ΔΕΝ παίζει αυτό ως πραγματικό σενάριο) αντί για τον Βγενόπουλο. Τόσο πολύ τον «αγαπάει». 

Όμως εδώ το θέμα δεν έχει να κάνει με τα καπρίτσια του καθενός, αλλά με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ που έφτασε εδώ που έφτασε. Γι’ αυτό και πρέπει να καθίσουν κάτω σαν άντρες και να τα βρουν. Αλλη λύση δεν υπάρχει, άλλοι εγωισμοί δεν χωράνε.Ας δουν πως νοιώθει ο κόσμος του Παναθηναϊκού για όλη αυτή την κατάσταση και θα καταλάβουν. Και περισσότερο γι' αυτό να ψαχτεί ο Τζίγκερ να μάθει τι λέγεται στα πράσινα στέκια Ο ίδιος, όχι μέσω των αυλικών του, για τους οποίους οι φίλοι της ομάδας ξερνάνε. 

Βέβαια ο Γιάννης Βαρδινογιάννης συνεχίζει να πουλάει τρέλα νομίζοντας ότι ο πανίσχυρος επικοινωνιακός μηχανισμός που διαθέτει απευθύνεται μονάχα σε λοβοτομημένους. Δεν είναι έτσι όμως και για μια ακόμη φορά θα πέσει έξω, γιατί πολύ απλά δεν είναι αυτοί οι 50 ή 100 ο κόσμος της ομάδας. Όπως το 2008 που το περιβάλλον του τον προετοίμαζε για «500 στημένα πρεζάκια» στο Πεδίο και είδε μια θάλασσα 30.000 ανθρώπων να ανεβαίνει την Αλεξάνδρας. Όπως και τόσες άλλες φορές έτσι και τώρα η πλατιά μάζα των Παναθηναϊκών έχει καταλάβει τι παίζεται, γιατί ακόμη και η προπαγάνδα έχει κοντά ποδάρια. 

Και στην τελική δεν την ενδιαφέρουν οι κόντρες μεταξύ των μετόχων και τα πρόσωπα αλλά ο Παναθηναϊκός.Η ιστορία αυτό έχει διδάξει. Όταν ο κόσμος έχει πειστεί από τους Γιαννακόπουλους θα φωνάζει "Παύλο Θεέ πάρε την ΠΑΕ". Όταν βλέπει στο πρόσωπο του Πατέρα τον ιδανικό πρόεδρο θα φωνάζει "σας γαμάει ο Πατέρας". Όταν το ένα και όταν το άλλο. Τον Παναθηναϊκό να βλέπει πρώτο θέλει ο κόσμος και τον Ολυμπιακό δεύτερο ή ακόμη και... πέμπτο. Τόσο απλό είναι το πράγμα, αλλά πολλές φορές το απλό είναι και δύσκολο να το καταλάβει κάποιος, Ειδικά άμα τρώει τόνους επικοινωνιακής λάσπης...  . 

Αν λοιπόν θέλει η βόμβα της διάλυσης του Παναθηναϊκού να σκάσει στα χέρια του, δικαίωμά του είναι. Ας αναλάβει όμως και τις ευθύνες του, καθώς όλο αυτό το πανηγυράκι για τις δικές του μετοχές έχει στηθεί. Μέτοχος είναι και όχι… παρκαδόρος με αυτή την (άλλη μία) παγκόσμια πρωτοτυπία που βρήκε με το δικηγορικό γραφείο. Δεν έχει καταλάβει εδώ και καιρό ότι είχε και έχει μια χρυσή ευκαιρία για να φύγει από τον Παναθηναϊκό και να μην ασχοληθεί ποτέ ξανά κανείς μαζί του. Εκτός κι αν δεν θέλει πραγματικά να αποχωρήσει ή απλώς σκοπεύει πρώτα να εκδικηθεί και μετά να φύγει. Κάποια στιγμή θα πρέπει να μας το πει. Ο ίδιος και όχι ο κύκλος του.  
  

4 σχόλια:

  1. Στην μόδα είναι οι κύκλοι Νικόλα !
    Τώρα τελευταία μάλιστα , όλα μέσω κύκλων γίνονται !
    Τι να κάνουμε αφού δεν καταφέραμε ακόμα να τους τετραγωνίσουμε !!!!
    (κάποιος άλλος κάποτε είχε δώσει άλλη λύση σε αυτό το πρόβλημα , ... κύκλωσε τα τετράγωνα )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου Νικόλα. Πρώτα πρώτα εύχομαι να βρεις μια νέα στέγη σύντομα, γιατί είναι ωραίο πράγμα η πολυφωνία.

    Εγώ ολυμπιακός είμαι και σε βρίσκω υπερβολικό πολλές φορές αλλά υποθέτω είναι στη φύση της δουλειάς σου να τα λες σ' αυτό το στύλ. Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται πιά με τον Τζίγγερ.. σως το κάνει κι επίτηδες όπως λες. Δεν μπορεί να είναι πιά τόσο βλάκας..
    Δε θα μπω σε συγκρίσεις με το Μαρινάκη γιατί ένας Θεός ξέρει πόσα στραβά έχει, αλλα πιστεύω ότι την αγαπάει την ομάδα μου για να βάζει χρήματα σε τέτοιους καιρούς.
    Εύχομαι να βρεθεί ένας άνθρωπος και για σας που αγαπάει την ομάδα, να ισορροπήσει η διαιτησία (που φέτος ειναι καλή) και να έχει και μεγαλύτερο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπον πως μπορει ενας δισεκατομυριουχος σαν τον τζιγγερ να ειναι τετοιος μαζοχας ? Για μενα υπαρχουν τρεις περιπτωσεις...

    1ον ή NA EINAI ΠΡΑΓΜΑΤΙ μαζοχας και να του αρεσει να τον βριζουν προσωπικα,αλλα και την οικογενεια του(ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΚΘΕΤΕΙ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ? ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ?)...αυτο ειναι καταντια,ο κοσμος φυσικα ειναι θυμωμενος,αλλα μονος στοχος του ειναι να διωξει τον ΙΒΒ(ακομα γελαω με το σακακι και την φανελα,τρομαρα του)και οχι να βριζει την οικογενεια.

    2ον ισως να ειναι βλακας στο μυαλο,κατι που δεν νομιζω,γιατι σιγουρα ειναι επιτυχημενος επαγγελματιας και μορφωμενος,λογω των πλουσιων γονιων,σπουδαγμενος Αμερικα και λοιπα λοιπα..αν και δεν μου λεει πολλα αυτο να πω την αληθεια,παντως το απεκλειω αυτο το ενδεχομενο.

    3ον και πιο λογικο,για τα τελευταια γεγονοτα μου μοιαζει η πιθανοτητα να εχει καταντησει κομπλεξικος και να θελει να βγαλει το αχτι του,ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ,ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΟΚΚΑΛΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.Αλλα...τους αφησε να χτυσουν αυτο το συστημα,τον ψευτικο μυθο των επι σειρα πρωταθληματων,ΜΑΛΙΣΤΑ...δεν ηθελε να μπλεχτει λεει με τετοια,μαλλον δεν τον ενοιαζε ο Παναθηναικος,με αυτους που εβαζε τους βλακες,ποιος Μητσου(καταστρεψε σχεδον τον μεγαλυτερο παικτη που ειχαμε φερει ποτε,τον Γκονζαλεζ),ποιος Φιλιππιδης,ποιος Κωνσταντινεας(φανταστειτε τι εκανε ξανα..) και αλλους τετοιους...γελαει ο κοσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε geo391

    υπάρχει η περίπτωση ένας γόνος πλούσιας οικογένειας να είναι τελείως στόκος.Το πολλά λεφτά του μπαμπά του τον βοήθησαν να πάει σε ένα κολλέγιο γιατί δεν τον κόβω τον μπουνταλά τον ΙΒΒ να έδωσε πανελλήνιες με δέσμες και να κατάφερε κάτι.
    Αλλωστε στα κολλέγια πουλάνε πτυχία,δεν είναι μυστικό αυτό.

    Η όλη του στάση όλα αυτά τα χρόνια είναι ένας συνδυασμός ανικανότητας,βλακείας,κουτοπονηριάς και εγωισμού.

    Έχει καταλάβει ποτέ κανείς κάτι απ τα λεγόμενα του ΙΒΒ σε συνέντευξή του?Εγώ προσωπικά όχι και πολλά.
    Ο άνθρωπος δεν ξέρει να συντάξει μια πρόταση και να έχει έναν κατανοητό ειρμό σκέψεων.Τελείως ασυνάρτητος ο λόγος του σωφέρ.

    Το ότι δεν τον ένοιαζε ποτέ φαίνεται και από το ότι δεν βγήκε ποτέ μπροστά σαν πρόεδρος.
    Το είπε κι ίδιος τον Σεπτέμβρη...
    "Οι άλλες μου επιχειρήσεις έχουν περισσότερο ενδιαφέρον" σε ερώτηση του Νικόλα.

    Ολόκληρος Βαρδινογιάννης δεχόταν ή άφηνε τον θείο να του κλέβει τα πρωταθλήματα και τα λεφτά του Τσ.Λ.

    Εντάξει ο άνθρωπος μπορεί να είναι και Ολυμπιακος,δεν το αποκλείω,αλλά το σίγουρο είναι πως θέλει να στείλει τον Παναθηναικό στο πρωτοδικείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή