Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ποιος του ζήτησε να γυρίσει;


Όσο πλησιάζουμε στην ώρα που η βόμβα πάει να σκάσει στα χέρια του Γιάννη Βαρδινογιάννη, τόσο θα διαβάζουμε και πιο φοβερά και τρομερά πράγματα. Το... καλό (ποιο καλό δηλαδή;) να λέγεται. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος μπορεί να είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ τουλάχιστον στο 90% των οπαδών της ομάδας, έχει βρει ωστόσο τον τρόπο να «αποθεώνεται» από ένα σημαντικό κομμάτι των δημοσιογράφων και να μην δέχεται κριτική. Αμάσητες τις τρώνε όλοι τις διαρροές που μοιράζει ο περίφημος κύκλος του και κάθονται σε στάση... ΠΡΟΣΟΧΗΣ!

Τις τελευταίες μέρες λοιπόν βρίσκεται και πάλι σε εξέλιξη μια τρομερή προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών του με αφορμή το γνωστό καραγκιοζιλίκι που ζήσαμε με τον Τσάκα. Σε βαθμό τέτοιο που υπό κανονικές συνθήκες το πληκτρολόγιο θα έπρεπε από μόνο του να βαράει το κεφάλι αυτού που τα γράφει, μπας και ξυπνήσει και το πάρει αλλιώς. Το ποιος νομιμοποίησε τον... Τσάκα Τσούκα, το ποιος τον έβαλε μέσα στην ΠΑΕ και του έδωσε τα βιβλία να κάνει έλεγχο και το ποιος μοίραζε ότι «λεφτά υπάρχουν» το ξέρουν και οι πέτρες, οπότε ας σταματήσουν να πουλάνε τρελίτσα.

Αυτές οι διαρροές άλλωστε από την πλευρά του Τζίγκερ ήταν και ο λόγος που πολλά ΜΜΕ συντήρησαν την ιστορία σκεπτόμενα (βλακωδώς, όπως αποδείχτηκε και σας το λέγαμε από την πρώτη στιγμή) πως «για να τον αφήνει ο Βαρδινογιάννης, κάτι θα υπάρχει…». Και δώστου να παπαγαλίζουν αυτά που τους μοίραζε ο Τσάκας και το ένα πρωτοσέλιδο να είναι πιο συλλεκτικό από το άλλο. Γνωστά όλα αυτά, καιρό τώρα. 

Το μεγαλύτερο ανέκδοτο ωστόσο από αυτά που μεταφέρουν οι αυλικοί του είναι το «τότε τον βρίζατε και τώρα του ζητάτε να γυρίσει;» και το οποίο παίζει συχνά από τις γνώριμες φωνούλες. Ειλικρινά δεν έχω δει κάποιον που να ζητάει από τον Τζίγκερ να γυρίσει στον Παναθηναϊκό. Να αφήσει ΕΛΕΥΘΕΡΗ την ομάδα να αναπνεύσει θέλουν όλοι και να σταματήσει να την φρενάρει κάθε τρεις και λίγο.

Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουν ή τόσο δεμένους τους έχει; Αυτά τα "οι κακοί οπαδοί τον έφαγαν" επίσης δεν πείθουν ούτε τους καθυστερημένους. Κανένας κακός οπαδός δεν έφαγε τον Τζίγκερ, παρά μονάχα η δική του ΑΡΝΗΣΗ να σκεφτεί Παναθηναϊκά και να προστατεύσει την ομάδα. Όλα τα υπόλοιπα είναι τρίχες κατσαρές. 

Και στην τελική, αφού δεν μπόρεσε να εγγυηθεί ούτε στο ελάχιστο το παρελθόν και το παρόν της ομάδας, ας βοηθήσει τουλάχιστον λίγο ώστε να υπάρξει σοβαρότητα στη μεταβίβαση στην επόμενη μέρα. Αν σταματήσει να βάζει τρικλοποδιές και να εκδικείται τον κόσμο και τους υπόλοιπους μετόχους που έβαλαν τα ωραία τους λεφτά μπορεί και να ξαναδεί άσπρη μέρα ο Παναθηναϊκός. Ειδάλλως, μην περιμένουμε φως…      

Πραγματικά καθόλου ευχάριστη δεν μου είναι αυτή η συζήτηση, διότι τουλάχιστον προσωπικά νομίζω ότι χρόνια τώρα το έχω εντοπίσει το κακό σπυρί και έχω κάνει ότι περνάει από το χέρι μου για να σπάσει. Είναι φορές ωστόσο που τρελένεσαι με αυτά που διαβάζεις, που απορείς αν υποστηρίζεις την ίδια ομάδα, αν κάνεις την ίδια δουλεια, αν ζεις στην ίδια χώρα και πως επιτρέπεται σε κάποιους ακόμη και να ψηφίζουν. Το τελευταίο ίσως δίνει την εξήγηση και σε πολλά από τα κακά που μας έχουν βρει γενικά ως χώρα.  

3 σχόλια:

  1. ΡΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙ ΑΥΤΟΝ,οχι να γυρισει...ημαρτον.

    Ακου τι ειπε ο μαζοχας,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΒΡΙΖΟΥΝ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ! Τι πληρωνες ρε γελοιε ?

    ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ,ΚΑΙ ΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ,ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ...τιποτα παραπανω τιποτα λιγοτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή