Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Παίζει «μπάλα» η 13!


Το έχω γράψει κι άλλες φορές, θα το πω και τώρα. Αυτή τη στιγμή ΜΑΚΡΑΝ το πιο υγιές κομμάτι στον Παναθηναϊκό είναι η Θύρα 13. Και όσο τα παιδιά αυτά ασχολούνται και παλεύουν να «ελευθερώσουν» την ομάδα, η αισιοδοξία δεν θα πρέπει να λείπει από κανέναν μας.

Άλλη μια απόδειξη ήταν η συνέλευση του Φορέα το απόγευμα της Κυριακής στον ιστορικό και λατρεμένο για κάθε φίλο της ομάδας Τάφο του Ινδού. Καταρχήν η προσέλευση ήταν άκρως ικανοποιητική. Το γήπεδο γέμισε ασφυχτικά ενώ αρκετοί έμειναν και έξω. Κοντά στους τρεις χιλιάδες τους έκοψα συνολικά όσους πήγαν στη Λεωφόρο, αριθμός ενδεικτικός για το ότι οι οπαδοί ασχολούνται στο φουλ.

Δεν ήταν συλλαλητήριο άλλωστε, παρά μια απλή ενημέρωση. Όπως άλλωστε ανέφεραν στο φινάλε και τα παιδιά «από Τετάρτη θα σας πούμε τι κινητοποιήσεις θα κάνουμε. Αν χρειαστεί θα γίνει και νέο συλλαλητήριο, θα ξαναπάμε και στο σπίτι του Τζίγκερ αλλά πάντα ΕΙΡΗΝΙΚΑ γιατί είμαστε κατά της βίας». Επομένως, υπομονή και πάνω απ’ όλα ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ σε κάποιους ανθρώπους που παρά τη λάσπη που τρώνε από τον κάθε λογής υπάλληλο, ήταν, είναι και θα είναι το πιο αγνό κομμάτι του τριφυλλιού.   

Σας είχα πει και προ δύο ημερών ότι το παρόν θα έδινε και ο Βασίλης Κωνσταντίνου, όπως και έγινε. Αν θέλετε τη γνώμη μου (αν και σε αυτό είχα καταλήξει καιρό τώρα) ο παλαίμαχος άσος του τριφυλλιού δεν έχει κατανοήσει πλήρως την ιστορία με το γήπεδο. Δεν καταλαβαίνει που ακριβώς διαφωνούν οι δύο πλευρές και γιατί έχουμε μπει στο αδιέξοδο αυτό.

Αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα δεν θα χρειαζόταν η μεσολάβησή του, θα τα έβρισκαν μόνοι τους και θα έμπαιναν τα λεφτά στην αύξηση χωρίς δεύτερη κουβέντα. Διότι αυτό που προσπαθεί να πετύχει ο πάλαι ποτέ «αγριόγατος» είναι να πειστεί ο Βαρδινογιάννης να φύγει και ο Βγενόπουλος να βάλει τα λεφτά. Μα αν ήταν ξεκάθαρα τα πράγματα δεν θα χρειαζόταν καν η μεσολάβησή του, αφού επί της ουσίας και να θέλει δεν μπορεί να κάνει κάτι στο αγύριστο κεφάλι που λέγεται Τζίγκερ.

Είναι καλό πάντως που βρέθηκε στον Τάφο ο Κωνσταντίνου για να νοιώσει και πως αισθάνεται ο κόσμος. Παρότι κάποιοι τον «χρέωσαν» για διάφορα του παρελθόντος, είπε τη δική του αλήθεια και προσωπικά δεν έχω καμία σκέψη ότι μπορεί να υπάρχει δόλος πίσω από την κίνησή του αυτή. Το ότι από μόνη της δεν μπορεί να αλλάξει σχεδόν τίποτα είναι άλλη ιστορία, άλλα έγκειται προφανώς σε αυτό που έγραψα και πιο πάνω. Ότι δηλαδή μάλλον δεν έχει κατανοηθεί πλήρως το μέγεθος του προβλήματος, το ποιος ευθύνεται και το πώς μπορεί να λυθεί.

Γι’ αυτό άλλωστε και σωστά του υπενθύμισαν οι οπαδοί ότι ποτέ δεν έχουν ακούσει κάποιον παλαίμαχο να ασκεί κριτική στον Γιάννη Βαρδινογιάννη και την οικογένεια γενικότερα. Αν δεν έχεις πλήρη εικόνα, είναι λογικό να μην μπορείς να διαπιστώσεις τι ακριβώς έχει παιχτεί.

Δεν μένει κάτι άλλο να πούμε πέρα από την ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ομιλία του Ζαχαρία Πιτυχούτη, ο οποίος έχει τον τρόπο να μιλάει στην ψυχή του οπαδού και να χαίρεσαι να τον ακούς. Υπομονή μέχρι να γίνει το πρώτο ραντεβού με τον Βγενόπουλο, να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα και βλέπουμε. Τίποτα άλλο για την ώρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου