Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Xτύπα κι άλλο!


Χαιρέτησε λοιπόν και η ιστορία με τους παλαίμαχους. Έγινε αυτό που ήταν το μόνο σίγουρο δηλαδή. Και από καθαρό τακτ οι άνθρωποι απέφυγαν να βγάλουν στη «σέντρα» όλα όσα βίωσαν τις μέρες αυτές. Γιατί να μην ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ τι παίζεται το αποκλείω.  Ασχετα αν έπρεπε να τα πουν κι αυτοί.ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης συνεχίζει να πουλάει τρέλα φτάνοντας κοντά στην ολοκλήρωση του σχεδίου «διαλύω τον Παναθηναϊκό». Θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχει πλάκα αυτή η ιστορία, αλλά με το τριφύλλι στα… τάρταρα πλάκα σπάει μόνο ο μεγαλομέτοχος. Οι πραγματικοί Παναθηναϊκοί δεν κλείνουν μάτι από τα νεύρα τους. Αλλά εκείνος ποτέ δεν ήταν τέτοιος. Ποτέ του δεν είδε ζεστά αυτό που του έδωσε η οικογένειά του για να… παίξει. Ακόμη και ο Λάμπρος Μάρης, γνωστός για τη σχέση του με τους Βαρδινογιάννηδες, είπε προσφάτως ότι «ο Γιάννης δεν το γουστάρει αυτό το πράγμα». Ε τι μας βασανίζει τότε και δεν πάει στην ευχή του Θεού;

Οι σημερινές τοποθετήσεις του (για τον... Πακιστανό του Τσάκα ξέχασε να πει κάτι) ήταν ένα ακόμη μπαράζ ανακριβειών. Από ψέμα σε ψέμα και για την πραγματική ταμπακιέρα κουβέντα. Το κάνει άλλωστε εκ του ασφαλούς. Ξέρει ότι η απέναντι πλευρά δεν έχει ούτε μισή εφημερίδα ή κάποιο κανάλι να παίξει τις θέσεις του. Με τόξα και πέτρες τον πολεμούν και εκείνος με πυρηνικα (απόβλητα...). 

Ποντάρει δε και στο γεγονός ότι ο πολύς ο κόσμος είναι σαλταρισμένος με άλλα πράγματα και δεν προλαβαίνει να ψαχτεί και να αναλύσει τα πως και τα γιατί της ιστορίας. Και τρώει έτσι αυτά που του σερβίρουν οι ουκ ολίγοι υπάλληλοί του και τα βάζει όλα σε ένα τσουβάλι. Αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη του Τζίγκερ τα χρόνια αυτά. Το τσουβάλιασμα από τον κάθε άσχετο και η μονόπλευρη προπαγάνδα που σερβίρεται.

Προσωπικά δεν ένοιωσα καμία έκπληξη από την τροπή των πραγμάτων. Δεκάδες φορές είχα γράψει ότι ο Τζίγκερ προτιμάει να δώσει την ομάδα ακόμη και στο… Μαρινάκη, παρά στον Βγενόπουλο. Σιγά μην υποχωρούσε τώρα λοιπόν. «Τρελίτσα» και άγιος ο Θεός. Όχι, πως ο τελευταίος δεν έχει κάνει τα λάθη του, ήταν ωστόσο αυτή τη στιγμή ο μόνος που το πάλευε για να βγάλει το καράβι από την ξέρα κι αυτό πρέπει να του αναγνωριστεί. Δεν βλέπω όμως να τα καταφέρνει. Και οι πέτρες βλέπουν άλλωστε ότι ο Τζίγκερ εκδικείται. Θέλει να διαλύσει τον Παναθηναϊκό, να τον κάνει νάνο. Και στην προσπάθεια αυτή, δεν θα κωλώσει πουθενά.Εχει μουλαρώσει και είναι έτοιμος για όλα.

Και πάνω απ’ όλα αυτό το βλέπει ο κόσμος του τριφυλλιού. Ακούστε και το άλλο για να σαλτάρετε. Ενας  εκ των παλαιμάχων του Παναθηναϊκού (ονόματα δεν λέμε) του είπε το μεσημέρι το μέγιστο ανέκδοτο. «Γιάννη δώσε τόπο στην οργή και άσε αυτή τη μικρή μερίδα του κόσμου που σε βρίζει και βάλε τα λεφτά σου». Την καραμέλα δηλαδή της αυλής. Ξεχνάνε μάλλον όλοι αυτοί (όχι οι παλαίμαχοι) πως το 2008 δεν ήταν απλά μια μερίδα αυτοί που τον πήραν στο κυνήγι, αλλά ένας ολόκληρος λαός, ένα πραγματικό τσουνάμι. Όπως και ξεχνάνε και πολλά ακόμη πράγματα.

Διότι προσπαθούν να πείσουν τίποτα άνοιωθους ότι ο Παναθηναϊκός μέχρι το 2008 ήταν μαγαζί γωνία και ήρθαν κάποια και το χάλασαν. Μάλλον ξεχνούν τι ζούσαμε και προ ΠΕΚ και πόσο του κλότσου και του μπάτσου μας είχε ένα ολόκληρο σύστημα το οποίο ο ΙΔΙΟΣ ο Τζίγκερ γιγάντωσε με την αδιαφορία του. Να είσαι από τις πιο ισχυρές οικογένειες στη χώρα και να σε έχει στη φάπα ο κάθε Γκαγκάτσης και ο κάθε Θωμάς, εσύ να συμβιβάζεσαι και στο φινάλε (;) σου να ευχαριστείς και τον Πετράκη τον Κόκκαλη.  Ή μάλλον δεν το ξεχνούν, απλά διαβάζουν το χαρτάκι και λένε το ποίημα.  

Δυστυχώς στην παρούσα φάση το ΜΟΝΟ που έχει μείνει στον Παναθηναϊκό είναι ο κόσμος του και βασικά η Θύρα 13. Θα κάνουν κινητοποιήσεις οι οπαδοί, θα το παλέψουν το πράγμα αλλά όχι και να πάνε και «μέσα» για τον Βαρδινογιάννη. Γιατί τώρα πια εκεί θα αρχίσουν τα χτυπήματα. Στον κόσμο. Για να κλείσουν κάθε ενοχλητική φωνή. Όπως κάνουν και με τα ΜΜΕ, εκεί όπου υπάρχει χούντα. Καλή δύναμη σε όλους. Μέσα μου νοιώθω πως κάτι μπορεί να γίνει και να τελειώσει ο εφιάλτης αυτός. Δεν μπορώ όμως να πω κάτι παραπάνω γιατί ίσως είναι αυτό που απλά θέλω να γίνει και όχι η (σκληρή) πραγματικότητα. Δυστυχώς…    

4 σχόλια:

  1. Εγώ ένα έχω να πω Νικόλα, το πολυ το κύριε ελεησον το βαριέται κι ο παπας! Κούρασε πολυ η κατάσταση κ μόνο κακό κάνει! Στα π@π@ρια του του Βαρδινογιάννη τι θα γίνει ο Παναθηναϊκός! Δεν βλέπω να κάνει πίσω ειδικά την στιγμή που η υπαναχώρηση του θα θεωρηθεί ήττα σε αυτο το μπρα ντε φερ εγωισμού Που έχουν στήσει και μάλιστα απο έναν άνθρωπο που δεν καν της
    κάστας Τους, έναν τύπο που έχει υπάρξει υπάλληλος τους. Αλλα ακόμα κι αν γίνει ο διχασμός που έχουν προκαλέσει δεν θα γιατρευτει! Θα μας κληροδοτήσει με μια στείρα αντιπολίτευση που θα περιμένει τις γκελες για να χαρεί κ να δημιουργήσει έχθρα! Αυτή την στιγμή ο μόνος η μάλλον οι μονοι που μπορουν να μας σώσουν είναι οι γιαννακοπουλοι! Είναι οι μόνοι που μπορουν να ενώσουν τον κόσμο κ είναι οι μόνοι που μπορουν να δώσουν όραμα στον κόσμο κι ο κόσμος θα τους βοηθήσει να σηκώσουν το φορτίο! Δεν ξέρω που βρίσκονται οικονομικά Δεν είμαι εφορία αλλα ξέρω ότι την επόμενη θα έχουν 50000 διαρκείας και μια ανοχή τουλάχιστον 1-2 χρόνων να συμαζεψουν τα πράγματα! Βέβαια θα μου πεις τι όνειρα βλέπω βραδιατικο και βασανιζομαι όταν έχουν το Γκοντζιλα να γράφει στα σάιτ τους; Έλα μου ντε! Τουλάχιστον τα όνειρα είναι ακόμα τσάμπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύλλογος μεγάλος, δεν υπάρχει άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά εδώ που φτάσαμε δεν έχει νόημα πλέον να λέμε ποιος φταίει κ ποιος όχι αλλά να προσπαθήσουμε να προτείνουμε λύσεις για το ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ. Εφόσον λοιπόν δεν βλέπουμε φως στα διοικητικά (δεν θα ασχοληθώ πλέον αν φταίει ο τσίκνερ ή ο Βγενόπουλος ή ο οποιοσδήποτε άλλος πολύ απλά διότι κουράστηκα και ο μοναδικός χαμέμενος αυτής της κόντρας είναι ο Παναιηναϊκός μας) για μένα η λύση είναι μία: Οι Γιαννακόπουλοι τόσα χρόνια βάζουν λεφτά από την τσέπη τους για το μπάσκετ ,χωρίς να υπάρχει χρηματικό κέρδος από το συγκεκριμένο άθλημα. Άρα "μπαίνουν μέσα". Δεν τους νοιάζει όμως διότι ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. Επειδή λοιπόν εγώ από τους νυν μετόχους πλέον δεν ζητάω να σπρώξουν τα τρελά λεφτά ΑΛΛΑ ΑΓΑΠΗ Κ ΜΕΡΑΚΙ θα πρότεινα να βάλουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥΣ, με σκοπό να φύγει σε πρώτη φάση η ομάδα από την εξευτελιστική κατάσταση της ΟΥΕΦΑ και των χρεών γενικότερα. Πως οι Γιαννακόπουλοι δηλαδή βάζουν τόσα χρόνια φράγκα χωρίς αντάλαγμα? Τι σόι Παναθηναϊκός είσαι κύριε Βγενόπουλε, κύριε Πατέρα, κύριε Πολέμη, κύριε Αλαφούζε, κύριε Ζωλότα, κύριε Νίκα, κύριε Ξυλά και δεν ξέρω κ γω ποιος άλλος (τον τσίκνερ δεν τον αναφέρω καν αν κ θα έπρεπε αλλά από αυτήν την οικογένεια δεν περιμένω τίποτα πλέον - και μόνο που τους αβαντάρουν ο κυρ Σάββας κ ο Πετράκης μου φτάνει). Βάλτε λοιπόν λεφτά να βγει τουλάχιστον η ομάδα από την κρίση αυτή κ μετά βλέπετε τι θα γίνει στα διοικητικά. Δεν ζητάω να βάλετε τα τρελά φράγκα για να πάρετε τον Παναθηναϊκό ή μεταγραφές κ τέτοια ανέφικτα πλέον ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ. ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ.
    ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ αφού είναι κ περίοδος κρίσης κ περικοπών ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΙΜΑΔΟ ΟΑΚΑ (γλυτώνοντας τα ενοίκια και την ανυπαρξία μιας καυτής έδρας για τους αντιπάλους μας - κορακιών κ παιχτών) ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΜΑΣ. Κάντε μια υποτυπώδη ανακαίνιση (εξωτερικα, εσωτερικά και αν γίνεται η οποιαδήποτε επέκταση) και να δειτε τοτε αν ξαναμπούμε μέσα στην Λεωφόρο ΠΩΣ ΘΑ ΞΑΝΑΕΠΙΣΤΡΈΨΕΙ Η ΥΓΕΊΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Άλλη λύση μάγκες προς το παρόν δεν βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή