Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Τουμπεκί ψιλοκομμένο


Δεν είδαν, δεν άκουσαν λέξη για πολλοστή φορά. Και μας το παίζουν και αντικειμενικοί τρομάρα τους. Αλλά δεν φταίνε αυτοί, αλλά τα ΚΟΡΟΪΔΑ που τους ακούνε και τους διαβάζουν .

Προφανώς  «εκπλήξεις» σαν την ήττα του Ολυμπιακού από την Κέρκυρα στο Καραϊσκάκη συμβαίνουν κάθε μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό και αυτοαποκαλούμενη αντικειμενική εφημερίδα (είναι πάντως  φορές που ο Γαύρος και ο Πρωταθλητής υστερούν και στο πάθος που βγάζουν και στο ρόστερ ερυθρόλευκων δημοσιογράφων που διαθέτουν) ασχολήθηκε σήμερα με το να βάλει χέρι στον Φερέιρα επειδή «εκτέθηκε» με τον Πετρόπουλο και τον Καραγκούνη.

Είναι το ίδιο έντυπο που πριν από ένα μήνα ανέλυε το… θαύμα του Πορτογάλου. Εκείνον για τον οποίο το καλοκαίρι έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να τον φάνε γιατί ήταν και ο μοναδικός που τους καθόταν στο λαιμό εκεί στο λιμάνι. Τουμπεκί ψιλοκομμένο λοιπόν σε μια ακόμη «ομορφιά» του ποδοσφαίρου. Ούτε καν αναρωτήθηκαν πως γίνεται ο κόσμος που είχε πάει για φιέστα να κράζει τους πρωταθλητές. Αφού είχαν και ευκαιρίες και δοκάρια και απλά δεν έμπαινε η μπάλα μέσα, γιατί τους κράξανε ρε παιδιά, θα μας πείτε; Ή μήπως να ρωτήσουμε τον Μάντζιο που τα είπε ΟΛΑ και ακούστηκαν στη μετάδοση;

Αποδείξεις έχουμε μόνο για τον… κώλο μας, αλλά σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να λογίζεται ως τέτοια. Και πέρσι με τον Ατρόμητο έχασε από το πουθενά ο Ολυμπιακός και πριν τρία χρόνια έσωσε τη Λάρισα (προ διετίας, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι γιατί έπαιζε πλέι οφ και ήρθε… 5ος) και με τον Λεβαδειακό στο ματς που ο Σόλιντ έγινε σοφότερος ξεφτίλιστηκαν και γενικά απ’ όπου κι αν την πιάσεις τη δουλειά βρωμάει.  Τουλάχιστον τέτοια πράγματα ο Παναθηναϊκός δεν έχει κάνει ποτέ του, αλλά ποιος θα του το αναγνωρίσει; Μέχρι και τον Εθνικό Αστέρα του Λιβαθηνού και του Στέφανου Μπασινά είχε ρίξει και έσωσε την Παναχαϊκή του Λουκόπουλου.

Αλλά το σκεπτικό του άρθρου αυτού δεν είναι αν έκατσε να χάσει ο Ολυμπιακός για να επιβεβαιωθεί και το μπλουζάκι με το 2 που φόραγε ο πρόεδρος του. Το θέμα είναι τι παραμύθι σας σερβίρουν οι και καλά αντικειμενικοί δημοσιογράφοι (γενικότερα, όχι μόνο της συγκεκριμένης εφημερίδας) και τι λεφτά κονομάνε όλοι αυτοί στην πλάτη σας. Γιατί έχουν και τον πιο ύπουλο ρόλο. Αυτοί τουλάχιστον που δουλεύουν σε οπαδικές εφημερίδες ή έστω δεν κωλώνουν να παραδεχτούν ποια ομάδα υποστηρίζουν είναι εκατό φορές πιο παντελονάτοι, άσχετα αν εκεί μπορεί να παίζονται τίποτα άλλα παιχνίδια. Αυτό να το έχετε καλά στο μυαλό σας.

Και προσωπικά αισθάνομαι υπέροχα με τον εαυτό μου (ακόμη και τώρα που επειδή έκανα… καλά τη δουλειά μου την έχασα), που ποτέ δεν έκρυψα πόσο Παναθηναϊκός είμαι και μπορώ να κοιτάζω τον κόσμο στα μάτια. Δεν θέλω να έχω καμία απολύτως σχέση με όλους αυτούς τους και καλά αντικειμενικούς. Σαν νάνους τους βλέπω και ως ανθρώπους και με καθαρά δημοσιογραφικά κριτήρια. Τα είπα και ηρέμησα και καρφάκι δεν μου καίγεται για το πως θα το πάρει ο καθένας… 

2 σχόλια:

  1. Εσύ φίλε Νικόλα καλά τα λές. Υπάρχει όμως κάποιος να τα ακούσει και κυρίως υπάρχει κάποιος για να κάνει κάτι; Γιατί μια ζωή θα είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Δυστυχώς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή