Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Eίναι η μόνη λύση!


Το έγραψα και τις προάλλες και δεν φαίνεται να έχει αλλάξει στο παραμικρό. Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει η κίνηση που επιχειρεί τη δεδομένη στιγμή ο Γιάννης Αλαφούζος είναι η μοναδική γι’ αυτό και γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να στηριχτεί και όπου μας βγάλει. Καλή, κακή, μέτρια, αυτή είναι και δεν υπάρχει άλλη στον ορίζοντα.

Αλλωστε, ακόμη κι αν οι περισσότεροι δέχονται τις καλές προθέσεις και το δίκαιο του Βγενόπουλου, άπαντες έχουν κατανοήσει ότι στον συγκεκριμένο ο Βαρδινογιάννης δεν πρόκειται να δώσει ποτέ την ομάδα και δεν θα σταματήσει να του βάζει τρικλοποδιές. Με λίγα λόγια μοιάζει πως όσο και να θέλει ο Βγενό, δεν θα μάθουμε αν μπορεί. Ο Αλαφούζος από την άλλη ίσως να τον βρει τον τρόπο.  

Νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης έγινε μια συνάντηση που ενδεχομένως θα έπρεπε να είχε γίνει μέρες τώρα, από τη στιγμή που μιλάμε και για πλάνο λαϊκής βάσης. Τα παιδιά του Φορέα υποδέχτηκαν στο… σπίτι τους, στον κεντρικό σύνδεσμο της Θύρας 13, στο Κάστρο της Αλεξάνδρας, τον Γιάννη Αλαφούζο και είχαν την ευκαιρία να μάθουν αρκετές πληροφορίες από τα σχέδια του.

Απ’ όσα έχω μάθει, δεν κατάλαβα να έμεινε κάποιος απ’ όσους έδωσαν το παρόν με την εικόνα ότι ο Αλαφούζος παίζει κανένα «παιχνίδι» και η γενική εντύπωση που σχηματίστηκε είναι ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο με καλές προθέσεις που θέλει να βοηθήσει. Το αν θα τα καταφέρει αυτό είναι άλλη ιστορία, του δόθηκε ωστόσο να καταλάβει ότι ο κόσμος δεν είναι απέναντι από τον ίδιο, αλλά απέναντι από τον Βαρδινογιάννη καθώς ο τελευταίος βρίσκεται χρόνια τώρα απέναντι από τον… Παναθηναϊκό.

Συζητήθηκαν πάρα πολλά πράγματα, ο Αλαφούζος ενημερώθηκε για γεγονότα που δεν τα γνώριζε και ενδεχομένως δεν τα... φανταζόταν κιόλας και αν μη τι άλλο έγινε ένα πρώτο βήμα για να έρθουν κοντά οι δύο πλευρές. Βασικά για να γνωριστούν σε πρώτη φάση και να δούμε πως ταιριάζουν τα χνώτα τους. Διότι και οι πέτρες καταλαβαίνουν ότι προσπάθεια λαϊκής βάσης δίχως το πιο ενεργό κομμάτι της κερκίδας κοντά σου δεν μπορείς να κάνεις ποτέ.

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες μέρες θα δείξουν σκέψεις, προθέσεις και κινήσεις (ακόμη παραείναι νωρίς και ουδεις έχει ξεκάθαρη εικόνα για το αύριο) και θα φανεί κατά πόσο το εγχείρημα αυτό θα μπορέσει να βγάλει τον Παναθηναϊκό από το αδιέξοδο που είχε περιέλθει εξαιτίας των χειρισμών του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Χωρίς πολλά λόγια, με τη μπάλα κάτω, με δουλειά και ΑΛΗΘΕΙΕΣ. Υπάρχουν κάποια κενά και αρκετές ενστάσεις, ίσως και πράγματα που ακόμη δεν έχουμε μάθει. Μέχρι τότε υπομονή. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου