Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Και τώρα τρέχουμε!


Το πρώτο βήμα προς τη σωτηρία έγινε, αλλά θα χρειαστούν πολλά ακόμη για να μετατραπεί ο Παναθηναϊκός σε αυτό που ονειρεύονται τα εκατομμύρια των οπαδών του. Σε αυτό που πήγε να γίνει στο ξεκίνημα της πολυμετοχικότητας, αλλά διαλύθηκε εκ των έσω από τους γνωστούς – άγνωστους.

Για την ώρα τα σενάρια τρόμου περί χρεωκοπίας και Πρωτοδικείων φαίνεται να απομακρύνονται και ξεκινάει ένας αγώνας δρόμου για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να σταθεί στα πόδια του. Τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα και τουλάχιστον αυτό νομίζω πως είναι κάτι που το έχουν ορθά επικοινωνήσει όσοι ασχολούνται με το εγχείρημα.

Η προσπάθεια που απαιτείται από εδώ και στο εξής είναι μεγάλη και εκτός από χρήματα θα χρειαστούν γερά στομάχια αλλά και ενότητα. Πραγματική και όχι με ημερομηνία λήξης σαν αυτοί που υπόσχονται όσοι διέλυσαν τον Παναθηναϊκό. Σε βάθος χρόνου θα κριθούν όλα αυτά και κυρίως στα δύσκολα. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι οι πραγματικοί Παναθηναϊκοί πρέπει να είμαστε ΜΑΖΙ.

Εχω ξαναπεί πως η προσπάθεια που καταβάλει ο Γιάννης Αλαφούζος μπορεί να είναι δύσκολη, μπορεί κατά πολλούς να μην έχει αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας αξίζει ωστόσο τη στήριξη όλων των Παναθηναϊκών. Και όπου μας βγάλει. Κανείς δεν ξεχνάει πως βρέθηκε μέχρι εδώ το τριφύλλι, ούτε τα εγκλήματα του πρώην (;) μεγαλομετόχου. Για την ώρα όμως πρέπει να μπουν λιγάκι στην άκρη, διότι σε διαφορετική περίπτωση το μόνο σίγουρο θα είναι η διάλυση της ομάδας και η… ευτυχία των απέναντι.

Προσωπικά έχω γράψει εδώ και χρόνια για την αναγκαιότητα οριστικής φυγής του Γιάννη Βαρδινογιάννη (και κατ’ επέκταση της οικογένειάς του) από το τριφύλλι. Η κίνηση που έγινε είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και απομένει να οριστικοποιηθεί μετά το πέρας ενός διαστήματος στο οποίο ουσιαστικά το σωματείο του Αλαφούζου θα είναι διαχειριστής του ποσοστού του Τζίγκερ.

Το γιατί όλα αυτά δεν έγιναν νωρίτερα και έπρεπε να φτάσουμε ως εδώ είναι μεγάλη ιστορία, την έχουμε εξαντλήσει και στην παρούσα φάση πουθενά δεν οδηγεί η επανάληψή της καθώς και οι τελευταίες μάσκες έχουν πέσει. Πριν όμως από την επανάληψη του ποιος φταίει για το ότι ήρθαμε στο τραγικό αυτό σημείο (μόνο οι αφελείς και οι στημένοι δεν έχουν καταλήξει), προέχει η σωτηρία του Παναθηναϊκού και εκεί πρέπει να εστιάσουμε ΟΛΟΙ. Και όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου