Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Τα «νταβατζιλίκια» δεν πέρασαν!


Ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που έπρεπε να πάρει, δηλαδή την αδειοδότηση για τη συμμετοχή του στα Κύπελλα Ευρώπης και η «πρώτη νίκη» του Σωματείου του Γιάννη Αλαφούζου είναι γεγονός.

Θυμάστε ότι και στην προηγούμενη αναφορά μου επί του θέματος είχα σταθεί στην ΕΠΟ διότι έκανε μπαμ από χιλιόμετρα οι πιέσεις που της ασκήθηκαν για να κάνει ένα ακόμη σκάνδαλο και να κόψει τον Παναθηναϊκό. Η λέξη «νταβατζιλίκι» είναι πολύ μικρή για να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο στον Πειραιά.

Λύσσαξαν τόσες μέρες και σήμερα η λύσσα τους κορυφώθηκε επειδή γίνεται το προφανές και ο Παναθηναϊκός παίρνει άδεια. Καταρχήν ποιος τους ρώτησε και ποιος τους έχει αναγορεύσει σε δικαστές του χώρου; Αυτό είναι το ένα θέμα, γιατί το άλλο, το πιο σοβαρό, αναφέρει ότι η συγκεκριμένη ομάδα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να χρησιμοποιεί για άλλες τη λέξη σκάνδαλο. Την έχει… κατοχυρώσει για πάρτη της εδώ και κάμποσα χρόνια καταστρατηγώντας ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Εννοείται πως η περίπτωση του Παναθηναϊκού δεν έχει καμία σχέση με τα ερυθρόλευκα όργια και δεν τίθεται καν διαδικασία σύγκρισης. Είναι ωστόσο τρομερός ο τρόπος με τον οποίο οι συγκεκριμένοι τύποι συνεχίζουν να βιάζουν καθημερινά τη λογική και να ασχολούνται με θέματα που δεν τους αφορούν. Τα ίδια έκαναν πριν λίγες μέρες και με τις διαρροές περί «αλλοίωσης» των πλέι οφ.

Η ομάδα που αλλοίωσε ένα ακόμη πρωτάθλημα είχε το θράσος να μιλάει για τα πλέι οφ, στα οποία επιπροσθέτως ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που είχε σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία με το πέναλτι που δεν του δόθηκε την πρώτη αγωνιστική και το οποίο αν του είχε δοθεί θα είχε… σχολάσει ο γάμος.

Εννοείται πως ακόμη μεγαλύτερη πλάκα έχουν οι αντιδράσεις και των άλλων ομάδων που «κόπηκαν» και τώρα το παίζουν αδικημένες. Ομάδες που πήγαν στην ΕΠΟ… κλαίγοντας, με άδειους φακέλους και με τους παίκτες του απλήρωτους να ζητάνε δανεικά στα… φανάρια. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να είχε (ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ) αυτές τις καθυστερήσεις επειδή υπήρξε το ξαφνικό (και σύντομο) διοικητικό πρόβλημα, έτρεξε ωστόσο, το πάλεψε και εν τέλει έκλεισε όλες του τις τρύπες ώστε να έχει τα μούτρα και να κάνει έφεση. Οι υπόλοιποι με τι μούτρα μιλάνε;

Σε κάθε περίπτωση - και αναφέρομαι στον Ολυμπιακό - χίλιες φορές να έχουν τον ανδρισμό να βγαίνουν μπροστά και να υποστηρίζουν τις αντιπαναθηναϊκές τους θέσεις παρά να μας το παίζουν και... καλοί. Και το λεω αυτό διότι ακόμη θυμάμαι τις πρόσφατες... αγάπες του Βαγγέλη Μαρινάκη σε ένα τραπέζωμα που έκανε στους ρεπόρτερ όπου η επίσημη ενημέρωση που μοιράστηκε αναφερόταν στο πόσο δυνατό θέλει τον Παναθηναϊκό ο πρόεδρος. Το είδαμε. Ή μάλλον το ξαναδείδαμε. Απλά όπως γράφω και στον τίτλο, αυτή τη φορά τα νταβατζιλίκια που επιχειρήθηκαν δεν πέρασαν... 

Όπως και να 'χει κερδίθηκε μια μάχη κι αυτό είναι σημαντικό τόσο για την ουσία όσο και για τις εντυπώσεις, αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται. Αλαφούζος και Γόντικας έχουν πολύ δουλειά ακόμη, οι μέχρι τώρα κινήσεις τους ωστόσο δείχνουν ανθρώπους αποφασισμένους να το παλέψουν, άρα το μόνο δεδομένο είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα πουλήσει ακριβα το τομάρι του και κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους. Δεν πανηγυρίζουμε για κάτι προφανές για τον Παναθηναϊκό, παίρνουμε ωστόσο δύναμη γιατί τα πράγματα παραείχαν δυσκολέψει και ίσως δεν είχε γίνει πλήρως αντιληπτό στην πλειοψηφία του κόσμου. Αυτά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου