Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Στο μπάσκετ… δεν έχει «Ριζούπολη»!


Η τάξη λοιπόν αποκαταστάθηκε και η γλώσσα κόπηκε. Διότι είναι άλλο να το λες ότι θέλεις φιέστα μέσα στο ΟΑΚΑ και άλλο να το κάνεις. Ειδικά όταν και οι πέτρες ξέρουν ότι άλλο πράγμα από Φ αρχίζει στο συγκεκριμένο γήπεδο. Η ΦΑΠΑ.

Το Σάββατο θα παιχτούν όλα σε μια ζαριά. Σας είπα και στα προηγούμενα άρθρα μου ότι από τη στιγμή που θα γινόταν το 2-2 ο Παναθηναϊκός γίνεται αυτόματα και πάλι το φαβορί. Το γιατί δεν περιμένω να το καταλάβουν οι απέναντι, που δεν καταλαβαίνουν άλλα πιο φανερά πράγματα. Όταν δηλαδή τους σπρώχνει η διαιτησία κι αυτοί νομίζουν ότι… αδικούνται κιόλας. Το λένε, το γράφουν και το πιστεύουν κιόλας. Αλλά με ανθρώπους που πάνε τη μπάλα του μπάσκετ στο τμήμα για… βόμβα δεν είναι να ανοίξει σοβαρή κουβέντα, το χρόνο σου θα χάσεις.

Τα προγνωστικά που λέτε είναι και πάλι στην πλευρά του τριφυλλιού, από τη στιγμή που το ματς παιχτεί στα ίσια. Καλή η ενέργεια που… ξαφνικά απέκτησαν, αλλά όταν η μπάλα καίει δεν φτάνει. Χρειάζεται και… ΦΡΥΔΙΑ από αυτά μου μόνο ο μπασκετικός Παναθηναϊκός διαθέτει. Και συνήθως αρκούν για να σηκώνουμε τις κούπες. Εντάξει, νομοτελειακά κάποια στιγμή μπορεί να χάσουμε και καμία, όμως πάμε πάντα ΚΑΒΑΛΑΡΗΔΕΣ ξέροντας ότι δεν έχουμε μόνο παρελθόν και παρόν, αλλά και... μέλλον.

Ειλικρινά δεν ξέρω τι ετοιμάζουν στο ΣΕΦ αν και πάνω - κάτω … φαντάζομαι. Όταν πριν 2-3 χρόνια σε σχετικά πιο αδιάφορο ματς έπεφταν μολότοφ στους πάγκους, ποιος ξέρει τι μπορεί να περιμένουμε φέτος. Η ουσία βέβαια είναι ότι μπορεί στη μπάλα ένα σωρό φορές να βρήκαν και να τα έκαναν όλα αυτά, όμως στο μπάσκετ τα πράγματα είναι… λιγάκι διαφορετικά. Η παρουσία του Παύλου και του Θανάση σε αυτή την ομάδα – θρύλο έχει κόψει κάθε διάθεση για μανούρες αφού ξέρουν ότι δεν τους παίρνει. Και να τα κάνουν εν ολίγοις, διοικητικά θα ακολουθήσει αυτό που πρέπει και θα σηκωθεί ασπίδα προστασίας πάνω από τον γίγαντα τον Ζοτς και τους παίκτες του.

Υπό αυτή την έννοια ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και η ανακοίνωση της παρουσίας του γιου του Παύλου στο ΣΕΦ ώστε να σταλεί μήνυμα ότι η ομάδα δεν πάει μόνη της. Και δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς σε αυτό, ανεξάρτητα των όποιων ενστάσεων έχει για συμπεριφορές του συγκεκριμένου ανθρώπου κατά το παρελθόν. Μακάρι να πάει και ο Θανάσης να γίνουμε και περισσότεροι. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει να βάλουν στο μυαλό τους ότι με την ομάδα των Γιαννακόπουλων νέα Ριζούπολη ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ! Ας παίξουν το μπασκετάκι τους και ας κερδίσει ο καλύτερος. Δεν φοβόμαστε, γιατί είμαστε καλύτεροι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου