Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ξυπνάει… και το σηκώνει!


Δεν σηκώνει πολλές αναλύσεις το ματς στο ΣΕΦ, είναι εύκολο για να το κατανοήσει κανείς. Ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε και έχασε. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα. Αλλωστε από αυτόν εξαρτάται η όλη η ιστορία, στο χέρι του ήταν και είναι τα πάντα.

Με αυτή τη λογική το τριφύλλι εξακολουθεί να είναι το απόλυτο φαβορί καθώς είναι σχεδόν απίθανο η ομάδα του Ομπράντοβιτς να μην σπάσει έστω και μια φορά μια έδρα που έχει χρόνια χαρακτηριστεί ως εξοχικό (το Ελληνικό είναι η γκαρσονιέρα). Οι πράσινοι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν τραγικοί, εκτός τόπου και χρόνου. Τη διαφορά στην ποιότητά τους την έδειξαν όταν σε ένα δίλεπτο τούμπαραν το ματς, αλλά αυτό δυστυχώς κράτησε ελάχιστα και το πάρτι πήρε αναβολή.

Είναι αλήθεια πως το ιδανικό τάιμινγκ για να ανατρέψεις το προβάδισμα είναι στο πρώτο ματς και υπό αυτή την έννοια χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία. Ήταν όμως απλά μια μάχη και όχι ο πόλεμος. Προσοχή χρειάζεται τώρα μην κοιμηθεί κανένας Θεός, να τους κάνουμε το 1-1 στο ΟΑΚΑ και μετά όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Επαναλαμβάνω πως θα είναι τεράστια έκπληξη να μην τους σπάσεις την έδρα, οπότε αυτό αργά ή γρήγορα θα συμβεί.

Για τη διαιτησία δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Οι Παναθηναϊκοί είδατε τι έγινε (αν και αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία), οι απέναντι και να τα πούμε δεν νομίζω πως θα τα καταλάβουν καθώς δεν το κατέχουν το άθλημα. Αλλωστε, η τελευταία φορά που σήκωσαν ευρωπαϊκό ήταν όταν ακόμη είχαμε... δραχμές και από τότε έχουν αλλάξει πολλά. Κοιτάμε μπροστά και συνεχίζουμε να εμπιστευόμαστε την ομάδα που μας έχει χαρίσει αστέρια πολλά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου