Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Πολλά κιλά αρχ...!

Μπορούσαμε να το χάσουμε για πλάκα, ΕΠΡΕΠΕ να κερδίσουμε, αλλά τελικά... ισοπαλίσαμε που έλεγε και ο γίγαντας ο Σέρχιο. Η προσπάθεια της Εθνικής ήταν συγκινητική και έδειξε ότι αυτή η μαγιά που φτιάχτηκε το 2004 δεν χαλάει όσα πρόσωπα κι αν αλλάξουν. Και η ομάδα αυτή είναι αν μη τι άλλο από τους λόγους εκείνους που σε κάνουν περήφανο που είσαι Ελληνας. 

Το παιχνίδι είχε δύο εντελώς διαφορετικές όψεις και πολλούς πρωταγωνιστές. Από τους μεγάλους ήταν σίγουρα ο διαιτητής ο οποίος πέρασε πριοκοκορδέλα την Εθνική. Ειδικά η αποβολή του Παπασταθόπουλου ήταν για γέλια και δεν ήταν η μόνη φάση για να κράξουμε. Και για πεναλτάκι φωνάζουμε και οριακό γκολ μας ακύρωσαν και γενικότερα ο τύπος ήταν για... κλοτσιές.

Αποκάλυψη του αγώνα μακράν ο Σάλπι. Εβαλε γκολ, πήρε πέναλτι, ενώ "παστέλωσε" και το άλλο που ακυρώθηκε. Κι όλα σε ένα ημίχρονο, όταν μπήκε αντί του κάκιστου Νίνη. Ετερος πρωταγωνιστής ο Κάρα. Από τους καλύτερους και πιο σταθερούς της Εθνικής, την πάτησε με το πέναλτι, αλλά αυτά μπορούν να συμβούν στον οποιοδήποτε. Γωνία το έστειλε, αλλά ίσως το λάθος του ήταν πως με την κλήση που πήρε το σώμα του, "έδειξε" στον Πολωνό τη γωνία που είχε διαλέξει. Είναι μεγάλη παιχτούρα όμως ο Γιώργαρος και το απέδειξε και μετά την απώλεια καθώς σκύλιασε για να έρθει και το δεύτερο. Μακάρι να είχαν κι άλλοι την τρέλα του.

Στο πρώτο μέρος η Εθνική ήταν τραγική, με πολλούς παίκτες να υστερούν. Ο Χαλκιάς δικαίωσε όσους γκρίνιαζαν για τις επιλογές του Σάντος στους γκολκίπερ, ο Χολέμπας ήταν σε άλλο γήπεδο, ο Κατσουράνης το ίδιο, ο Νίνης και ο Σαμαράς όλο φρου φρου και αρώματα και ο Γκέκας καλά κλεισμένος. Την ίδια ώρα οι Πολωνοί ήξεραν να χτυπήσουν στις αδυναμίες έδειχναν ωστόσο πως πλην της παιχτούρας που είχαν μπροστά μπροστά ήταν μια ομάδα δίχως ποιότητα, αλλά και φανέλα.

Η οπισθοχώρηση του Κατσουράνη πίσω έδεσε την άμυνα και ανέβαζε σωστά μπροστά τη μπάλα, ο Κυριάκος εξαφάνισε τον Πολωνό, ο Μανιάτης πήρε κατά κράτος το κέντρο και ο Σάλπι έσπειρε τον πανικό με την πίεση του μπροστά. Κάπως έτσι ήρθε το γκολ και θα ερχόταν και δεύτερο όχι μόνο αν ευστοχούσε ο Κάρα, αλλά αν ο Σαμαράς ήταν λίγο παραπάνω συγκεντρωμένος και δεν σούταρε για χαβαλέ τις φάσεις που του παρουσιάστηκαν. Σωστές όλες οι αλλαγές του Σάντος στη διάρκεια του ματς, κακό εκ του αποτελέσματος το αρχικό του στήσιμο.

Σε κάθε περίπτωση η ομάδα αυτή έδειξε πως διαθέτει πολλά κιλά αρχ... και φυσικά παραμένει μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Και επειδή πιστεύω ότι θα την κερδίσει την Τσεχία νομίζω πως θα την πάρει κιόλας και προσωπικά θα το χαρώ πολύ. Μισώ όσο... όλοι μας τη βρωμιά και τα λαμόγια μέσα και πέριξ της ΕΠΟ, αλλά αυτή την ομάδα πάντα τη διαχώριζα και τη διαχωρίζω. Καλή συνέχεια να έχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου