Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Αλλάζω δουλειά, παραμένω «στρατιώτης»!


Στο προηγούμενο blog σας είχα προϊδεάσει για την επαγγελματική αλλαγή που ετοιμάζω. Οι κοντινοί μου το ήξεραν εδώ και καιρό, κάποιοι άλλοι το φαντάστηκαν και πράγματι το βρήκαν, πολλοί όμως έχουν μείνει με την απορία και έτσι με αυτό το αποχαιρετιστήριό μου άρθρο οφείλω να τους τη λύσω.

Μετά από πάρα πολλά χρόνια σταματάω το ρεπορτάζ και την αρθρογραφία για την αγαπημένη μας ομάδα... ΑΛΛΑ συνεχίζω να παραμένω στρατιώτης του Παναθηναϊκού και να δίνω σχεδόν όλη μου την καθημερινότητα για την τριφυλλάρα μας.

Θα το κάνω έχοντας πλέον ένα εντελώς διαφορετικό ρόλο. Κάτι που δεν σας κρύβω ότι ήθελα εδώ και καιρό να δοκιμάσω και γι’ αυτό και είχα απορρίψει -  ή αν θέλετε «παγώσει» - όσες επαγγελματικές προτάσεις μου έγιναν στο 4μηνο που επί της ουσίας με… ανάγκασαν οι «γνωστοί – άγνωστοι» να παραμείνω για πρώτη φορά στην καριέρα μου άνεργος.

Όσοι με γνωρίζουν καλά έχουν καταλάβει πόσο ζεστά βλέπω την προσπάθεια που επιχειρεί ο Γιάννης Αλαφούζος για την - σε πρώτη φάση - σωτηρία του Παναθηναϊκού και τη - μετέπειτα - δημιουργία της ομάδας που όλοι ονειρευόμαστε. Μια κίνηση με δεδομένες δυσκολίες η οποία όμως γίνεται από ανθρώπους που πάνω απ’ όλα θέλουν να βοηθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα να σηκώσει ξανά κεφάλι.

Αυτό που έκανα δηλαδή και εγώ τόσο καιρό μέσα από την αρθρογραφία μου, η οποία όσο σκληρή κι αν ήταν για συγκεκριμένα πρόσωπα γινόταν πάντα με γνώμονα το καλό του Παναθηναϊκού, ασχέτως αν κάποιοι (ευτυχώς ελάχιστοι) το εκλάμβαναν διαφορετικά. Μου φτάνει πως εκείνοι στους οποίους πραγματικά απευθύνομαι, δηλαδή οι οπαδοί της ομάδας, με θεωρούν «έναν από αυτούς» και μπορώ να τους κοιτάζω με χαρακτηριστική άνεση στα μάτια.

Αλλωστε και οι πέτρες γνωρίζουν πως παρότι κοντεύω να συμπληρώσω δύο δεκαετίες ως επαγγελματίας στη δουλειά αυτή, στα θέματα του Παναθηναϊκού συμπεριφέρομαι ΠΡΩΤΑ ως οπαδός και δεν σηκώνω κουβέντα. Επομένως, δεν κωλώνουμε στα δύσκολα, βάζουμε όλη τη θετική μας ενέγεια και πολεμάμε για να σώσουμε τον Παναθηναϊκό από το αδιέξοδο που για χιλιοειπωμένους λόγους είχε περιέλθει.

Τις επόμενες μέρες λοιπόν αναμένεται να ξεκινήσω να δουλεύω και επισήμως ως υπεύθυνος επικοινωνίας στον Παναθηναϊκό, αναλαμβάνοντας σε πρώτη φάση το κομμάτι του Σωματείου του κυρίου Αλαφούζου. Μας περιμένει σκληρή δουλειά, έχουμε πολλά εμπόδια και τρικλοποδιές να ξεπεράσουμε, αλλά είμαι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρουμε.

Ευχαριστώ όλους εσάς που παρακολουθούσατε την αρθρογραφία μου στο κάθε πιθανό και… απίθανο (όπως το συγκεκριμένο) μέσο, που με βάλατε στην καρδιά σας, που με κάνατε «μάγκα» και υπόσχομαι πως θα συνεχίσω με την ίδια και ακόμη μεγαλύτερη τρέλα τη μάχη για την Πανάθα. Ναι, δεν είμαι χθεσινός, έχω δουλέψει σκληρά και κανείς δεν μου χάρισε τίποτα, αλλά πάνω απ' όλα δεν ξεχνάω την προσωπική επαφή και σχέση που δημιούργησα με ένα σωρό κόσμο κι αυτό είναι το μεγαλύτερό μου όφελος.

Όπως γράφω και στον τίτλο αλλάζω δουλειά, αλλά παραμένω στρατιώτης του Παναθηναϊκού, από ένα άλλο μετερίζι πλέον, αυτό της επικοινωνίας. Δεν χανόμαστε λοιπόν, απλά θα τα λέμε διαφορετικά, ενδεχομένως θα τα λένε άλλοι για μένα. Να είστε όλοι καλά, να μη μασάτε και πάνω απ' όλα να είστε περήφανοι που είστε Παναθηναϊκοί...

14 σχόλια:

  1. Εισαι μεγαλος. Με εσενα σε μια θεση στα εσωτερικα του ΠΑΟ νιωθω ποιο ήσυχος για τα επομενα βηματα της αγαπημενης μας ομαδας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νικο καλη σταδιοδρομια και στο καινουργιο σου ποστο. Ειμαι σιγουρος οτι με ανθρωπους σα και σενα στα κυρια ποστα η ομαδαρα μας θα παει μπροστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νικόλα μέχρι πριν από λίγα λεπτά αμφισβητούσα σφόδρα τις προθέσεις του Αλαφούζου και τον τόπο απ'οπου πηγάζουν, αν νοείς τι εννοώ. Διαβάζοντας το παρόν άρθρο σου, μπορώ να πω πως αρχίζω να πιστεύω πως όντως κάτι αλλάζει κι αλλάζει έτσι όπως το οραματιστήκαμε εκείνο το Κυριακάτικο απόγευμα της 13ης Απριλίου του 2008....
    ΥΓ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. nikola ap ton tropo pou egrafes gia thn sumaxia ginotan antilipto oti eixes kabatzosh posto sthn omada..ante parte kai ta alla paidia mazi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή τύχη Νικόλα στο νέο σου ξεκίνημα. Ελπίζω να έχεις μέγάλες αντοχές κ γερό στομάχι για την βρόμα κ την μπόχα που θα συναντήσεις στο παρατράγουδο που λέγεται super λιγδ. Είμαι σίγουρος πως θα παραμείνεις ο ίδιος ο Βασιλαράς που όλα αυτά τα χρόνια αγαπήσαμε κ σε έχουμε πλέον στο μυαλό μας ως μια από τις καυστικότερες κ αγνώτερες σύγχρονες Παναθηναϊκές φωνές κ δεν θα αλλοτριωθείς από την βρομιά κ την σαπίλα του ελληνικού πρωταθλήματος. Καλή τύχη λοιπόν φίλε, ξεγύμνωσε με κάθε τρόπο τον gayρο, προστάτευσε την ομάδα κ μην μασάς τίποτα διότι πολύ απλά εμείς θα είμαστε δίπλα στην ομάδα (άρα κ δίπλα σου) ΠΑΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρωτα απο ολα καλη επιτυχια Νικολα στην νεα σου προσπαθεια.
    Ολοι εμεις που τοσα χρονια σε ακολουθουμε περιμενουμε να φανεις ανταξιος των προσδοκιών αυτης της θεσης που οπως και εσυ επισημαινεις θα ειναι παρα πολυ δυσκολη αφου τα χτυπηματα κατω απο την μεση θα ειναι καθημερινα.
    Ειμαι και εγω ενας απο αυτους που εβλεπαν ή αν θες και ακομη βλεπουν δυστακτικα την πρωτοβουλια του κ. Αλαφουζου, ασχετα αν θα ειμαι απο τους πρωτους που θα ανανεωσουν το διαρκειας οπως θα κανουν και αρκετοι αλλοι που ειμαστε παρεα στο γηπεδο.
    Ελπιζω να πανε ολα καλα και να εχεις και εσυ αλλα και η Παναθηναικη Συμμαχια την επιτυχια που ολοι θελουμε και επιτελους να απαλλαγουμε απο τον γνωστο γαυρο που τοσα χρονια τυραναει την ομαδα μας!!!
    Μην μασας τιποτα οπως τοσα χρονια το κανεις και ριξε πολλες φαπες στους λιμανισιους και να καταλαβουν με ποιον εχουν να κανουν.
    Αντε λοιπον και παλι καλη επιτυχια και πολυ υπομονη.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τρελέ μου.............................................δώστους να καταλάβουν είσαι μεγάλο παλικάρι σου εύχομαι τα καλύτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή τύχη Νικόλα στο νέο σου ξεκίνημα.περιμενουμε να φανεις ανταξιος των προσδοκιών αυτης της θεσης !!!! μια συμφουλη μονο αν και μικροτερο σου προσεξε μην σε κανον γκοντζο κτλ μην αφηνεις τιποτα να πεφτει κατω απο τους απεναντι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. SIDEROKEFALOS...XORTASAME ANYPARKTOYS KARPAZOEISPRAKTORES TSATSOYS TOSO KAIRO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΙΑ ΝΙΚΟΛΑ...ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
    Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ
    ΜΗ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΛΟΥΜΠΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΧΥΜΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ....
    ΑΜΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕΣ ΤΕΤΟΙΟΣ Η ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ........... ΦΥΓΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μην μασάς Νικόλα κα καλή τύχη στην επόμενή σου θέση. Σε πιστεύουμε και σε αγαπάμε γιατί είσαι ένας απο εμας. Καταλαβαίνεις, νιώθεις και αντιδράς.
    Βοήθησε με όσες δυνάμεις έχεις για την υγεία του Παναθηναικού μας!
    ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ πάντως ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΤΟ BLOG!!!!

    Έχεις μία έστω ανεπίσημη φωνή εδώ μέσα και βοηθάς και μας να διβάζουμε πράγματα που τα σκεπτόμαστε και θέλουμε να τα βλέπουμε για την πορεία της ομάδας της καρδιάς μας.

    Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο ασυμβίβαστο αν έχεις ένα χώρο, όπως το συγκεκριμένο blog, για να λεμε και να μοιραζόμαστε δύο αράδες κουβέντες.

    Εξάλλου, εδώ μέσα ΔΕΝ πρόκειται για αρθρογράφηση της παναθηναϊκής καθημερινότητας αλλά για σκέψεις και συναισθήματα και μάλιστα ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ.

    Μακάρι να το δεις αυτό και να αναθεωρήσεις.

    Πού ξέρεις, μπορεί κάποια προχωρημένη ώρα κάποιας νύχτας μπορεί και συ να χεις την ανάγκη να πεις δυο κουβέντες έτσι για να ξελαμπικάρεις βρε αδερφέ.

    Εμείς πάντα (θα) χαιρόμαστε που σ' έχουμε παρέα.

    Καλή δουλειά και καλό κουράγιο στο καινούργιο σου πόνημα.

    Ένας συνονόματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή