Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Και όπου μας βγάλει!


Το είπα από την πρώτη μέρα που «έσκασε» η ιστορία, το επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν μπορεί να υπάρξει Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή που να μην στηρίξει την προσπάθεια του Αλαφούζου. Όχι, γιατί θα μας εκτοξεύσει, αλλά γιατί δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

Είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει η αντιπαράθεση του Βαρδινογιάννη με τον Βγενόπουλο δεν θα έβγαζε ΠΟΥΘΕΝΑ. Δεν εξετάζω ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο και οι τυφλοί το βλέπουν. Εχουμε πει άλλωστε πως αν υπήρχε Παναθηναϊκό δικαστήριο ο Τζίγκερ θα είχε φάει ισόβια.  Το θέμα όμως είναι ότι άκρη δεν θα έβγαινε και το τριφύλλι θα πήγαινε λίαν συντόμως για φούντο.

Ο Γιάννης Αλαφούζος ανέλαβε ένα δύσκολο εγχείρημα ξέροντας ότι οι πιθανότητες επιτυχίας δεν είναι με το μέρος του. Καμία μάχη ωστόσο δεν χάνεται πριν δοθεί. Και πρέπει να δοθεί με τον καθένα να βοηθάει με όποιον τρόπο μπορεί. Είτε βάζοντας τα χρήματά του, είτε δίχως τουλάχιστον να στέκεται εμπόδιο και να σαμποτάρει την προσπάθεια.

Τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα και νομίζω πως στο 100% τα επικοινώνησε προς τα έξω με τις δηλώσεις του ο Δημήτρης Γόντικας. Γι αυτό και για την ώρα μιλάμε για σωτηρία και… όπου μας βγάλει. Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε στην πορεία, ακόμη κι αν χρειαστεί να περάσει ένα (εύχομαι) μικρό χρονικό διάστημα.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ασφαλώς και πρέπει να λογοδοτήσει για όλα τα Παναθηναϊκά εγκλήματα που διέπραξε, εκείνο ωστόσο που είναι ακόμη πιο σημαντικό είναι να σωθεί ο Παναθηναϊκός. Αξίζουν λοιπόν πολλά μπράβο στον Αλαφούζο για την προσπάθεια που κάνει και το βέβαιο είναι ότι και τα όποια λάθη έχει μπορεί να έχει πραγματοποιήσει στο σχεδιασμό θα είχαν αποφευχθεί αν υπήρχαν χρονικά περιθώρια.

Ο Παναθηναϊκός όμως με τους Τσάκες, τους Αραβες, τους Πακιστανούς και τις σκηνοθετημένες παραιτήσεις του ΔΣ πήγαινε για φούντο ολοταχώς. Αυτό πρέπει να αποφύγει σε πρώτη φάση και έπειτα με καθαρό μυαλό να προετοιμάσει τη μετάβαση στην επόμενή του μέρα. Αυτή που για να είναι επόμενη δεν θα πρέπει να έχει παραπάνω από… 0% των μετοχών η οικογένεια Βαρδινογιάννη. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου