Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Αλλάζω δουλειά, παραμένω «στρατιώτης»!


Στο προηγούμενο blog σας είχα προϊδεάσει για την επαγγελματική αλλαγή που ετοιμάζω. Οι κοντινοί μου το ήξεραν εδώ και καιρό, κάποιοι άλλοι το φαντάστηκαν και πράγματι το βρήκαν, πολλοί όμως έχουν μείνει με την απορία και έτσι με αυτό το αποχαιρετιστήριό μου άρθρο οφείλω να τους τη λύσω.

Μετά από πάρα πολλά χρόνια σταματάω το ρεπορτάζ και την αρθρογραφία για την αγαπημένη μας ομάδα... ΑΛΛΑ συνεχίζω να παραμένω στρατιώτης του Παναθηναϊκού και να δίνω σχεδόν όλη μου την καθημερινότητα για την τριφυλλάρα μας.

Θα το κάνω έχοντας πλέον ένα εντελώς διαφορετικό ρόλο. Κάτι που δεν σας κρύβω ότι ήθελα εδώ και καιρό να δοκιμάσω και γι’ αυτό και είχα απορρίψει -  ή αν θέλετε «παγώσει» - όσες επαγγελματικές προτάσεις μου έγιναν στο 4μηνο που επί της ουσίας με… ανάγκασαν οι «γνωστοί – άγνωστοι» να παραμείνω για πρώτη φορά στην καριέρα μου άνεργος.

Όσοι με γνωρίζουν καλά έχουν καταλάβει πόσο ζεστά βλέπω την προσπάθεια που επιχειρεί ο Γιάννης Αλαφούζος για την - σε πρώτη φάση - σωτηρία του Παναθηναϊκού και τη - μετέπειτα - δημιουργία της ομάδας που όλοι ονειρευόμαστε. Μια κίνηση με δεδομένες δυσκολίες η οποία όμως γίνεται από ανθρώπους που πάνω απ’ όλα θέλουν να βοηθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα να σηκώσει ξανά κεφάλι.

Αυτό που έκανα δηλαδή και εγώ τόσο καιρό μέσα από την αρθρογραφία μου, η οποία όσο σκληρή κι αν ήταν για συγκεκριμένα πρόσωπα γινόταν πάντα με γνώμονα το καλό του Παναθηναϊκού, ασχέτως αν κάποιοι (ευτυχώς ελάχιστοι) το εκλάμβαναν διαφορετικά. Μου φτάνει πως εκείνοι στους οποίους πραγματικά απευθύνομαι, δηλαδή οι οπαδοί της ομάδας, με θεωρούν «έναν από αυτούς» και μπορώ να τους κοιτάζω με χαρακτηριστική άνεση στα μάτια.

Αλλωστε και οι πέτρες γνωρίζουν πως παρότι κοντεύω να συμπληρώσω δύο δεκαετίες ως επαγγελματίας στη δουλειά αυτή, στα θέματα του Παναθηναϊκού συμπεριφέρομαι ΠΡΩΤΑ ως οπαδός και δεν σηκώνω κουβέντα. Επομένως, δεν κωλώνουμε στα δύσκολα, βάζουμε όλη τη θετική μας ενέγεια και πολεμάμε για να σώσουμε τον Παναθηναϊκό από το αδιέξοδο που για χιλιοειπωμένους λόγους είχε περιέλθει.

Τις επόμενες μέρες λοιπόν αναμένεται να ξεκινήσω να δουλεύω και επισήμως ως υπεύθυνος επικοινωνίας στον Παναθηναϊκό, αναλαμβάνοντας σε πρώτη φάση το κομμάτι του Σωματείου του κυρίου Αλαφούζου. Μας περιμένει σκληρή δουλειά, έχουμε πολλά εμπόδια και τρικλοποδιές να ξεπεράσουμε, αλλά είμαι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρουμε.

Ευχαριστώ όλους εσάς που παρακολουθούσατε την αρθρογραφία μου στο κάθε πιθανό και… απίθανο (όπως το συγκεκριμένο) μέσο, που με βάλατε στην καρδιά σας, που με κάνατε «μάγκα» και υπόσχομαι πως θα συνεχίσω με την ίδια και ακόμη μεγαλύτερη τρέλα τη μάχη για την Πανάθα. Ναι, δεν είμαι χθεσινός, έχω δουλέψει σκληρά και κανείς δεν μου χάρισε τίποτα, αλλά πάνω απ' όλα δεν ξεχνάω την προσωπική επαφή και σχέση που δημιούργησα με ένα σωρό κόσμο κι αυτό είναι το μεγαλύτερό μου όφελος.

Όπως γράφω και στον τίτλο αλλάζω δουλειά, αλλά παραμένω στρατιώτης του Παναθηναϊκού, από ένα άλλο μετερίζι πλέον, αυτό της επικοινωνίας. Δεν χανόμαστε λοιπόν, απλά θα τα λέμε διαφορετικά, ενδεχομένως θα τα λένε άλλοι για μένα. Να είστε όλοι καλά, να μη μασάτε και πάνω απ' όλα να είστε περήφανοι που είστε Παναθηναϊκοί...

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Aνέστησε (και) τον "πεθαμένο"!

Τελικά ένα είναι το σίγουρο. Πάει πολύ καλά αυτή η ιστορία με το Σωματείο του Αλαφούζου κι ας μην έχει αρχίσει ακόμη. Καλύτερα απ' ότι περίμεναν οι πάντες. Αφού "αναστήθηκε" μέχρι και ο Κόκκαλης και βγήκε να την "πει" στον Mr ΣΚΑΊ είναι σαφές ότι οι απέναντι έχουν... θέμα μαζί του και έχουν χάσει την ψυχραιμία τους για τα καλά. 

Και φυσικά καλύτερη διαφήμιση στη λαϊκή βάση του τριφυλλιού δεν μπορεί να υπάρξει από τις λυσσασμένες επιθέσεις των Ολυμπιακών. Ακόμη και ο πιο επιφυλλακτικός ως προς το εγχείρημα οπαδός του Παναθηναϊκού (εξαιρώ τους πέντε, άντε δέκα, πριγκιπολάγνους που - προσωπικά - μου είναι αδιάφοροι) θα αρχίζει να βλέπει πιο ζεστά την ιστορία αυτή βλέποντας το αμόκ που τους έχει πιάσει.

Η επιστράτευση του "πεθαμένου" ποδοσφαιρικά Σωκράτη αποδεικνεύει του λόγου το αληθές. Διωγμένος κλοτσηδόν από το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον Παναθηναϊκό του Νικόλα Πατέρα να τον στέλνει πέμπτο και καταίδρωμένο να ψάχνει αγοραστές έσκασε μύτη να μας πει τι; Είναι εμφανής λοιπόν ο φόβος ή αν θέλετε ο πανικός τους για έναν Παναθηναϊκό που τον είχαν  ξεγραμμένο και ξαφνικά τον βλέπουν μπροστά τους, ίσως δε και στον... ύπνο τους. Για έναν Παναθηναϊκό που για την ώρα απλά παλεύει να σταθεί στα πόδια του. Σκεφτείτε τι έχει να γίνει στην πορεία, όταν θα αρχίσουν οι φάπες.

Και κάτι επί προσωπικού. Αυτό θα είναι κατά πάσα πιθανότατα το... πρωτοτελευταίο μου ποστάρισμα σε αυτή τη σελίδα. Σας είχα πει άλλωστε ότι την έφτιαξα με... ημερομηνία λήξης. Για να περνάω την ώρα μου, για να κρατάμε την επαφή και να τα λέμε για την αρρώστια μας την πράσινη. Σύντομα θα σας ενημερώσω για τη νέα μου δουλειά, η οποία φυσικά και θα έχει σχέση με τον Παναθηναϊκό, θα είναι ωστόσο κάτι διαφορετικό, αλλά και αυτό που ήθελα πραγματικά να κάνω. Αυτά και τα ξαναλέμε σύντομα...



Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Σάρας έτσι ΚΑΙ αλλιώς!

Nα σας πω την αλήθεια και παρά το σοκ από τη φυγή του Ζοτς, το άκουσμα της (προ αρκετών ημερών) είδησης περί συζητήσεων με τον Σάρας για να κάτσει στον πράσινο πάγκο δεν με χάλασε. Τελικά ο "τρελός" απάντησε αρνητικά στην πρόταση της διοίκησης του τριφυλλιού και είμαστε σε αναζήτηση κάποιου άλλου. 

Βασικά εκείνο που μας καίει όλους είναι να συνεχίσει να φοράει ο παιχταράς αυτός την πράσινη φανέλα κι αυτό νομίζω θα συμβεί. Ο Παναθηναϊκός μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει έχοντας αυτή την παιχτούρα στο ρόστερ του, έναν αθλητή που ανεβάζει επίπεδο την ομάδα, έναν παίκτη παγκόσμιας κλάσης.

Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι κάποια στιγμή, όταν δηλαδή ο Σάρας αποφασίσει να κρεμάσει τις... κάλτσες του (που έλεγε και ο Θανάσης...), μόνο κακή ιδέα δεν θα είναι η επαναπροσέγγισή του, εφόσον φυσικά η Πανάθα ψάχνει προπονητή. Τα έχει όλα και συμφέρει ο Σάρας.

Μιλάμε για μια τεράστια προσωπικότητα, ένα παιδί που εκτός από το ότι ξέρει πολλά καντάρια μπάσκετ μας έχει δείξει ότι είναι άριστος τακτικά και μπορεί τις γνώσεις του αυτές να τις μεταδώσει και στα υπόλοιπα παιδιά με άνεση. Διότι είναι άλλο να παίζεις καλό μπάσκετ και άλλο να μπορείς να... μάθεις και τους άλλους. Επιπλέον, μιλάμε για έναν σούπερ αγαπητό στην κερκίδα παίκτη, κάτι που σίγουρα θα το ζύγισε και η διοίκηση όταν του έκανε την κρούση και δεν είναι κακό.

Σε κάθε περίπτωση όλα αυτά που λέμε τώρα είναι υποθετικά και κατόπιν εορτής. Σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ είναι να συνεχίσει να φοράει τα πράσινα και όταν κρίνει ο ίδιος ότι έφτασε το τέλος του να συνεχίσει από τον πάγκο. Γιατί όχι; Α και κάτι τελευταίο και... ευχάριστο. Από τα λίγα που έχω μάθει, όλα δείχνουν ότι ο Ζοτς ΔΕΝ θα έρθει στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος καθώς το πιθανότερο σενάριο τον θέλει να κάθεται ένα χρόνο εκτός. Αν αλλάξει γνώμη... εδώ είμαστε.

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Οι σύνδεσμοι τον πρώτο λόγο!


Kάνοντας μια «γύρα» το τελευταίο 24ώρο σε σάιτ που δίνουν λόγο μέσω μηνυμάτων σε οπαδούς του Παναθηναϊκού, είτε στα γνωστά φόρουμ, έχω καταλάβει ότι έχει δημιουργηθεί ένα μπέρδεμα. Αυτό κατά βάση οφείλεται στην κακή διατύπωση που έχει γίνει από κάποιες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες περί της πολιτικής του σωματείου του Γιάννη Αλαφούζου με τα εισιτήρια διαρκείας.

Να σας πω λοιπόν τι έχω μάθει εγώ εδώ και 2-3 μέρες και νομίζω ότι αυτό ισχύει κιόλας και όχι τα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν περί αλλαγής της πολιτικής της ΠΑΕ απέναντι στους σύνδεσμους, ώστε να λυθούν έτσι και οι όποιες απορίες. Οι οργανωμένοι λοιπόν ΕΞΑΚΟΚΟΛΟΥΘΟΥΝ να έχουν τον πρώτο λόγο στα διαρκείας, κάτι σημαίνει ότι θα απολαμβάνουν και τις χαμηλότερες τιμές. Λογικότατο αυτό αν αναλογιστεί κανείς πρώτον ότι μιλάμε για παιδιά με μικρές οικονομικές δυνατότητες και δεύτερον ότι πηγαίνουν όπου κι αν παίζει η ομάδα, με χιόνια, κρύα και βροχές και όχι… όποτε το θυμηθούν. Σωστό επομένως να μην μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι.

Στα μέσα της εβδομάδας έγινε και τρίτη συνάντηση του Γιάννη Αλαφούζου με τον Φορέα και αυτό που συζητήθηκε είναι το εξής. Η «13» να πάρει διαρκείας αξίας 75 ευρώ, συν 20 που θα είναι η συνδρομή της στο Σωματείο. Κάτι που πρότειναν οι ίδιοι οι συνδεσμίτες σε κίνηση καλής θέλησης και στήριξης της νέας προσπάθειας και αξίζει να αναφερθεί για να φανεί ότι δεν υπάρχει καμία προκατάληψη από το συγκεκριμένο κομμάτι του κόσμου. Αρα πάμε στα 95, που σημαίνει 25 ευρώ λιγότερα σε σχέση με πέρσι που είχε 120 (για να μην πούμε… 45, αν αφαιρέσεις και την συνδρομή που πάει στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ), ενώ συνολικά το διαρκείας θα κοστίζει 150 (ή 155) με βάση και την ενίσχυση που πάντοτε μπαίνει για το ταμείο και την επιβίωση των κλαμπ.

Το 75άρι που κυκλοφόρησε και μπέρδεψε την κατάσταση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ για διαρκείας ή αν θέλετε δεν παίρνεις διαρκείας με τόσα λεφτά, αν δεν έχεις δώσει ΠΡΩΤΑ και τα 175 για να γίνεις μέλος στο Σωματείο. Επομένως, οι σύνδεσμοι παίρνουν εισιτήριο με 150 ευρώ και το αμέσως φτηνότερο είναι στα… 250. Απλά το μέλος αποκτά και δικαίωμα ψήφου ενώ για τα συνδεσμιακά δεν έχει ακριβώς ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θα ισχύσει κι αν θα μπορεί ένα μέρος των κατόχων να ψηφίζει. Από Δευτέρα αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις επί του θέματος.

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Tο Παναθηναϊκό Κίνημα... ΕΡΧΕΤΑΙ!

Για να είμαι ειλικρινής δεν ψήφισα Παναθηναϊκό Κίνημα, μέσα μου όμως αισθάνομαι σαν να το έκανα. Το είπα και το διαφήμισα σε φίλους και γνωστούς, έκανα την προσπάθειά μου για να το μάθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Αλλωστε, νομίζω ότι στην παρούσα φάση ο στόχος δεν ήταν οι πέντε πάνω πέντε κάτω ψήφοι, ούτε η Βουλή, αλλά η ΓΝΩΡΙΜΙΑ. Να μάθει ο κόσμος τι παίζει και στις δημοτικές να κάνουμε τη... ζημιά μας. Και θα την κάνουμε, το πιστεύω δυνατά.

Με λίγα λόγια για άλλο πράγμα ήταν οι εκλογές και για άλλο το κίνημά μας. Θα έρθει η ώρα που θα τα παντρέψουμε και τα δυο μαζί και η βοήθεια που θα δοθεί στην αγαπημένη μας ομάδα θα 'ναι τεράστια. 

Βρέθηκαν λοιπόν σχεδόν δεκατρείς χιλιάδες άνθρωποι που ψήφισαν ΠΑΝ.ΚΙ. και ιδιαιτέρως στην επαρχία φάνηκε πόσο μεγάλη είναι η συσπείρωση του πράσινου λαού. Το πρώτο βήμα λοιπόν έγινε και το Παναθηναϊκό Κίνημα ΕΡΧΕΤΑΙ. Απο εδώ και πέρα είναι στο χέρι των παιδιών που τρέχουν την προσπάθεια να αποδείξουν τι είναι αυτό το άγνωστο σε πολλούς "πράγμα" και πόσο χρήσιμο μπορεί να γίνει για την κοινωνία αλλά και τον Παναθηναϊκό μας.

Τις εξετάσεις τις πέρασε με πολύ καλό βαθμό πάντως κι αυτό δίνει τη δύναμη για να υπάρξει μια ακόμη καλύτερη συνέχεια. Επαναλαμβάνω πως το... τελευταίο που ένοιαζε τα παιδιά αυτή τη στιγμή ήταν οι ψήφοι. Το θέμα ήταν να γίνει η αρχή. Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε στην πορεία. Είναι πάντως πραγματικά πολύ όμορφο να πηγαίνεις να ψηφίσεις και μέσα στην πλειοψηφία των αδιάφορων και άχρηστων χαρτιών να βλέπεις την τριφυλλάρα να ξεχωρίζει. 

Και οι... καμήλες δεμένες!

Το παραμυθάκι συνεχίζεται. Και φαίνεται πως θα συνεχιστεί για πολύ ακόμη από τη στιγμή που κάποιοι δεν το έκοψαν νωρίς και οδηγηθήκαμε στη δημιουργία αυτής της... τερατογένεσης που έκανε το μυαλό πολλών "κυμά".

Ο Τσάκας έχει κάνει τουμπεκί μετά τη δημοσιοποίηση δεδομένων από το ποινικό του μητρώο και πλέον αυτό που παίζει διαρκώς είναι το... τροπάριο της Κασσιανής! Το ίδιο πράγμα είναι όμως. Οι άνθρωποι που θα έφερναν τον Ροναλντίνιο, τον Σισέ πίσω, τον Σικαμπάλα, τον Τζαβέλα (γι' αυτό μας φτύνει τώρα) και πόσους ακόμη είχαμε θαυμάσει στις... δηλώσεις και τα πρωτοσέλιδα της εποχής έχουν το θράσος να πιάνουν στο στόμα τους την προσπάθεια ΣΩΤΗΡΙΑΣ που γίνεται αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό. Να την ειρωνεύονται, να την σαμποτάρουν, μα βασικά να αποπροσανατολίζουν. Ε αυτά ΜΟΝΟ στο τριφύλλι μπορούν να συμβαίνουν και να υπάρχουν ακόμη λίγοι που να αρνούνται να τους πάρουν στο κυνήγι. Θα ξυπνήσουν κι αυτοί, που θα πάει...

Για να τελειώνει μια και καλή το θέμα, αν και τα πράγματα είναι γνωστά και χιλιειπωμένα. Ο δρόμος είναι ανοιχτός και οι... καμήλες δεμένες. Αμα θέλει ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ Αραβας, Αυγανός, Πακιστανός ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο μπορεί να έρθει και να ΒΑΛΕΙ τα λεφτά του στον Παναθηναϊκό. ΚΑΝΕΙΣ δεν θα τον εμποδίσει. Και σίγουρα δεν θα τον εμποδίσει ο Αλαφούζος που ξαφνικά έγινε και εχθρός. Να βοηθήσει ήρθε ο άνθρωπος και να σώσει από την καταστροφή. Αν υπάρχει κάποιος πιο ισχυρός, ας κοπιάσει. Επειδή όμως και η υπομονή έχει όρια μέχρι να το κάνουν αυτό καλό θα είναι να μην ξαναπιάσουν στο στόμα τους το όνομα της μεγαλύτερης ελληνικής ομάδας και γενικά να αρχίσουν να μαζεύονται. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ποιος τους έχει βάλει, όμως αρκετά τον έχουν ξεφτιλίσει τον Παναθηναϊκό και δεν νομίζω ότι ο (υγιής) κόσμος θα το αφήσει να περάσει έτσι...

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Ζεσουάλδο, κράτα τον Κάρα!


Όσοι παρακολουθείτε σταθερά την αρθρογραφία μου σε διάφορα μέσα θυμάστε καλά πόσο στήριξα και στηρίζω τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Όχι, στα πανηγύρια που… όλοι φίλοι είμαστε, αλλά κυρίως στις στραβές. Eκεί που του έσκαβαν το λάκκο οι γνωστοί -  άγνωστοι και όχι μόνο.

Όλο αυτό το διάστημα για ένα λάθος φώναζα και φωνάζω. Και νομίζω πως έστω και στις… καθυστερήσεις ΠΡΕΠΕΙ να διορθωθεί. Με όλο το θάρρος προς τον κόουτς αλλά πιστεύω πως ο Καραγκούνης άξιζε και αξίζει μεγαλύτερο σεβασμό. Όχι, γι’ αυτά που έχει προσφέρει, αλλά και γι’ αυτά που έχει ακόμη να δώσει στην ομάδα. Ένα  σεβασμό που το τελευταίο διάστημα ΔΕΝ του προσφέρθηκε γι' αυτό και ψάχνεται να πάει κάπου έξω να παίξει τη μπάλα που ξέρει και μπορεί.

Με βάση τα ΣΗΜΕΡΙΝΑ δεδομένα του ρεπορτάζ ο Καραγκούνης ΦΕΥΓΕΙ από τον Παναθηναϊκό. Όχι, επειδή θα του κάνουν μείωση στα λεφτά αλλά επειδή δεν είναι στα αρχικά πλάνα του προπονητή ή αν θέλετε δεν υπολογίζεται σχεδόν καθόλου. Ο Γιώργος παρότι έχει απίστευτη αυτοπεποίθηση δεν είναι τρελός και ξέρει ότι δεν βαστάει για να παίζει σε όλα τα ματς βασικός. Δεν είναι όμως και για πέταμα ρε αδερφέ, μην τρελαθούμε!

Αλίμονο  αν ειδικά σε ΑΥΤΟΝ τον Παναθηναϊκό δεν έχει θέση. Ποιος έχει δηλαδή και όχι ο Κάρα; Είδαμε να μπαίνει δεύτερη και τρίτη αλλαγή ο Μαυρίας μέχρι και ο Φουρλάνος και ο Κάρα να μένει στον πάγκο ή να… καίγεται στο ζέσταμα. Είναι σαφές λοιπόν ότι ο Καραγκούνης χωράει και παραχωράει στην ομάδα και μπορεί να προσφέρει ορισμένες ιδιαιτέρως ποιοτικές παρουσίες. Επιπροσθέτως, σε μια νέα ομάδα μια τέτοια προσωπικότητα μόνο ως πρότυπο για τα νέα παιδιά μπορεί να λειτουργήσει.Να τους μεταλαμπαδεύσει το πάθος και την τρέλα του, να τους μάθει τι σημαίνει ποδόσφαιρο και τι σημαίνει Παναθηναϊκός.

Φρονώ λοιπόν ότι η διοίκηση του Παναθηναϊκού, αλλά και ο προπονητής πρέπει να πιάσουν τον Καραγκούνη και να τα βρουν ΑΜΕΣΑ. Μόνο κερδισμένος θα βγει ο Παναθηναϊκός από μια τέτοια συμφωνία. Και βασικά είναι καθαρά θέμα Ζεσουάλδο. Να μιλήσει μαζί του, να δει τι μπορεί να πάρει από αυτόν και να προχωρήσουν από κοινού. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

Αποθεώστε τον ΠΡΩΤΟ ΜΑΓΚΑ!


Ποτέ μου δεν έκρυψα ότι γουστάρω τον Καραγκούνη όσο κανέναν άλλον από τους εν ενεργεία Ελληνες ποδοσφαιριστές. Έχω τρέλα μαζί του, είναι «αρρώστια». Δεν μετανιώνω και το φωνάζω διαρκώς δίνοντας μάχες με ανθρώπους που τον κράζουν και προσωπικά τους θεωρώ ΑΜΠΑΛΟΥΣ.

Γι’ αυτούς ο Κάρα είναι κλαψιάρης, παίζει αναχρονιστικό και αργό ποδόσφαιρο και δεν ξέρω εγώ τι μαλακίες ακόμη έχουμε ακούσει. Για μένα έχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ, χαίρομαι που τον έχω στην ομάδα μου και που παίζει και στην Εθνική της χώρας μου. Είναι παιχτάρα με όλη τη σημασία της λέξης, είναι ο ορισμός του παίκτη που θέλω να έχω μαζί μου.

Καταρχήν ξέρει πολλά καντάρια μπάλα και το δείχνουν οι γκολάρες που έχει βάλει. Είναι ψυχάρα, τα δίνει όλα και δεν συμβιβάζεται ποτέ. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, αυτό είναι που δεν βρίσκεις εύκολα ειδικά στις νέες γενιές των βολεμένων αλλά και… βλαμμένων. Η ζωή του όλη είναι το ποδόσφαιρο. Ακόμη και όταν δεν παίζει θα βλέπει, θα σχολιάζει, θα αρρωσταίνει με τη στρογγυλή θεά. Ποιος δεν θέλει ένα τέτοιο «τρελό» δηλαδή; "Σχολείο" είναι. Για μικρούς και μεγάλους.

Αποτελεί μια από τις πιο εμβληματικές μορφές κι αν θέλετε η τύχη του χρωστούσε και αυτό που έγινε τώρα. Όχι, πως είχε τίποτα να αποδείξει ο Γιώργαρος, αλλά έτσι για να βουλώσουν και κάτι στοματάκια που άνοιξαν με το χαμένο πέναλτι (λες και δεν έχει χάσει ακόμη και ο… Μέσι) ήρθε και έδεσε το παστέλι που κάρφωσε στα ρωσσάκια.

Ο Γιώργος λοιπόν πήρε (και έδωσε) μια ακόμη μεγάλη χαρά. Όχι, πως έχει πάρει λίγες, αλλά σίγουρα άξιζε περισσότερες. Και πάνω απ’ όλα άξιζε και αξίζει ΣΕΒΑΣΜΟ. Και το λέω αυτό για να το ακούσουν ακόμη και κάποιοι Παναθηναϊκοί που δηλητηριασμένοι από τους γνωστούς κομπλεξικούς γκεμπελίσκους μουρμουρίζουν συχνά για πάρτη του. Για να τελειώνουμε ο Καρα είναι και παιχτάρα και ψυχάρα μα πάνω απ' όλα ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑΡΑ. Ειδικά το τελευταίο το έχει στο... μάξιμουμ!

Δεν έχω επίσης κρύψει ότι γουστάρω με χίλια την Εθνική ομάδα και πωρώνομαι τρελά όταν την βλέπω. Ναι, ΞΕΡΝΑΩ και μόνο στο άκουσμα της βρώμικης ΕΠΟ, αλλά χουλιγκανίζω επικίνδυνα υπέρ της Εθνικής στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Επομένως, η χαρά για τη νίκη αυτή είναι τεράστια. Μια νίκη που την πίστευα, την φώναζα και την... πληρώθηκα και στο στοίχημα. Δεν γινόταν να μην κάνουμε μια ματσάρα από αυτές τις... δικές μας. Και την κάναμε. 

Με 11 σκυλιά μέσα στο γήπεδο. Με τον  Σαμαρά ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κορυφαίο σε διάρκεια, τον Κάρα πρωταγωνιστή και λυτρωτή, αλλά και τους υπόλοιπους να δίνουν και την ψυχή τους. Δεν θα μπορούσε να έρθει αλλιώς ένα τέτοιο αποτέλεσμα κι όμως ήρθε. Και δεν τελειώσαμε ακόμα…

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Γι' αυτό είμαστε ΠΑΝΑΘΗΝΑΊΚΟΙ!

Συνεχίζω με μπάσκετ και σήμερα, αφού ειλικρινά δεν βλέπω και τίποτα άλλο να με συγκινεί πραγματικά τούτες τις ώρες. Αλλωστε, το θέμα της φυγής του Ομπράντοβιτς δεν είναι απλό. Δεν καταπίνεται με τίποτα, ήταν μια μαχαιριά σε κάθε Παναθηναϊκή καρδιά. 

Διάβασα προσεκτικά την ανακοίνωση των παιδιών του Φορέα για το διαζύγιο και έχω να πω πως ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ και την προσυπογράφω και με τα δυο μου χέρια! Γι' αυτό είμαστε Παναθηναϊκοί. Γι' αυτό διαφέρουμε σαν λαός από τους άλλους και πραγματικά χαίρομαι που ακόμη και τώρα που θεωρητικά είμαι "αλλού" εξακολουθώ να αισθάνομαι και να σκέφτομαι όπως μεγάλωσα, δηλαδή σαν ΘΥΡΑ 13.

Ναι, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι έφτασε η ώρα να χωρίσουμε και όλοι μας πονάμε. Και μάλιστα τα παιδιά του Φορέα ίσως πονάνε και περισσότερο αφού έχουν σαφώς πιο ενεργή συμμετοχή όπου κι αν παίζει η τριφυλλάρα. Κι αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν. Γιατί ο Παναθηναϊκός όσο κι αν πληγώθηκε θα εξακολουθήσει να υπάρχει. Και όσο υπάρχει ΠΡΕΠΕΙ να πρωταγωνιστεί.

Το πιο εύκολο (σαν οπαδός ή ακόμη και ρεπόρτερ) είναι να... μπουρδελιάσεις τα πάντα κατηγορόντας τον οποιονδήποτε θεωρείς πιο πιθανό φταίχτη. Χωρίς αποδείξεις, παρά μόνο με ενδείξεις. Να φαγωθούμε μεταξύ μας, να... παρκάρουν και οι Γιαννακόπουλοι τίποτα μετοχές και να γίνουμε... ΑΕΚ (και στο μπάσκετ) καθώς δεν υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ άλλος για να ασχοληθεί. Ε αυτό ΔΕΝ θα γίνει. 

Σαφώς και πρέπει να μάθουμε τι ακριβως παίχτηκε και γιατί η τεράστια αυτή μορφή δεν είναι πια εδώ. Και ρωτάω εγώ: Μπορεί κανείς να το πει με σιγουριά; Εχει μήπως εξομολογηθεί σε κανέναν μας, έστω και off the record ρε αδερφέ, ο Ζοτς τι εννοούσε μιλώντας για έλλειψη σεβασμού; Και θα το προχωρήσω ακόμη παραπάνω.

Σκίζουν πολλοί τα ρούχα τους λοιπόν ότι τα έχει με το Δημήτρη για την μπούκα στα αποδυτήρια, τα "βγάλτε τις φανέλες" και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Ε αν θέλετε την άποψή μου, εμένα ΔΕΝ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ (τη δεδομένη χρονική στιγμή) κάτι τέτοιο και να ξέρετε ότι το έχω ψάξει ΦΟΥΛ. Για άλλα 100 πράγματα μπορώ να τον χρεώσω, γι' αυτό ΟΧΙ. Γιατί στη ζωή μου έχω μάθει να είμαι δίκαιος ακόμη και με αυτούς που (πλέον) δεν με γουστάρουν και προφανώς δεν τους γουστάρω και εγώ.

Και δεν μπορώ επίσης να φανταστώ ότι ο "μικρός" είναι τόσο αφελής να θέλει να συνδυάσει το ντεμπούτο του στα διοικητικά με ένα τέτοιο φιάσκο. Αν έπαιζε τέτοιο θέμα, δεν είχε και λόγο να κάνει αυτός τα τρία ή τέσσερα ραντεβού. Κάτι άλλο πιστεύω ότι έχει παιχτεί, αλλά δεν είναι δική μου δουλειά να το βρω και να το πω, αλλά των εμπλεκομένων και βασικά του Ζέλικο. Ετσι το βλέπω κι ας κάνω και λάθος. Kαι θα ξαναπώ πως χαίρομαι που έτσι το βλέπει και η "13" και είμαστε πολλοί...

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Και οι άντρες... ΚΛΑΙΜΕ!

Θέλω να γράψω πολλά, αλλά ειλικρινά δεν πάει το χέρι μου. Είμαι χάλια και δεν το κρύβω. Όπως και όλοι σας. Μου 'ρχεται να κλάψω και να τα σπάσω όλα. Να αρχίσω να βρίζω και να πλακώνω στις φάπες όποιον βρίσκω μπροστά μου. Να μείνω ακίνητος σαν... μαλάκας και να κοιτάω το κενό. Να, να, να... Δεν ξέρω αλήθεια τι διάλο θα κάνω, δεν είμαι καλά.

Εχω φίλους που έχουν κάνει όλα τα παραπάνω που θα έκανα και εγώ. Και μην ακούσω ότι οι άντρες δεν κλαίνε γιατί θα βάλω τα γέλια και όχι  τα κλάμματα. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αυτό που πάθαμε, δεν βρίσκεις λόγια για να το περιγράψεις. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο Ζοτς έφυγε από την Πανάθα, άσχετα αν από το μυαλό και την καρδιά μας δεν θα φύγει ποτέ. Γιατί είναι ένας από εμάς. Και η απώλειά του είναι σαν να χάσαμε από κοντά μας ένα συγγενή πρώτου βαθμού. Ετσι τον βλέπαμε, έτσι τον νοιώθαμε όλοι οι Παναθηναϊκοί και έτσι θα τον έχουμε ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!


Ένα τραγούδι λέει πως τα λόγια είναι περιττά την ώρα που χωρίζουμε. Σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα είναι κομματάκι διαφορετικά. ΑΝ ο λόγος του διαζυγίου ήταν οικονομικός όλοι μας θα κάναμε τουμπεκί και δεν θα βγάσαμε άχνα, παρά την πίκρα. Κανείς δεν μπορεί να πει στον Ζοτς γιατί ζητάει να δουλέψει με μεγαλύτερο μπάτζετ, ενώ θα πέσει φωτιά να μας κάψει αν πούμε στους Γιαννακόπουλος να βάλουν κι άλλα. Από τα συμφραζόμενα έγινε ξεκάθαρο ότι ο λόγος δεν είναι μόνο οικονομικός αλλά υπάρχουν κι άλλοι. Και νομίζω πως και οι δύο πλευρές ΟΦΕΙΛΟΥΝ στο λαό του Παναθηναϊκού μια ξεκάθαρη εξήγηση για το διαζύγιο. Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι από αυτές που λες "τα εν οίκω μη εν δήμω", αφορά όλη την Παναθηναϊκή οικογένεια.

Η ουσία βέβαια ακόμη και έτσι δεν αλλάζει και η αλήθεια είναι πικρή. Ο τεράστιος ο Ομπράντοβιτς έφυγε. Δεν είναι πια εδώ. Θα επιστρέψει κάποια στιγμή στο ΟΑΚΑ σαν αντίπαλος και θα το κάψουμε το κλειστό για πάρτη του. Όπως κάναμε πάντα. Κάποια στιγμή όλα έχουν ένα τέλος, αλλά το συγκεκριμένο δεν υπήρχε στο μυαλό μας. Τον λατρέψαμε σαν Θεό και πιστεύαμε ότι θα... γεράσουμε μαζί. Τώρα δεν είναι πια εδώ και ζούμε με τις αναμνήσεις αλλά και τα ερωτηματικά. Θέλουμε να μάθουμε περισσότερα και αυτοί που ξέρουν πρέπει να μας πουν όλη την αλήθεια. Όποια κι αν είναι. Δεν έχω να πω πιο πολλά, δεν μου βγαίνουν κιόλας. Ενα ευχαριστώ μονάχα, ως τη μικρότερη ένδειξη ευγνωμοσύνης και ένα εις το επανιδείν. 

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Άλλο τι θέλεις, άλλο τι μπορείς...

Συνεχίζω στο ίδιο μοτίβο του κειμένου που ανέβασα το μεσημέρι (http://trify-laras.blogspot.gr/2012/06/blog-post_10.html) και που θέλω να πιστεύω ότι αποτέλεσε μια ακόμη ρεαλιστική προσέγγιση της πραγματικότητας. Πάμε παρακάτω λοιπόν, λέγοντας ξανά κάποια πράγματα καθώς βλέπω ότι κάποιοι παραμένουν μπερδεμένοι ή... κάνουν τους μπερδεμένους τέλος πάντων. 

Ναι, υπάρχει αρκετός κόσμος που δεν έχει ψηθεί με την κίνηση του Αλαφούζου και που σίγουρα αλλιώς ονειρεύεται τον Παναθηναϊκό. Μα λογικό και επόμενο είναι αυτό. Κανείς δεν ονειρεύεται το τριφύλλι με λαϊκή βάση σε περίοδο ΔΝΤ. Το θέμα είναι όμως τι εναλλακτικές έχουμε και πως μπορούμε να βγούμε από το τέλμα που οδήγησαν την αγαπημένη μας ομάδα οι πρακτικές του Βαρδινογιάννη. Αλλο τι θέλεις και άλλο τι μπορείς, που 'βαλα και στον τίτλο.

Αν εξαιρέσουμε το θέμα του πρίγκιπα, καθώς μέχρι να έρθει ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ και να πάρει την ομάδα ο χλευασμός θα είναι το λιγότερο που αξίζει στην υπόθεση εξαιτίας του απατεώνα που κάνει το νταραβέρι, τι υπάρχει δηλαδή; Η... Δ' Εθνική για να ικανοποιηθεί ο μεγαλομέτοχος; Υπάρχει μήπως κάτι άλλο και δεν το βλέπουμε; Τίποτα δεν υπάρχει παιδιά, διότι ακόμη και η περίπτωση του Βγενόπουλου όσο και να ήθελε δεν θα προχωρούσε καθώς ο Τζίγκερ δεν θα του έδινε ΠΟΤΕ την ομάδα. Γνωστά είναι αυτά και χιλιογραμμένα, έστω και από τους λίγους που παλεύουν να χρησιμοποιήσουν τη φωνή της λογικής.

Με λίγα λόγια και επειδή προφανώς κάποιοι έχουν μπερδευτεί, ο Αλαφούζος ούτε σωτήρας το παίζει, ούτε... παπάδες τάζει σε κανέναν. Ο άνθρωπος ήρθε να βοηθήσει με αυτά τα λίγα που έχει για να πατήσει ο Παναθηναϊκός στα πόδια του και βλέπουμε. Αν υπάρχει ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ που μπορεί να προσφέρει περισσότερα είμαι σίγουρος πως θα κάνει στην άκρη και θα του ανοίξει το δρόμο. Δεν ευθύνεται για όσα έχει υποστεί η ομάδα, ούτε για να μπλέξει ήρθε, παρά για να βοηθήσει. Και ήδη βοήθησε σε ένα μικρό βαθμό καθώς όσο της πλάκας κι αν μοιάζει Ευρώπη ΔΕΝ θα παίζαμε και η μία προσφυγή θα 'σκαγε μετά την άλλη.

Προσωπικά ξέρω ότι η ομάδα μου για ένα διάστημα δεν θα είναι όσο ανταγωνιστική την θέλω κι αυτό σαν Παναθηναϊκό με πονάει. Επειδή όμως ξέρω και έχω αναδείξει επί χρόνια και το λόγο που έφτασε ως εδώ, δεν μπορώ να μην στηρίξω τον οποιονδήποτε κάνει προσπάθεια να βοηθήσει, όσο μπορεί. Και όπου μας βγάλει... Αν μάλιστα καταφέρει και πάρει στα χέρια του το σύνολο των μετοχών και στείλει στο... 0% την οικογένεια τότε η στήριξη θα 'ναι ακόμη μεγαλύτερη. Απ' όλους τους (χωρίς παρωπίδες) Παναθηναϊκούς.

Α και κάτι τελευταίο. Εννοείται πως η ανακοίνωση της ΠΑΕ στο θέμα του Τσάκα ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση ήταν όμως και με... μήνες καθυστέρηση δημιουργόντας (πέρα από το κάλλιο αργά παρά ποτέ) εύλογα ερωτηματικά. Χρειάστηκε να έρθει ο Αλαφούζος και να τρέξει το θέμα, για να υπάρξουν αντανακλαστικά και να τελειώσει ένα ζήτημα που με την ανοχή του Τζίγκερ και την αβάντα διαφόρων αφελών ή παπαγάλων, μεταμορφώθηκε σε ΤΕΡΑΣ και βλέπετε ακόμη και σήμερα τι ζημιά κάνει. Διότι τα όνειρα μπορεί να είναι τζάμπα για όλους, όμως και η κοροϊδία έχει όρια. Και η κοροίδία ξεκίνησε και συνεχίστηκε από αυτούς που ανέφερα παραπάνω και την έφαγε ένα έστω και μικρό, ρομαντικό και μη μη ψαγμένο κομμάτι του πράσινου λαού.

Φέρτε πίσω τον Γκαγκάτση!

Το να επιχειρήσεις το 2012 να αναλύσεις το ύφος των ανακοινώσεων του Ολυμπιακού και σε τι κοινό απευθύνονται σαφώς και είναι χάσιμο χρόνου καθώς και οι τυφλοί βλέπουν. Επειδή πάντως αυτή την ώρα είμαι χαλαρός και έχω χρόνο για πέταμα λέω να πούμε δυο λόγια έτσι για να περάσει και η ώρα. 

Υπήρξε λοιπόν ένας σοβαρός τραυματισμός του Αβραάμ από μια άτυχη στιγμή, κάτι βέβαια που έχει συμβεί σε δεκάδες για να μην πω εκατοντάδες άλλους ποδοσφαιριστές της Εθνικής. Ενας τραυματισμός που όσο δεν τον κατάλαβε το ιατρικό τιμ, άλλα τόσο και ακόμη παραπάνω δεν το κατάλαβε ο ίδιος ο παίκτης, ο οποίος και έδωσε το οκ να συνεχίσει, μέχρι να μην μπορεί να περπατήσει και να γίνει αλλαγή.

Από εκεί και πέρα καλό είναι να πούμε και κάτι άλλο, έστω κι ας τους χαλάει το... σενάριο. Όταν κόβεται ο χιαστός και παθαίνεις ρήξη ΑΥΤΟΣ είναι ο τραυματισμός. Ούτε καλύτερα μπορεί να γίνει ούτε χειρότερα. Απλά σε κάποιες περιπτώσεις πονάει λιγότερο και σε κάποιες περισσότερο. Προσωπικά όταν το έπαθα σε αγώνα μπάσκετ πριν τρία χρόνια, έβγαλα όλο το ματς και μου το είπαν δυο μέρες μετά. Χωρίς πλάκα. Ιδια εγχείριση θα κάνεις, ίδιο αποκατάσταση θα ακολουθήσει και είναι καθαρά θέμα θέλησης του αθλητή και όχι γιατρού αν καταφέρει να επιστρέψει κανένα μήνα νωρίτερα.

Επομένως, η όλη φασαρία δεν γίνεται για τον Παπαδόπουλο, αλλά με αφορμή τον Παπαδόπουλο. Βρήκαν ευκαιρία να την ξαναπέσουν στον Πιλάβιο σε ένα ρεσιτάλ αχαριστίας. Μπορεί να τους έχει λείψει ο Γκαγκάτσης και να τον θέλουν πίσω, αλλά όχι ρε αδερφέ να έχουν και παράπονο από τον Σοφοκλή. "Σούζα" τον έχει ο Μαρινάκης, ειδικά τον τελευταίο 1,5 χρόνο και όλα τα χατίρια του κάνει. Να μην συζητήσω για τα υπόλοιπα αμαρτωλά στελέχη της ομοσπονδίας που δικαίως από τα αρχικά της έχει ονομαστεί σε Εταιρία Προστασίας Ολυμπιακού. Και στο κάτω - κάτω δεν νομίζω αν στενοχωρηθεί κανείς αν θέλουν να φάνε τον Πιλάβιο. Τον είδαμε και στα στημένα πόσο κοκοκο έκανε και πόσο μέρος του συστήματος έγινε. Για να μην πιάσουμε την πονεμένη ιστορία με τον Δαλούκα και το Ισραήλ και όχι το... Βικελίδης που κάποιοι νόμιζαν.

Από εκεί και πέρα, προφανως είναι και αλλού το ζόρι. Στα λεφτά. Αυτά που θα αναγκαστεί να δώσει ο Ολυμπιακός μπας και δελεάσει τον Μέλμπεργκ να μείνει για να βγάλουν τη σεζόν. Είδατε πως ήδη έχει αρχίσει το... παρακαλετό, αλλά με την πρόταση που του έκαναν ο Σουηδός δεν λέει το ναι και θέλει κι άλλα. Θα πρέπει να ξηλωθούν λίγο παραπάνω και οι εποχές δεν είναι καλές για κανέναν.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει και κάτι ακόμη που πιστεύω πως βρίσκει σύμφωνους όλους τους μη Ολυμπιακούς. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι βουτηγμένο στη βρωμιά και το Γιούρο αυτό είναι μια ευκαιρία να... αναπνεύσουμε καθαρό αέρα, να το ευχαριστηθούμε ρε αδερφέ. Ας μας αφήσουν λοιπόν να το χαρούμε και ας μην μας ενοχλούν άλλο. Στην τελική αν δεν τους αρέσει ας πάρουν τους παίκτες τους και ας φύγουν. Δεν τους έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλωστε και το 2004 από τον... καναπέ την είδαν την κούπα οι δικοί τους. Λάθος; Αντε γιατί και ο βιασμός της λογικής έχει όρια. Χειρότεροι και από τον... Τσάκα έχουν γίνει!

Χτυπάνε κάτω από τη μέση τον Αλαφούζο!


Ο Παναθηναϊκός κάνει μια γενναία προσπάθεια να πατήσει ξανά στα πόδια του μέσω της κίνησης του Γιάννη Αλαφούζου και κάποιοι δεν σταματούν να χτυπούν κάτω από τη μέση ΚΑΙ αυτή τη λύση. Και όταν λέω κάποιοι δεν εννοώ τους πρίγκιπες που ακόμη περιμένουμε να δείξουν τα λεφτά, αλλά τον Τσάκα και τα «τσακάκια» του.

Ο στόχος είναι προφανής. Να απαξιώσουν και να θεωρήσουν «λίγη» την κίνηση του Mr Σκάι και να παραταθεί η κατάσταση… μπάχαλου στην ομάδα. Το ίδιο έργο που παίχτηκε από τον Σεπτέμβρη, οπότε και έκανε την κίνηση σωτηρίας ο Βγενόπουλος, επαναλαμβάνεται και σήμερα, με θύμα αυτή τη φορά τον Αλαφούζο.

Αφήνουν να αιωρείται στη φαντασία κάποιων ταλαιπωρημένων οπαδών του τριφυλλιού ένας σκασμός με ευρώ, προκειμένου να κάνει στην άκρη ο Αλαφούζος μη μπορώντας να… συναγωνιστεί τα «πακέτα» του Αραβα. Τον στοχοποιούν δεξιά και αριστερά με κατευθυνόμενες κριτικές προκειμένου να πει «σιγά μην κάτσω να με βρίζουν κιόλας, άντε γεια σας». Γνωστή η τακτική. Την έκαναν και με άλλους και έπιασε.  

Και το χειρότερο είναι ότι υπάρχει κόσμος που δεν έχει βάλει μυαλό και εννιά μήνες μετά, ψάχνοντας για ελπίδα, πιστεύει τους ίδιους απατεώνες. Ακόμη και την τελευταία ανακοίνωση της ΠΑΕ παραποίησαν με σκοπό να πετύχουν το στόχο τους, δηλαδή τη διάλυση της ομάδας. Η διοίκηση είπε να μην παρασύρεται ο κόσμος από ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ και πως μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει καμία σοβαρή πρόταση. Δεν αμφισβήτησε λοιπόν κανέναν πρίγκιπα γιατί πολύ απλά δεν τον έχει δει καν. Όποτε θέλει μπορεί να έρθει ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ να βάλει τα λεφτά και να πάρει την ομάδα. Χαλί θα του στρωθεί από ΟΛΟΥΣ, να είναι σίγουρος και του το λένε από τον Σεπτέμβρη.

Τον Τσάκα πέταξε έξω από το καδρο και μάλιστα με καθυστέρηση. Και η αλήθεια είναι πως με όλα αυτά που έχει πράξει ο συγκεκριμένος τύπος θα πρέπει να κάνει το σταυρό του που ακόμη του επιτρέπεται να πιάνει στο στόμα του ακόμη και το όνομα Παναθηναϊκός. Κι αυτό δεν θα του απαγορέψει ο Γόντικας ή γενικότερα η ΠΑΕ αλλά ο κόσμος του τριφυλλιού.

Επιπλέον, όλη αυτή η κατάσταση με τον πρίγκιπα που έρχεται να πάρει την ομάδα αλλά… δεν τον αφήνουν και τον «διώχνουν» προκαλεί και ξεκάθαρη φθορά στο πλάνο του Αλαφούζου. Υπάρχει κόσμος με λίγα λόγια που διαβάζοντας σε μια σειρά από στημένα δημοσιεύματα ή μηνύματα ότι ο Αλαφούζος… έδιωξε τον πρίγκιπα που θα μας εκτόξευε δεν θα βάλει σεντ στο σωματείο μέχρι να σβήσει κι αυτός ο Αραβας και να πάμε πιθανότατα στον... επόμενο. Βλέπετε, δυστυχώς στις μέρες μας, δεν έχει όλος ο κόσμος το χρόνο να «ψαχτεί» και να καταλάβει τι «εκπροσωπεί» το κάθε ΜΜΕ με αποτέλεσμα να θεωρούν οτιδήποτε διαβάζουν «έγκυρο». Που να 'ξεραν τι παίζεται, καθώς λίγοι είναι οι ψαγμένοι...

Σε κάθε περίπτωση η εβδομάδα που ξεκινάει είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη, θα φανούν και θα τρέξουν πολλά. Εγώ θα κάνω μια πρόβλεψη. Αν ο Αλαφούζος καταφέρει και πάρει ΑΠΟ ΤΩΡΑ τις μετοχές και ρίξει τον Βαρδινογιάννη στο… 0% το εγχείρημα θα πολλαπλασιάσει κατά μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες επιτυχίας του και θα στηριχτεί όχι μόνο από τον απλό φίλο της ομάδας αλλά ΚΑΙ τους οργανωμένους. Και τούτο καθώς τόσο αυτοί όσο και ένα άλλο μεγάλο κομμάτι του κόσμου έβλεπαν καχύποπτα την κίνηση όχι γιατί τους φταίει ο Αλαφούζος, αλλά γιατί... φοβόντουσαν ότι ο Τζίγκερ δεν θα φύγει ποτέ. 

Εφόσον λοιπόν πειστούν άπαντες περί της αλλαγής σελίδας, ακόμη κι αν το πλάνο δεν είσαι σε πρώτη φάση σούπερ αισιόδοξο και έχει ρίσκο, η Θύρα 13 θα είναι η πρώτη που θα το στηρίξει γιατί γνώμη μου είναι ότι αγαπάει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον τον Παναθηναϊκό και έχει μάθει να δίνει μάχες παντού. Και αυτό θα το πληροφορηθεί και από πρώτο χέρι και ο Αλαφούζος στη δεύτερη επίσκεψή του στο Κεντρικό, κάτι που θα γίνει άμεσα. Τόσο απλά είναι τα πράγματα και καλό θα είναι να το καταλάβουν όλοι. Όποιος θέλει να ασχολείται με τον Τσάκα μπορεί να το κάνει το βράδυ που... κοιμάται στα όνειρά του και να μην ενοχλεί τον Παναθηναϊκό που έχει πολύ δουλειά και πιο σοβαρά θέματα να λύσει. Αυτά.    

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Tόσο δύσκολο ήταν;

Με δυο κινήσεις τον καθάρισαν σαν αυγό τον Τσάκα. Από τη μία το ξεβράκωμα του Αλαφούζου με το "γεμάτο" ποινικό μητρώο και από την άλλη η ανακοίνωση της ΠΑΕ. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε δηλαδή. Το θέμα είναι γιατί δεν είχε επιλεγεί τόσους μήνες η τακτική αυτή ώστε να μην ακούμε καθημερινά τις ψευτιές του "μάνατζερ" και το... τροπάριο της Κασσιανής. 

Αν είχαν γίνει όλα αυτά εγκαίρως θα είχαμε αποφύγει και όλα αυτά τα γραφικά που ζούμε εδώ και τόσους μήνες. Δυο τρεις αμετανόητους "συναδέλφους" να συντηρούν μέσα από τα ΜΜΕ που διαθέτουν την ιστορία και τους γνωστούς με τα 30 ip ο καθένας που στέλνουν αγανακτισμένα και αβανταδόρικα μηνύματα στα σάιτ. Για να φανταστεί κανείς για πόσο μεγάλη μάζα μιλάμε (κάποιοι λένε και για εμφύλιο τρομάρα τους) αρκεί να σημειωθεί ότι το μεσημέρι της Παρασκευής όλοι αυτοί είχαν διοργανώσει... συλαλλητήριο έξω από το Χίλτον. Ενα ταξί υπήρξε απ' έξω κι αυτό άδειο...

Οχι, πως δεν υπάρχει κόσμος που την έχει φάει την ιστορία. Είναι ορισμένοι που μέσα τους λένε ένα "λες;", άντε να πάνε να σου ανοίξουν καμιά υποθετική κουβέντα και να τους την κλείσεις, αλλά μέχρι εκεί. Και οι τελευταίοι έβαλαν μυαλό μετά το φιάσκο με τον (πρώτο) Αλ Σαούντ. Κόσμο πάντως που να λέει "αληταράδες δεν αφήνετε τον πρίγκιπα να επενδύσει" πραγματικά δεν έχω συναντήσει και θέλω να πιστεύω ότι μιλάω με μια μεγάλη μάζα του κόσμου, οργανωμένων και μη. Με εξαίρεση φυσικά τα μηνύματα, τη σοβαρότητα και την εγκυρότητα των οποίων σας την έχω αναλύσει από την εποχή που είχα μπλογκ στο Γκαζέτα.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι όλη αυτή η φαρσοκωμωδία θα μπορούσε να είχε λήξει μήνες τώρα, αν το επιθυμούσε ο άνθρωπος για τις μετοχές του οποίου γινόταν και η κουβέντα. Είναι προφανές όμως πως ακόμη κι αν δεν βρισκόταν πίσω από τον Τσάκα, όλο αυτό το μπάχαλο και οι ψεύτικες υποσχέσεις που απομάκρυναν όποιον πραγματικά ήθελε να επενδύσει, τον εξυπηρετούσε. Τουλάχιστον ελπίζω μετά από αυτό να ξυπνήσουν και οι τελευταίοι, έτσι για να μην κατηγορούμε και τους άλλους για πρόβατα και κάποιοι γίνονται χειρότεροι...

Αν θέλει λοιπόν και ο Φεϊσάλ και ο κάθε Φεϊσάλ να έρθει να επενδύσει ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα. Με Τσάκα όμως δεν πας πουθενά, πως να το κάνουμε...

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Πολλά κιλά αρχ...!

Μπορούσαμε να το χάσουμε για πλάκα, ΕΠΡΕΠΕ να κερδίσουμε, αλλά τελικά... ισοπαλίσαμε που έλεγε και ο γίγαντας ο Σέρχιο. Η προσπάθεια της Εθνικής ήταν συγκινητική και έδειξε ότι αυτή η μαγιά που φτιάχτηκε το 2004 δεν χαλάει όσα πρόσωπα κι αν αλλάξουν. Και η ομάδα αυτή είναι αν μη τι άλλο από τους λόγους εκείνους που σε κάνουν περήφανο που είσαι Ελληνας. 

Το παιχνίδι είχε δύο εντελώς διαφορετικές όψεις και πολλούς πρωταγωνιστές. Από τους μεγάλους ήταν σίγουρα ο διαιτητής ο οποίος πέρασε πριοκοκορδέλα την Εθνική. Ειδικά η αποβολή του Παπασταθόπουλου ήταν για γέλια και δεν ήταν η μόνη φάση για να κράξουμε. Και για πεναλτάκι φωνάζουμε και οριακό γκολ μας ακύρωσαν και γενικότερα ο τύπος ήταν για... κλοτσιές.

Αποκάλυψη του αγώνα μακράν ο Σάλπι. Εβαλε γκολ, πήρε πέναλτι, ενώ "παστέλωσε" και το άλλο που ακυρώθηκε. Κι όλα σε ένα ημίχρονο, όταν μπήκε αντί του κάκιστου Νίνη. Ετερος πρωταγωνιστής ο Κάρα. Από τους καλύτερους και πιο σταθερούς της Εθνικής, την πάτησε με το πέναλτι, αλλά αυτά μπορούν να συμβούν στον οποιοδήποτε. Γωνία το έστειλε, αλλά ίσως το λάθος του ήταν πως με την κλήση που πήρε το σώμα του, "έδειξε" στον Πολωνό τη γωνία που είχε διαλέξει. Είναι μεγάλη παιχτούρα όμως ο Γιώργαρος και το απέδειξε και μετά την απώλεια καθώς σκύλιασε για να έρθει και το δεύτερο. Μακάρι να είχαν κι άλλοι την τρέλα του.

Στο πρώτο μέρος η Εθνική ήταν τραγική, με πολλούς παίκτες να υστερούν. Ο Χαλκιάς δικαίωσε όσους γκρίνιαζαν για τις επιλογές του Σάντος στους γκολκίπερ, ο Χολέμπας ήταν σε άλλο γήπεδο, ο Κατσουράνης το ίδιο, ο Νίνης και ο Σαμαράς όλο φρου φρου και αρώματα και ο Γκέκας καλά κλεισμένος. Την ίδια ώρα οι Πολωνοί ήξεραν να χτυπήσουν στις αδυναμίες έδειχναν ωστόσο πως πλην της παιχτούρας που είχαν μπροστά μπροστά ήταν μια ομάδα δίχως ποιότητα, αλλά και φανέλα.

Η οπισθοχώρηση του Κατσουράνη πίσω έδεσε την άμυνα και ανέβαζε σωστά μπροστά τη μπάλα, ο Κυριάκος εξαφάνισε τον Πολωνό, ο Μανιάτης πήρε κατά κράτος το κέντρο και ο Σάλπι έσπειρε τον πανικό με την πίεση του μπροστά. Κάπως έτσι ήρθε το γκολ και θα ερχόταν και δεύτερο όχι μόνο αν ευστοχούσε ο Κάρα, αλλά αν ο Σαμαράς ήταν λίγο παραπάνω συγκεντρωμένος και δεν σούταρε για χαβαλέ τις φάσεις που του παρουσιάστηκαν. Σωστές όλες οι αλλαγές του Σάντος στη διάρκεια του ματς, κακό εκ του αποτελέσματος το αρχικό του στήσιμο.

Σε κάθε περίπτωση η ομάδα αυτή έδειξε πως διαθέτει πολλά κιλά αρχ... και φυσικά παραμένει μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Και επειδή πιστεύω ότι θα την κερδίσει την Τσεχία νομίζω πως θα την πάρει κιόλας και προσωπικά θα το χαρώ πολύ. Μισώ όσο... όλοι μας τη βρωμιά και τα λαμόγια μέσα και πέριξ της ΕΠΟ, αλλά αυτή την ομάδα πάντα τη διαχώριζα και τη διαχωρίζω. Καλή συνέχεια να έχουμε.

ΈΤΣΙ έχουν τα πράγματα!

Έγινε λοιπόν και η συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Αλαφούζου και ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα. Χωρίς μεγάλα λόγια που θα φτιάξουν τον κόσμο, αλλά με μια πλήρη και ρεαλιστική αποτύπωση της μαύρης (για την ώρα) Παναθηναϊκής πραγματικότητας. 

Ο Mr Σκάι απέφυγε τα πολλά "θα", ήταν μετρημένος και ειλικρινής σε όλα, διότι πολύ απλά στο μικρό αυτό διάστημα που ασχολείται με τα του τριφυλλιού έχει αντιληφθεί πόσο ζόρικα είναι τα πράγματα. Και τα περιέγραψε ΑΚΡΙΒΩΣ όπως έχουν για να τα καταλάβει και ο τελευταίος φίλος της ομάδας.

Καταρχήν είναι σημαντική η είδηση περί της άμεσης μεταβίβασης των μετοχών από τη στιγμή που ξεπεράστηκε το θέμα της φορολογίας. Κακά τα ψέματα, είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του κόσμου που αν δεν δει την οικογένεια Βαρδινογιάννη στο... 0% δεν πρόκειται να βάλει ούτε σεντ. Εφόσον λοιπόν περάσουν οριστικά οι μετοχές στα χέρια του Αλαφούζου, είναι πιθανό να αλλάξει και η στάση όλων όσων έβλεπαν ή βλέπουν με καχυποψία την κίνηση.

Επαναλαμβάνω πως τα λόγια του Αλαφούζου... παραήταν μετρημένα, μα και ειλικρινή. Δεν μίλησε για ευρωπαϊκές πορείες και για πρωταθλήματα, διότι πολύ απλά στην παρούσα φάση δεν ξέρει τι του ξημερώνει. Και δεν φταίει εκείνος για το συγκεκριμένο χάλι. Ο Αλαφούζος σαν Αλαφούζος αυτό μπορεί, αυτό κάνει και ήρθε για να βοηθήσει. Αν υπήρχε κάποιος άλλος, δεν θα είχε καμιά δουλειά να μπλεχτεί με την ιστορία και θα καθόταν στο κανάλι, το ραδιόφωνο και την εφημερίδα του.

'Όμως ο μοναδικός που ψάχτηκε και με το παραπάνω για να βγάλει το τριφύλλι από το τέλμα, ο Βγενόπουλος, όσο και να ήθελε δεν θα μπορούσε ΠΟΤΕ να τα βρει με τον Τζίγκερ, ο χρόνος θα περνούσε και ο Παναθηναϊκός θα γινόταν... ΑΕΚ. Και σας το λέει αυτό ένας άνθρωπος που ξέρετε πόσο απαιτητικός είναι με την ομάδα του. Αντιλήφθηκα, ωστόσο, σε τι αδιέξοδο είχαμε περιέρλθει και πως όσο κι αν φωνάζαμε για το ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ, δεν θα το βρίσκαμε.

Μπορεί με λίγα λόγια σε κανέναν να μην αρέσει η κατάσταση αυτή, μπορεί ΟΛΟΙ να θέλουμε τον Παναθηναϊκό δυνατό και πρωταγωνιστή, δυστυχώς όμως θα πρέπει να περάσουμε ένα μεταβατικό στάδιο και γι'΄αυτό δεν ευθύνεται ούτε ο Αλαφούζος, ούτε ο κόσμος, αλλά ξέρετε και το έχω χιλιογράψει ποιος. Φρονώ πως όσο πιο πολύ σπρώξουμε την κίνηση τόσο και πιο γρήγορα μπορεί να δούμε και πάλι τον Παναθηναϊκό ψηλά. Εγώ τουλάχιστον έτσι το βλέπω, δίχως να διεκδικώ το αλάθητο.

Από εκεί και πέρα η συνέντευξη έκανε και ένα ακόμη καλό. Ξεσκέπασε αυτόν τον απατεώνα που λέγεται Τσάκας και για τον οποίο κάποιοι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού φωνάζουμε εδώ και μήνες κόντρα στον βιασμό της λογικής από το κάθε απίθανο παπαγαλάκι που ακόμη και τώρα δεν βάζει μυαλό. Ρίξτε μια ματιά γύρω σας, δείτε ανθρώπους της διπλανής πόρτας που έχουν φάει το παραμύθι και δείτε τι κακό έχει κάνει ο τύπος αυτός αλλά και όσοι συντήρησαν την ιστορία δίνοντας βήμα στον κατά δήλωσή του ψεύτη. Μέχρι και... εσωστρέφεια για τον... αόρατο πρίγκιπα έχει δημιουργηθεί και στο τέλος θα μας λένε και για τον κακό Αλαφούζο που φρέναρε την εκτόξευση. Αυτή των... γιαουρτιών πάντως, κανείς δεν μπόρεσε να την φρενάρει. Αυτά για σήμερα, αρχίζει το ματς...

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Nα τον ακούσουμε!

Μέρα με μεγάλο ενδιαφέρον η Παρασκευή που ξημερώνει. Καλό το τουίτερ, αλλά πιο καλή η ζωντανή επαφή, αυτή δηλαδή της συνέντευξης Τύπου. Η ώρα για να παρουσιάσει το εγχείρημά του ο Γιάννης Αλαφούζος έφτασε και οι πάντες αναμένουν να ακούσουν τι παραπάνω έχει να πει. 

Ο Μr Sky μετράει ήδη μια πρώτη "νίκη", αυτή της αδειοδότησης, που όσο της πλάκας μπορεί να φαίνεται σε κάποιους, άλλο τόσο και παραπάνω απίθανο ήταν να επιτευχθεί με τον εγκλωβισμό που υπήρχε από τις πρακτικές του μεγαλομετόχου. Εχει φυσικά πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει ο Αλαφούζος και πάνω απ' όλα να κερδίσει ένα σημαντικό κομμάτι του κόσμου που μέχρι τώρα δεν πιστεύει στην κίνηση ή αν θέλετε είναι και καχύποπτοι απέναντί της.

Τη γνώμη μου για την ιστορία του Αλαφούζου σας την έχω ξαναπεί και σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι κρύβεται κάτι ύποπτο από πίσω. Ακόμη και λάθος να κάνει σε κάποιους τομείς αυτό αποκλείω να συμβεί από δόλο. Με δεδομένο δε ότι για μια σειρά από λόγους τους οποίους έχουμε εξαντλήσει δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ άλλο στον ορίζοντα φρονώ ότι χρειάζεται τη στήριξή μας ή έστω το μη σαμποτάρισμα της κίνησης, αν κάποιοι δεν το πιστεύουν. Αλλωστε και να μην πετύχει η προσπάθεια ο τελευταίος που θα φταίει θα είναι ο Αλαφούζος. Να βοηθήσει ήρθε ο άνθρωπος, με ότι όπλα διαθέτει.  Αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε, παρά την όποια απογοήτευση έχουμε ΟΛΟΙ για την κατάσταση της αγαπημένης μας ομάδας.

Από εκεί και πέρα και επειδή η πριγκιπολαγνεία αγγίζει τα όρια της βλακείας και ορισμένοι βλέπουν φαντάσματα και πολέμους στον Φαισάλ καλό είναι να ξαναπούμε πέντε πράγματα. Οσο οι τύποι που εμφανίζει ο Τσάκας δεν δείχνουν ΤΙΠΟΤΑ και με δεδομένα τα όσα έχουν προηγηθεί στην καλύτερη θα εισπράτουν... γιαούρτια. Ετσι είναι η ζωή και πως να την αλλάξεις και όπως στρώνει ο καθένας κοιμάται. Και μην μου λέτε "αν γίνει τι θα λες;" και άλλες τέτοιες ιστορίες για αγρίους γιατί πραγματικά θέλει θράσος για να το λέει κάποιος αυτό, ειδικά σε μένα.

Και το λέω σε έναν αναγνώστη που στο προηγούμενο σχόλιό μου με συμβούλεψε να... εξαφανιστώ αν γίνει το deal. Με τη λογική αυτή φίλε και εφόσον κάνεις μπαμ ότι είσαι ένας από αυτούς που επί 8-9 μήνες δουλεύει ο Τσάκας θα έπρεπε να έχεις ήδη εξαφανιστεί εσύ και να μην τολμάς καν να μου απευθύνεις τέτοια ερωτήματα. Αν και εφόσον βάλει τα λεφτά, εδώ είμαστε για να τα ξαναπούμε.

Και θα σου πω επίσης αυτό που είχα πει και την πρώτη μέρα, από τότε δηλαδή που ξεκίνησα να κράζω και την ιστορία αυτή. ΜΑΚΑΡΙ να τα βάλει και ο πρίγκιπας και ο οποιοσδήποτε άλλος. Επειδή πάνω απ' όλα είμαι Παναθηναϊκός είχα πει πως θα χαρώ να πέσω έξω ακόμη και να γίνω ρεζίλι. Σου αρκεί αυτό; Μαλάκα δεν θέλω να με πιάνουν. Και στη ζωή μου έχω καταφέρει να το αποφύγω. 

Επομένως, ας περιμένουμε όλοι να δούμε τι θα πει ο Αλαφούζος και που θα πάει η ιστορία. Αυτός υπάρχει, με αυτόν θα ασχολούμαστε. Όποιος θέλει να περιμένει τον Τσάκα δικαιώμά του είναι, αλλά ας μην μας ζαλίζει τουλάχιστον. Αρκετά...

Δεν φταις εσύ...

Θα είδατε φαντάζομαι την οργισμένη αντίδραση του Τσάκα ε; Μιλάμε γελάνε και τα τσιμέντα σε μια μέρα που δεν ξέρεις από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Από τα χαστούκια του Κασιδιάρη στη Λιάνα; Από τις δηλώσεις του Παυλόπουλου, που απλά ξέχασε να προσθέσει τι... ακριβώς θα του έκανε (μπορεί να μυρίζει κιόλας, γι' αυτό το απέφυγε). Από το... αποκλειστικό σύμφωνα  με το οποίο ο Ζεσουάλντο αυτοπροτάθηκε σε αυτούς που τον κλέβουν (και εγώ μαζί παιδιά αυτοπροτάθηκα στον Μαρινάκη για γραφείο Τύπου...); Από που; Και είναι ακόμα απόγευμα...

Επειδή στο θέμα με τις πρωίνές φάπες είμαι σίγουρος ότι δεν θα βγάλουμε άκρη (όχι δεν ψήφισα Χρυσή Αυγή, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα), με την ατάκα Παυλόπουλου πρέπει να γέλασε και ο ίδιος, όπως και αυτός που έγραψε την... είδηση με τον Φερέιρα πρέπει να είδε το πληκτρολόγιο να τον γλεντάει, πάμε να πούμε δυο λόγια για τα πριγκιπικά, αν και την άποψή μου για την ιστορία αυτή τη γνωρίζετε από την πρώτη μέρα και φυσικά δεν μπορεί να αλλάξει.

Βγήκε ο κύριος αυτός λοιπόν και έβαλε χέρι στην ΠΑΕ με ατάκες του στυλ "φτάνει πια", "η υπομονή έχει τα όριά της" κλπ. Το τυπάκι μας (όχι εμένα προσωπικά γιατί είναι ελάχιστος για να το πράξει) ΔΟΥΛΕΥΕΙ εδώ και τόσους μήνες και έχει το θράσος να ζητάει και τα ρέστα. Αντί να κάνει το σταυρό του που έφαγε μόνο γιαούρτια, αντί να εξαφανιστεί από προσώπου γης αλλάζοντας χώρα ή έστω να ζητήσει ένα συγνώμη, συνεχίζει και κοροϊδεύει τον κοσμάκη σαν να μην τρέχει τίποτα.

Αλλά φυσικά δεν φταίει αυτός. Γιατί αυτός πολύ απλά βρίσκει και τα κάνει. Του το επέτρεψε καταχήν ο συνομιλητής του που λέγεται Τζίγκερ και ακολούθως ένα μάτσο από ΜΜΕ. Αυτοί τον νομιμοποίησαν, βγάζοντας μάλιστα στη σέντρα όσους τους χαλούσαν το σενάριο. Κατάφεραν μάλιστα να δημιουργήσουν μέχρι και "κοινό" το οποίο πάνω στην απόγνωσή του για την Πανάθα φτάνει να πιστεύει τον κάθε παπατζή. Βλέπεις παιδάκια 15 χρονών, μέχρι και μεγάλους ανθρώπους, βλέπεις επαγγελματίες (και καλά) δημοσιογράφους να βγάζουν (ακόμη και τώρα ρε αδερφέ) μια πώρωση για τον πρίγκιπα που είναι έτοιμος να τα σαρώσει όλα και ο... κακός Αλαφούζος του κάνει πόλεμο και απορείς πως είναι δυνατόν να ζεις στην ίδια χώρα και να υποστηρίζεις την ίδια ομάδα. Αλλά φυσικά δεν φταίνε ούτε κι αυτοί που πάνω στην ελπίδα τους πιάστηκαν κορόιδα. Μην λέμε τα ίδια...

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

H αγωνία στο φουλ, η αλήθεια στη... μέση!

Οι μέρες που περνούν μετά την αδειοδότηση του Παναθηναϊκού μοιάζουν αρκετά ήρεμες και δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα για να σχολιάσεις. Ο Φερέιρα, αν και διακρίνω πια καθημερινές... προσπάθειες φθοράς του με κάθε τρόπο, όλα δείχνουν ότι μένει (και αυτό είναι και το σωστό), τα πριγκιπικά απασχολούν σοβαρά μονάχα κάποιους (που τους λες στην... καλύτερη και αν δεχτείς ότι υποστηρίζετε την ίδια ομάδα) ρομαντικούς και έτσι το ενδιαφέρον του κόσμου βρίσκεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο θέμα του Ομπράντοβιτς. Και όχι άδικα. 

Δεν έχει αλλάξει κάτι επί της ουσίας και για να συμβεί κάτι τέτοιο πριν την ερχόμενη Δευτέρα θα πρέπει να μπούμε μέσα στο μυαλό του ίδιου ή της οικογένειας, πράγμα κομματάκι δύσκολο. Εγραψα την Τρίτη κάποιες σκέψεις μου για το θέμα (http://trify-laras.blogspot.gr/2012/06/blog-post_05.html) και δεν έχω αλλάξει κάτι μέχρι τώρα.

Τις μοιράζομαι ξανά μαζί σας διότι, χωρίς να θέλω να κάνω το δικηγόρο κανενός, θα ήθελα με όποια δύναμη έχω να προλάβω κάποιες καταστάσεις και να μη χαθεί (αδίκως) η μπάλα. Mπορεί να είμαι και λάθος, έτσι όμως το βλέπω εγώ, αυτό νοιώθω, αυτό κάνω. Και το κάνω με μεγάλη άνεση διότι φυσικά και το τελευταίο πράγμα που μπορεί να μου προσάψει κάποιος είναι για παράδειγμα ότι πάω να κάνω πλάτες στο Δημήτρη. Αλλο όμως κάποια προσωπική αντιπαράθεση ή οτιδήποτε άλλο υπήρξε ή υπάρχει και άλλο ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΊΚΟΣ. Σωστά μέχρι εδώ; Ετσι να εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε.

Καταρχήν είναι σαφές ότι το πράγμα δεν πάει καλά και πως οι πιθανότητες διαζυγίου για πρώτη φορά είναι τόσες πολλές. Γι' αυτό άλλωστε το συζητάμε κιόλας, ειδάλλως το ζήτημα θα είχε κλείσει σε λίγα μονάχα λεπτά. Θέλω να επαναλάβω λοιπόν πως για ότι κι αν γίνει (και προφανώς για το... κακό σενάριο) η αλήθεια είναι ΑΚΡΙΒΩΣ στη μέση και κανείς δεν πρέπει να τα βάλει είτε με τη μία είτε με την άλλη πλευρά. Για να μην ανεβαίνουν άλλο οι Γιαννακόπουλοι (αν δεν ανέβουν) είναι σαφές ότι δεν μπορούν να φτάσουν παραπάνω. Πως να το κάνουμε δηλαδή; Και είναι κάτι απολύτως ανθρώπινο και ρεαλιστικό. Θα πέσει φωτιά άλλωστε να μας κάψει όχι αν πούμε αλλά και αν...σκεφτούμε πως τσιγγουνεύονται να δώσουν τα λεφτά που ζητάει ο Ζοτς. Μιλάμε για ανθρώπους που κάθε χρόνο έμπαιναν και μπαίνουν μέσα με τα μπούνια για να δημιουργηθεί αυτό το θαύμα που κάνει περήφανο κάθε Παναθηναϊκό. Εγώ έτσι το βλέπω και για την προσφορά τους στο μπάσκετ δεν θα σταματήσω να τους τιμώ και να τους ευχαριστώ.

Από την άλλη ΦΥΣΙΚΑ και ο Ζοτς έχει τα... δίκια του. Ζητάει κάποια χρήματα όχι για να τα βάλει στην τσέπη αλλά για την ομάδα ΜΑΣ καθώς ξέρει καλύτερα από τον καθένα τη συνταγή της επιτυχίας. Είναι επίσης θεμιτό μετά από τόσα χρόνια και με ένα σκασμό κούπες στην κατοχή του να μη θέλει να ρισκάρει και να κάνει... ταρζανιές με παιδιά αμφιβόλου αξίας τα οποία θα πρέπει να απογειώσει. Οχι, πως δεν μπορεί, καθώς έχει πολλάκις αποδείξει πως τα καταφέρνει και με... ψίχουλα, αλλά να έχει κουραστεί κιόλας και να θέλει να παίξει στα πιο σίγουρα. Κανείς δεν μπορεί να τον κακίσει, το έχει κερδίσει το δικαίωμα αυτό από μόνος του.

Επομένως τι; Επομένως περιμένουμε και κάνουμε το σταυρό μας. Δεν υπάρχει Παναθηναϊκός αυτές τις μέρες που να μην έχει ένα κόμπο στο στομάχι, που να μην θέλει ακόμη και να πάει έξω από το σπίτι του Ζοτς και να τον παρακαλέσει να μείνει κοντά μας. Ότι κι αν γίνει όμως θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία, ωριμότητα και δίκαια συμπεράσματα. Μπορεί σε κάποιους αυτό που γράφω να μοιάζει με... επικήδειος, είναι ωστόσο (νομίζω)  απλά μια ρεαλιστική περιγραφή της κατάστασης. Μακάρι όλα αυτά που ζούμε να είναι το απόγευμα της Δευτέρας απλά ένα κακό όνειρο. Είμαι σίγουρος πως και η οικογένεια Γιαννακόπουλου το ίδιο νοιώθει για έναν άνθρωπο που ήρθε και της έδιωξε κάθε σκοτούρα. Αυτά...

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Συνιστώ... ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!

Τα είδατε πάνω - κάτω τα πρώτα μαντάτα με τον Ζοτς, έχουμε όμως δρόμο ακόμη. Μέχρι την άλλη Δευτέρα ποιος ζει ποιος πεθαίνει, οπότε το μόνο που προσωπικα έχω να πω είναι... ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ. Εχει πολύ ψωμί ακόμη η δουλειά. Ήδη μάθαμε πολλά, αλλά όχι όλα, οπότε καλό είναι να περιμένουμε για να δούμε που τελικά θα κάτσει η μπίλια.

Eίναι σαφές ότι όλα κρέμονται σε μια κλωστή, όπως είναι σαφές πως δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ Παναθηναϊκός που να φαντάζεται τον Εξάστερο χωρίς την τεράστια αυτή μορφή. Προφανώς ούτε και οι Γιαννακόπουλοι έτσι; Για να μην τρελαθούμε κιόλας... 

Το σημερινό μου σχόλιο μπορεί να λέει πολλά, μπορεί να μην λέει και τίποτα. Δεν νομίζω άλλωστε πως έχω πλήρη εικόνα της κατάστασης, όπως δεν νομίζω ότι υπάρχουν και πολλοί για να μας διαφωτίσουν στην πάρούσα φάση. Εχει δρόμο ακόμη η ιστορία και είναι αυτό που λέμε... no bet το παιχνίδι.

Το σίγουρο είναι ότι μέχρι τη Δευτέρα μπορούν να γίνουν πολλά. Και οι δύο πλευρές έχουν τα δίκια τους γι' αυτό και χρειάζεται ήρεμη αντιμετώπιση της κατάστασης μέχρι να δούμε που θα μας βγάλει. Ο Ζέλικο δεν έχει καμία όρεξη στα... γεράματα (λέμε τώρα) να κάνει μαγικά και να "φτιάχνει" παίκτες που θα παίζουν πολύ πάνω από τις δυνατότητές τους. Από την άλλη, οι Γιαννακοπουλαίοι έχουν δώσει τις... κάλτσες τους όλα αυτά τα χρόνια και όποιος τους κατηγορήσει για σφιχτή οικονομική πολιτική θα πέσει φωτιά να τον κάψει. Προφανώς δεν θα τους βγαίνουν τα κουκιά και φτάνουν μέχρι εκεί που μπορούν τη δεδομένη χρονική στιγμή και τη δεδομένη οικονομική κατάσταση για ΟΛΟΥΣ.

Ας περιμένουμε όμως να δούμε μήπως μπορέσουν να ανέβουν λιγάκι παραπάνω, μήπως πέσει κάπως και ο Ζοτς και δώσουν τα χέρια. Το τελευταίο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι υστερίες, αφορισμοί και... ταχυκαρδίες. Ότι είναι να γίνει, θα γίνει. Και θεωρώ πως αμφότερες οι πλευρές (αν και είναι λάθος να μιλάμε για πλευρές και όχι για ΕΝΑ πράγμα)  θα κάνουν ότι κάνουν με γνώμονα να δούμε ξανά την τριφυλλάρα στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης. Αυτά και... βλέπουμε.

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Πονάνε οι ΦΑΠΕΣ του Θανάση!


Έλειψα 3-4 μέρες εκτός Αθηνών, δεν είχα πάρει και υπολογιστή μαζί μου και έχασα κάποια επεισόδια. Ειχα προαναγγείλει βέβαια πως ότι και να γίνει στον 5ο τελικό δεν θα ανέβει καμιά ανάρτηση.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν δεν έπαιξε και το έχασε το ματσάκι. Κάποια στιγμή θα συνέβαινε κι αυτό, μετά από 15 χρόνια έπρεπε να πάρουν κι αυτοί μια κούπα. Το πόσο «δώρο» ήταν φάνηκε από το γεγονός ότι και με 5 λεπτάκια ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ μπάσκετ πήγαμε να τους την κάνουμε την κηδεία αλλά τον έφτυσε τον Νικ η κωλόμπαλα. Σε κάθε περίπτωση και όταν κατεβαίνεις για να πάρεις το πρωτάθλημα με κορυφαίο τον Καλάθη, χωρίς να μου φταίει το παλικάρι, καταλαβαίνεις πως κάτι δεν πήγε καλά με τα βαριά σου χαρτιά. Ο Καλάθης την έκανε και με το παραπάνω τη δουλειά του.

Τέλος πάντων, δεν γράφω για το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, πέρασαν άλλωστε και μέρες. Ολοι οι Παναθηναϊκοί στενοχωρηθήκαμε από την απώλεια ωστόσο οι εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό δείχνουν πως μιλάμε απλά για ένα διάλλειμα και πως η δυναστεία μας θα συνεχιστεί. Άλλο όμως είναι το ερέθισμα για να ανεβάσω τη σχετική ανάρτηση.

Είδα στο διαδίκτυο να κυκλοφορεί ένα βιντεάκι από τα μπουζούκια (με… Gps πρέπει να τα βρήκαν γιατί στην προηγούμενή τους κούπα ο Βέρτης πήγαινε… νήπιο) με τους Αγγελόπουλος να κάνουν διάφορες ειρωνικές γκριμάτσες στο άκουσμα του τραγουδιού «που ‘σαι Θανάση».

Είναι εμφανές ότι ο μπασκετικός Παναθηναϊκός τους έχει δημιουργήσει πολλά ψυχολογικά τραύματα αλλά και κόμπλεξ κατωτερότητας. Οι ΦΑΠΕΣ ειδικά από τον Θανάση ήταν αμέτρητες και το χειρότερο γι’ αυτούς είναι ότι θα συνεχιστούν σε όλα τα επίπεδα. Και στην τελική ας πάνε καμιά φορά σε καμιά σύσκεψη να του το πούνε και live του Θανάση το τραγουδάκι. Μην στέλνουν τους υπαλλήλους τους και τους καταπίνει για πρωινό ο Τυφώνας. Να λένε «που ‘σαι Θανάση» για έναν άνθρωπο που όταν ξεκίναγε την παραγοντική του καριέρα εκείνοι ήταν αγέννητοι και που ακόμη τους γλεντάει πάει πολύ…

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Τον ΤΡΕΜΟΥΝ ακόμη και έτσι!


Δεν χρειάζεται να σας το πω εγώ ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι στα καλύτερά του. Το βλέπουν και οι τυφλοί το ζόρι που τραβάμε, αλλά το παλεύουμε τουλάχιστον. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα της ημέρας.

Το θέμα είναι ο ΤΡΟΜΟΣ που προκαλεί αυτή η ομάδα στο λιμάνι ακόμη και έτσι. Ο θόρυβος που σήκωσαν και τα ψέματα που αράδιασαν με αφορμή τη ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΗ αδειοδότηση του Παναθηναϊκού αφενός δείχνουν πόσο τον φοβούνται και αφετέρου πως τον θέλουν. Με κομμένα τα φτερά, να μην μπορεί να κάνει ούτε μεταγραφές, μπας και ξεπλύνουν αυτό που δεν θα ξεχάσουν ΠΟΤΕ, δηλαδή το 8-2. Αυτό που θα τους στοιχειώνει και θα τους πονάει για πάντα. Γιατί υπό κανονικές συνθήκες, σαν αυτές του τελευταίου νταμπλ για παράδειγμα, θα έρχονται πέμπτοι και καταϊδρωμένοι και δεν θα βγαίνουν από τα σπίτια τους. 

Από μια άποψη έχει λογική η συμπεριφορά τους αυτή. Είδαν τι χουνέρι πήγαν να πάθουν πέρσι και παίρνουν τα μέτρα τους. Τα… τανκς κατέβασαν για να πάρουν το πρωτάθλημα από έναν παρατημένο από τους μετόχους αντίπαλο, με πετσοκομμένο ρόστερ και δίχως καμία πρόσβαση στα κέντρα αποφάσεων. Αρχιδιαιτητές άλλαζαν, κοράκια καρμανιόλες έβαζαν, ματς ανέβαλαν, την αστυνομία να προκαλεί επεισόδια για να τιμωρηθούμε έβαζαν και τι δεν έκαναν τελικά… Και φυσικά αν δεν 'καναν όλα αυτά θα το έχαναν το πρωτάθλημα, σας το υπογράφω.

Τέλος πάντων, ακόμη και μέσα από τέτοιες συμπεριφορές ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να γράφει ποτέ και να λέει τέτοια παραμύθια σαν αυτά που σερβίρει ο επικοινωνιακός μηχανισμός του Ολυμπιακού και τα αναπαράγουν δεκάδες πρόθυμοι παπαγάλοι. Όλοι έχουμε υπερβάλει κάποιες στιγμές, αλλά να έχεις και ένα δίκιο ρε αδερφέ, όχι να κάνεις το άσπρο – μαύρο. Αυτά τα ολίγα για σήμερα και λογικά τα λέμε πάλι από βδομάδα. Και πρωτάθλημα να πάρουμε στο μπάσκετ, λέω να αράξω 2-3 μέρες και να μην πάρω και λάπτοπ μαζί. Καλή δύναμη…