Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Δεν πείθει ΚΑΝΕΝΑΝ!


Ο αρχικός ενθουσιασμός (;) μετατράπηκε σε επιφυλακτικότητα καθώς εκτός από το τυρί άρχισε να φαίνεται και η φάκα. Κανείς δεν εμπιστεύεται τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και παρά τα όσα γράφουν οι ουκ ολίγοι παπαγάλοι του ουδείς είναι διατεθειμένος να τον γράψει με μαύρα γράμματα η Παναθηναϊκή ιστορία, όπως δηλαδή έχει κάνει με τον ίδιο τον Τζίγκερ.

Οι παλαίμαχοι λοιπόν κανένα σκοπό δεν έχουν να βάλουν το κεφάλι τους στην γκιλοτίνα. Θα πάνε τη Δευτέρα στον Ανδρέα Βγενόπουλο για να τους… εξηγήσει τι ακριβώς «εγγυήθηκε» ο… εγγυητής και μετά θα μιλήσουν και με τους άλλους μετόχους. Νωρίτερα, απ’ ότι μαθαίνω ο Βασίλης Κωνσταντίνου θα περάσει μια βόλτα την Κυριακή το απόγευμα και από τον Τάφο του Ινδού. Εκεί που χτυπάει η καρδιά του τριφυλλιού, εκεί που θα βρίσκονται κάποιοι άνθρωποι που δεν κλείνουν μάτι έπειτα από τα όσα έχει κάνει στην αγαπημένη τους ομάδα ο μεγαλομέτοχος.

Σαφώς και η κίνηση αυτή των παλαιμάχων αποτελεί ένα βήμα, από μόνη της ωστόσο δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Θα πρέπει να πιεστεί ακόμη περισσότερο ο Τζίγκερ, να συνειδητοποιήσει πως μπορεί να κοροϊδεύει πολλούς για λίγο, λίγους για πολύ αλλά όχι όλους για πάντα και να τελειώσει η ιστορία. Με την κατάλληλη πίεση, το ξεμπρόστιασμα στα ψέμματα που ακούγονται και καλή θέληση όλα μπορούν να γίνουν. Όσοι έχετε χρόνο (κι αν δεν έχετε ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ) περάστε  μια βόλτα από τον Τάφο του Ινδού να ακούσετε ορισμένες πραγματικά Παναθηναϊκές απόψεις. Και κυρίως όσοι νοιώθετε μπερδεμένοι από το τσουβάλιασμα που κάνει εσχάτως ο στρατός των βαρδινογιαννικών ΜΜΕ. 
YΓ: Και κάτι τελευταίο. Ανεξάρτητα από το πως θα κυλήσει η επόμενη μέρα στο ιδιοκτησιακό, τον αποκλεισμό από την Ευρώπη βλέπω πως θα τον γλιτώσουμε. Μακάρι να βγω αληθινός. Σύντομα θα ξέρουμε... 

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Πράσινε Θεέ Παναθηναϊκέ!

Kαλά τα πρωτοσέλιδα των «αντικειμενικών»… Ολυμπιακών για «αστεράτους», αλλά ΕΞΑΣΤΕΡΟΣ είναι μόνο ένας. Και σύντομα μπορεί να γίνει και ΕΠΤΑΣΤΕΡΟΣ. Ότι κι αν πεις για την ομάδα αυτή είναι λίγο, η ελληνική γλώσσα μοιάζει πολύ φτωχή για να καλύψει τα επίθετα που πρέπει να της βάλεις.

Δεν σας κρύβω πως ήμουν απόλυτα βέβαιος για τη νίκη και το ξέρουν όλοι μου οι φίλοι. Δεν το παίζω μάντης, απλά δεν έχει γεννηθεί ομάδα στον πλανήτη να κερδίσει τρεις φορές σερί τον Παναθηναϊκό. Κι αν δεν ήταν τα κοράκια (οι γκρίζοι λύκοι που τους λένε και οι μπασκετικοί) θα ήμασταν ήδη στην Πόλη. Θα πάμε όμως από βδομάδα και θα το γιορτάσουμε με 20 χιλιάδες λαού στο ΟΑΚΑ.

Πραγματικά αυτή η ομάδα είναι ευλογία για κάθε Παναθηναϊκό και ειδικότερα τώρα που περνάμε δύσκολες στιγμές στη μπάλα. Το μπάσκετ σαφώς δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ ποδόσφαιρο αυτό το φαινόμενο ωστόσο που έχουν φτιάξει οι Γιαννακόπουλοι με τον Ομπράντοβιτς θα είναι το μεγάλο μας καμάρι.

Κανείς δεν μπορεί να περιμένει μέχρι το τελευταίο ματς, αλλά θα το κάνουμε. Θα τους κερδίσουμε και θα τρελαθούμε ξανά. Γιατί με αυτή την ομάδα δεν χορταίνεις ποτέ, όσα αστέρια και να βάλεις.

Το άλλο με τη… ΓΗΠΕΛ το ξέρετε;


Περιμένοντας να αρχίσει το μπάσκετ και μην έχοντας κάτι καλύτερο να κάνω κάθισα και είδα τα δελτία ειδήσεων. Είχε προαναγγελθεί και ότι μπορεί να σκάσει μύτη ο… Αραβας του Τσάκα και ένα ενδιαφέρον αν μη τι άλλο υπήρχε.

Εκείνο ωστόσο που έκλεψε την παράσταση ήταν τα… πανηγυρικά ρεπορτάζ σύμφωνα με τα οποία «ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ανέλαβε τη ΓΗΠΕΛ» και πως «το μπαλάκι περνάει τώρα στους παλαίμαχους και τους υπόλοιπους μετόχους. «Ε καλά μας κάνουν» σκέφτηκα αμέσως και έβαλα να δω τον Εξάστερο.

Αν κατάλαβε κανείς από τα «ρεπορτάζ» που μοίρασε η πλευρά Βαρδινογιάννη κάτι διαφορετικό από την  μαϊμού ανάληψη των ευθυνών του Σεπτέμβρη, ας που το πείτε και μένα που μάλλον θα είμαι βλάκας και δεν τα πιάνω. Ψιλό γαζί μας δουλεύουν και πάλι όλους και ο Βαρδινογιάννης και οι... Βαρδινογιαννικοί! Αμφιβάλω αν και οι ίδιοι οι παλαιμαχοι έχουν κατανοήσει τι ακριβώς παίζεται αλλά δέχομαι τουλάχιστον πως δεν υπάρχει εκ μέρους τους κανένας λόγος.

Δηλαδή θα πάει αύριο ο Κωνσταντίνου και θα πει στον Βγενόπουλο «ορίστε ο Γιάννης έκανε αυτό που ζήταγες, βάλε τώρα τα 15 να προχωρήσουμε». Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Δυστυχώς στο ίδιο έργο θεατές βλέπω να βρισκόμαστε, με το ψέμα και την προπαγάνδα να κυριαρχούν και τον Παναθηναϊκό να μένει ξεκρέμαστος. Αντε στην καλύτερη να… ξανασυγκροτηθεί κανένα ΔΣ, να μπουν και πάλι τα 1,7 και… τέλος. Πάω να δω το μπασκετάκι και τα ξαναλέμε κάποια άλλη στιγμή, με περισσότερες λεπτομέρειες. Αν και δεν άλλαξε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, ξέχωρα από το πως θα το πλασάρουν οι παπαγάλοι…

Τη Δευτέρα ξανά στη «Δίκη»!

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πια εκεί που ήθελε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, δηλαδή ένα βήμα πριν από το «κανόνι»,  ο καθένας δίνει τη δική του εκδοχή κι αυτό θα επιχειρήσω να κάνω και εγώ προσπαθώντας να μιλήσω (θέλω να πιστεύω) με τη φωνή της λογικής.

Την προσεχή Δευτέρα κλήθηκα και πάλι από τον Κυριάκο Θωμαίδη στην εκπομπή Δίκη και θα έχουμε την ευκαιρία να αναφερθούμε σε όλους και σε όλα. Τα λέμε λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.  

Πάει και η… Σωτηρία!


Πάει και η Σωτηρία. Όχι, η… Μπέλλου, αυτή του Λυκουρέζου. Βουλωμένο γράμμα διαβάζαμε εδώ μέσα όταν σας είπα ότι δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε σοβαρά με αυτό το θέμα. Εκαναν το κομμάτι τους 1-2 μέρες και άντε γεια μετά.

Όπως επίσης σας είχα να προσέξετε και ποιος είναι τι. Ο άνθρωπος του Βαρδινογιάννη και παραλίγο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, αυτός που ως πρόεδρος της ΕΠΑΕ είχε πάει κόντρα στην τιμωρία του Ολυμπιακού για τα τρομερά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, θα έσωζε τον Παναθηναϊκό; Ρε πλάκα κάνουμε; Απλά είδαν φως όλοι και μπήκαν.

Εδώ συνεχίζει να κάνει παιχνίδι ο Τσάκας, ο Λυκουρέζος θα κωλώσει; Αυτός στο κάτω – κάτω και παρά τα «μπλεξίματα» και τις καταδικαστικές αποφάσεις που είχε εσχάτως, διαθέτει και ένα σοβαρό προφίλ και είναι υπεράνω κάθε υποψίας. Όχι, σαν τα άλλα τα παρατράγουδα…

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Παναθηναϊκό δικαστήριο υπάρχει;


Ο Τζίγκερ έκανε λέει αγωγή στον Βγενόπουλο με δικηγόρο τον… Κωνσταντόπουλο (α χα χα χα, μπα σε καλό του) για όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου του Πεντελικού. Σας έχω ξαναγράψει ότι αν υπήρχε Παναθηναϊκό δικαστήριο ο Τζίγκερ στην καλύτερη γι’ αυτόν θα είχε φάει ισόβια.

Σκεφτείτε με λίγα λόγια πόσες μηνύσεις και αγωγές θα έπρεπε να έχει φάει στο κεφάλι από τον κόσμο του Παναθηναϊκού για όσα έχει κάνει στην ομάδα που οι οπαδοί λατρεύουν σαν τη ζωή τους.

Για να μην το κουράζουμε άλλο ΚΑΝΕΝΑΝ δεν ενδιαφέρουν οι μηνύσεις του Βαρδινογιάννη στον Βγενόπουλου, ούτε του Βγενό στον Τζίγκερ. Ας τα βρει η… υπηρεσία και οι δικηγόροι τους. Το θέμα είναι όλο αυτό το συνεχιζόμενο καραγκιοζιλίκι που έχει μετατρέψει τον Παναθηναϊκό σε βαρέλι δίχως πάτο.

Τα έχουμε πει εκατοντάδες φορές. Πιστεύει ο Τζίγκερ ότι είναι όλα καλώς καμωμένα στο θέμα του γηπέδου; Ε ας το πάρει πάνω του οικονομικά και νομικά να τελειώνουμε. Κι αν κάνει πίσω ο Βγενόπουλος τότε μαζί με τους τσάτσους του Βαρδινογιάννη θα κράξω και εγώ και όλοι οι Παναθηναϊκοί τον Mr Mig. Είναι τυχαίο ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν πλησιάζει το πράσινο ναρκοπέδιο; Δεν υπάρχουν μήπως καλοί Παναθηναϊκοί να πάρουν την ομάδα σε ολόκληρη τη χώρα. Υπάρχουν και παραϋπάρχουν. Κορόιδα δεν παίζουν πια…

200.000… trify-lares!


Tην ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές το «μηχανάκι» κάτω αριστερά θα έχει γράψει 200.000. Αν και δεν το μετράω νομίζω πως μόλις συμπληρώσαμε ένα μήνα ζωής και ήδη οι επισκέψεις έχουν φτάσει σε αυτό το τρομερό νούμερο.

Και μιλάμε για ένα μπλογκ χωρίς καθημερινή ροή και με στήσιμο της πλάκας. Απλά την άποψή μου γράφω για τα τεκταινόμενα στο τριφύλλι όποτε έχω όχι χρόνο αλλά και όρεξη. Που και που δηλαδή…

Σε μια δύσκολη φάση της ζωής μου μετά το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ των απέναντί και την βίαιη αποπομπή μου από τις δύο ιστοσελίδες που δούλευα (τουλάχιστον χαίρομαι που εκδιώχθηκα επειδή έκανα ΚΑΛΑ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑ τη δουλειά μου, κάτι είναι κι αυτό), άνοιξα αυτό το Blog έτσι για να μην χανόμαστε. Ούτε για να βγάλω φράγκα, ούτε τίποτα.

Ενημερωτικά να πω ότι ακόμη δεν έχω αποφασίσει οριστικά ποια θα είναι επαγγελματικά η επόμενή μου μέρα και απλώς ζυγίζω κάποια δεδομένα. Για κανένα μήνα ακόμη με «παίρνει». Δεν είναι εύκολη απόφαση γιατί έχω μάθει «αλλιώς», αλλά τέλος πάντων μέχρι να δω τι ακριβώς θα κάνω θα τα λέμε από εδώ μέσα. Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον που δείξατε για να με βρείτε καθώς πλην facebook δεν το λέω και δεν το διαφημίζω σε κανέναν. Σε μια περίοδο που οι δημοσιογράφοι είναι στο στόχαστρο, δεν είναι και λίγο πράγμα να έχεις ένα προσωπικό κοινό και αυτό μου δίνει δύναμη για να συνεχίσω.

Ο Τζίγκερ απέτυχε, όχι η πολυμετοχικότητα!


Έχουν βγει οι τσάτσοι του Βαρδινογιάννη παγανιά και σε ότι Μέσο διαθέτουν λένε φοβερά πράγματα. Όχι, πως δεν γινόταν εδώ και χρόνια αυτό, αλλά τώρα πια τα παίζουν όλα για όλα κάνοντας τον Πινόκιο να αισθάνεται ειλικρινής μπροστά τους.

Κοινή συνισταμένη ότι η πολυμετοχικότητα απέτυχε και ότι «τι καλά που ήμασταν επί Βαρδινογιάννη». Τότε που «σαρώναμε» ότι τίτλο κυκλοφορούσε (σπάνια την χάναμε τη δεύτερη θέση), τότε που το παρασκήνιο μας είχε στη φάπα, ο κόσμος δεν πατούσε στο γήπεδο και δεν ξέρω εγώ πόσα ακόμη δεινά μας είχαν βρει. Ως το 2008 λοιπόν ο Παναθηναϊκός ΠΕΤΑΓΕ και ήρθαν κάποιοι απατεώνες και χάλασαν την πιάτσα. Ούτε το μεγαλύτερο οπαδικό συλλαλητήριο είχε προηγηθεί, ούτε τίποτα. Αυτό στο οποίο ο Τζίγκερ έκανε το… χατίρι των οπαδών ντε και άνοιξε την ΠΑΕ. Λες και του ζήτησε κανείς κάτι τέτοιο. Γιατί εγώ θυμάμαι ότι το σύνθημα ήταν… ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥ.  

Άλλοι  το προχωρούν ακόμη  περισσότερο και στα διαγγέλματα που κάνουν δεξιά και αριστερά θυμούνται  μέχρι και τον Πατέρα και ζητάνε να βγει δημόσια και να λογοδοτήσει. Ο Πατέρας, που όταν πήγε στο ΔΣ και τους είπε «πείτε μου τι πρόβλημα και παράπονο έχετε από τη διαχείρισή μου;» κάθονταν όλοι σούζα και ήταν «όχι Νίκο, εσύ όλα καλά τα έκανες και σε ευχαριστούμε», ο Πατέρας που έχει δεχτεί συγχαρητήρια επιστολή από την οικογένεια Βαρδινογιάννη, να κάτσει να λογοδοτήσει στον  κάθε απίθανο στον οποίο θα έπρεπε να του απαγορευτεί να αναφέρει και το όνομα Παναθηναϊκός…

Η πολυμετοχικότητα λοιπόν δεν απέτυχε. Ο Τζίγκερ απέτυχε γι’ αυτό και την… διέλυσε. Γιατί δεν άντεχε να βλέπει τον Παναθηναϊκό υγιή και πρωταγωνιστή. Δεν άντεχε να βλέπει άλλους, να κάνουν αυτό που ο ίδιος ήταν ΑΝΙΚΑΝΟΣ να πράξει. Γυρίστε λιγάκι το χρόνο πίσω. Αλλωστε, κόντρα στα παραμύθια που σας σερβίρουν οι εραστές του Τσάκα, η πολυμετοχικότητα κράτησε ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ όλα κι όλα. Τον τρίτο ο Τζίγκερ με τον Κωνσταντόπουλο είχαν κάνει τα θαύματα τους και ο Βγενόπουλος με τον Πατέρα παρέλαβαν καμένη γη, ενώ φεύγοντας τρεις μήνες μετά άφησαν 17 με 18 εκατομμύρια στο ταμείο. Τώρα πως δεν υπάρχει απόθεμα ούτε για τα δώρα των υπαλλήλων, ας ψάξει να το βρει αυτός που επί τέσσερα χρόνια δεν έβαλε σάλιο ή για να μην τον αδικούμε, κάτι λιγότερο από πέντε μύρια.

Φέρτε λοιπόν το χρόνο λίγο πίσω και γυρίστε δυο χρόνια πριν. Στο καλοκαίρι του νταμπλ. Δείτε ποιος ανάγκασε σε φυγή τον Βγενόπουλο και τον Πατέρα και σκεφτείτε τι πάρτι θα είχαμε μέχρι σήμερα, αν παρέμεναν στις θέσεις τους. Ο Μαρινάκης είδε φως (δηλαδή «διοίκηση» Τζίγκερ) και μπήκε. Αλλιώς δεν θα τολμούσε να μπλέξει και ο Κόκκαλης θα έτρωγε ακόμη φάπες. Ούτε πέμπτος δεν θα έβγαινε τα επόμενα χρόνια. Εκεί τελείωσαν που λέτε όλα, εκεί πάρθηκε και η απόφαση να διαλυθεί ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ η πολυμετοχικότητα.

Για να μην πάμε και στη συμφωνία του Συντάγματος. Και εκεί τα κορόιδα (Βγενόπουλος, Πατέρας, Γιαννακόπουλοι) έβαλαν κανονικά το ποσοστό τους και ο Τζίγκερ έκανε την πάπια. Ειχε το 54%, λειτουργούσε ως 30% και πλήρωνε ως… 0%. Άλλη μια παγκόσμια πρωτοτυπία η οποία ξεπεράστηκε τελικώς όταν ανακαλύφθηκε το περίφημο παρκάρισμα των μετοχών. Και παράλληλα άρχισε να φεύγει ΛΑΣΠΗ προς ότι υγιές έχει μείνει στον Παναθηναϊκό. Μήπως τα ίδια δεν έκανε και παλιότερα με τους Γιαννακόπουλους; Ρωτήστε τους ανθρώπους του Βαρδινογιάννη πως τους αποκαλούσαν και σε ιδιωτικές και σε δημόσιες συζητήσεις τους. Απλά τώρα δεν είναι το ίδιο... ενοχλητικοί και βρήκε άλλους να στοχοποιήσει για όσα ο εκείνος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να κάνει.

Αυτά είναι ΓΝΩΣΤΑ παρότι σε κάποιους μπορεί να μοιάζουν κινέζικα. Απλώς αναγκάζομαι που και που να τα υπενθυμίζω γιατί τα προβλήματα της καθημερινότητας φέρνουν σε πολύ κόσμο… αλτσχάιμερ. Εκείνο που δεν έχει γίνει κατανοητό σε όλους είναι η συνεχιζόμενη προσπάθεια του Βαρδινογιάννη να καταστρέψει ολοσχερώς τον Παναθηναϊκό. Να τον στείλει ακόμη και στη Δ’ Εθνική. Και να σας πω και κάτι ακόμη πιο δυσάρεστο; Από τη στιγμή που εξακολουθεί να έχει το μαχαίρι και το καρπούζι αυτός, τότε κανείς δεν μπορεί να τον φρενάρει, παρά τις όποιες προσπάθειες γίνονται. Δυστυχώ ς αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Κάνεις μέτοχος δεν θέλει να πάρει μέρος σε αυτό το καραγκιοζιλίκι και οι μόνοι που θα το παλέψουν λιγάκι ακόμη θα είναι οι οπαδοί. Μακάρι να την βρουν αυτοί την άκρη. Μακάρι…

Το παίρνει πάνω του και τον «ξεβρακώνει»!


Να ξεκαθαρίσω κάτι. Οι δηλώσεις του Βωβού δεν είναι για… χαρές αλλά για προβληματισμό. Δεν μπορεί κανείς να χαίρεται για κάποιον που σκοπεύει να πάει ΚΟΝΤΡΑ  και να ΒΛΑΨΕΙ τον Παναθηναϊκό. Δεν φταίει βέβαια ο Βωβός γι’ αυτό, αλλά ο Τζίγκερ που προφανώς είναι... ανοιχτός και δίνει δικαιώματα. Αυτός κι αν έχει βλάψει το σύλλογο…

Φυσικά για να μην κάνουμε και τους ξύπνιους, ελάχιστοι γνωρίζουν τι ΑΚΡΙΒΩΣ παίζεται στο θέμα του γηπέδου. Εκεί άλλωστε έγκειται και το μυστήριο. Δεν ξέρεις δηλαδή τι θα σου ξημερώσει. Από τη στιγμή που δεν έχουν εικόνα ούτε οι ίδιοι οι μέτοχοι, δεν μπορούν εννοείται να γνωρίζουν και οι δημοσιογράφοι. Γι’ αυτό και τους παραμύθιασε τόσο άνετα ο Σαμαράς, πετώντας τους στα μούτρα ένα τσουβάλι με χαρτιά που ανάθεμακι  αν μπορούσε κανείς να τα μεταφράσει. Το θέμα εκείνη τη μέρα ήταν ότι δόθηκαν… στοιχεία, άρα «τελειώσαμε» και με αυτούς τους «ενοχλητικούς».

Και να το (ξανά) πούμε και διαφορετικά; Τι πιο απλό λοιπόν, αφού είναι όλα καλώς καμωμένα να πάρει πάνω του (εγγράφως, όχι στο μιλητό) ο Τζίγκερ όλες τις οικονομικές και νομικές ευθύνες και να ξεβρακώσει και τον Βγενόπουλο που το χρησιμοποιεί ως «άλλοθι», όπως λένε οι μονίμως τσακωμένοι με την αλήθεια παπαγάλοι του Βαρδινογιάννη. Αφού δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα Γιάννη Βαρδινογιάννη, πάρτο πάνω σου να τελειώνουμε. Όσο το αφήνεις ανοιχτό και λες «πάμε στα δικαστήρια», τόσο περισσότερες σκιές θα αφήνεις.Αλλά δεν έχει κανείς απαίτηση να το καταλάβεις. Αν ήταν έτσι θα είχες καταλάβει και πολλά άλλα πράγματα στο παρελθόν και δεν θα άφηνες το ποτάμι να φουσκώσει.

Επιπλέον, το θέμα γήπεδο, ΓΗΠΕΛ, κλπ είναι ένα κομμάτι στο οποίο έπαιξε ΜΟΝΟΣ του μπάλα ο Τζίγκερ και μάλιστα αυτό το έβγαζε με… καμάρι και υπερηφάνεια προς τα έξω το επιτελείο του.  Το λέω αυτό διότι συχνά πάνε να μπλέξουν τον Ερασιτέχνη ή ακόμη και τον Πατέρα που υπέγραψε τη σύμβαση με τον Μπόμπολα (καμία σχέση με τη ΓΗΠΕΛ δηλαδή, ούτε με Δήμους, Βωβούς κλπ).

Για όσους δεν θυμούνται, την εποχή εκείνη ο Πατέρας δεν είχε καν αναλάβει καλά – καλά πρόεδρος και απλώς τον φώναξε για… τυπικούς λόγους ο Τζίγκερ να υπογράψει, ενώ εκείνος υπέγραψε ως πρόεδρος της ΓΗΠΕΛ. Είναι η περίφημη σύμβαση την οποία λίγο καιρό αργότερα μελετώντας την η ομάδα  Βγενόπουλου αποφάνθηκε πως το γήπεδο μπορεί να χτιστεί με τα μισά λεφτά. Όλη η ιστορία ΓΗΠΕΛ είναι του Τζίγκερ (με εντεταλμένο σύμβουλο το δεξί του χέρι τον Σαμαρά), ενώ όταν μπήκε στο συμβούλιό της ο Γιάννης Ξυλάς… ξαναβγήκε γιατί κανείς δεν του έδινε λογαριασμό για όλα τα περίεργα που συνέβαιναν.  Άντε γιατί θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε σε λιγάκι από το σότο που ρίχνουν στην πιάτσα.